"Mansi-misu"

6.7.2013
mansikka tiramisu


Tyttäreni kävi viime viikonloppuna kaverin mökillä. Ensimmäistä kertaa poissa kotoa. Lupasin, että sunnuntaina, kun hän tulee takaisin kotiin, jääkaapissa odottaa tiramisu. Niin olikin. Mutta se meni niin salamannopeasti, etten ehtinyt ottaa yhtäkään kuvaa. Ei se mitään. Pääasia on, että ohje on tallessa. Lupasin alkuviikosta tehdä heti uuden.
Tulin tiistaina töistä ja lähdin kauppaan ostaman mascarponejuustoa. Päätin nyt tehdä tupla-annoksen! Jospa se kestäisi ainakin pari päivää. Tulin pois kaupasta, ja silmät jäivät kiinni mansikkalaatikkoon. Ostin 5 kiloa. Matkalla kotin mietin, että olen joskus törmännyt erilaisiin mansikkatiramisu-ohjeisiin. Ajattelin minkälaista se olisi ja päätin tehdä oman versioni. Otin kahvit, rommin ja kaakaon pois mielestä. Ne eivät jotenkin sopineet, mutta se onkin makuasia. Lisäsin vaniljasokeria. Wow!
Tupla-annoskin meni päivässä. Lapset tahtovat lisää. Perheeni on sitä mieltä, että tämä on parempi kuin oikea tiramisu. Olen itse sitä mieltä, että nuo kaksi ovat kaksi eri maailmaa. Tiramisu on voittamaton ja tämä ei olekkaan tiramisu. Olkon se raikas "mansi-misu". Tärkeintä on vastustamattomuus.
Suosittelen!!!!!

mansikka tiramisu


(kaikki x2)                                                      
pohja:
2pkt savoyard-keksiä (ladyfinger)
mansikka tiramisukostutus:
4-5dl maitoa
täyte:
500g mascarpone juustoa
4 tuoretta kananmunaa
120g sokeria
1 rl vaniljasokeria
500g mansikoita (viipaloituja)

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita kevyesti keskenään ja lisää mascarpone juusto. Vatkaa hyvin.
Kasta yksitellen keksit maitoon ja vuora vuoan pohjalle. Lado puolet munajuustovaahdosta ja ripottele reilusti mansikkaviipaleita. Toista uudelleen keksi+vaahto+mansikkaviipaleet.
Valmis!


mansikka tiramisu


mansikka tiramisu


mansikka tiramisu

7 kommenttia

  1. Mmm,nam. Todella kesäinen herkku!

    VastaaPoista
  2. Anonyymi8/7/13 22:17

    Varmasti herkullista kumpikin. :)

    VastaaPoista
  3. Voi että kun kuulostaa hyvältä! Meillä olisi tuollaisia keksejä (tai jotain sen tapaisia) ja kovin nyt pähkäilen mitä niistä tekisikään.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mansi-misu, Musti-misu, Vattu-misu... :D :D

      Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.