Raparperipiirakka

16.7.2013


On helppo innostua leipomisesta. Heti kun tyttäreni huomasi, että luumupiirakasta ei jäänyt kuin kaksi palaa, hän tahtoi leipoa uuden. Sai luvan. Nyt tuli raparperista ja mansikkahillosta. Hillo piirakan pohjalla antaa hienoa makeaa tasapainoa hapokkaille hedelmille ja marjoille. Perheeni alkoi rakastaa piirakoita.
Taas oli käytetty valmista pohjaa. Sen päälle tuli mansikkahilloa ja raparperipalat. Ja sitten kaikista tärkein, kuorrute:

250 g maitorahkaa
100 g ranskankermaa
2 kananmunaa
100 g sokeria                                                            
2 dl kuohukermaa
½ pussia vaniljakastike-jauhetta





Paistoaika on 40-50min 175 asteessa.

Tuntuu, että pikkuhiljaa keittiön ohjaus meinaa lipsahtaa käsistäni... Mutta en anna periksi! Se on minun valtakunta!!!!!!! Ja sinne mahtuu muutkin :-)






4 kommenttia

  1. Aivan taivaallisen herkullisen kuuloista! Mulla on kova leipomiskausi meneillään, katsotaan ehtisinkö kokeilemaan tälläistäkin.. :D Mansikkahillo sopiikin varmasti hyvin raparperin kanssa, en ole ennen niitä osannut yhdistääkään.

    Kauniit kuvat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä raksutti, kun ei ollut tuoreita mansikoita. Kyllä hillo kelpas tosi hyvin.

      Poista
  2. Ihanaa, kun lapset innostuvat leipomisesta! Meillä tyttö leipoo aina välillä ja yleensä onnistuukin vallan mainiosti. Näin kesällä neiti on vaan koko ajan menossa, ettei kotona ehdi tehdä juuri mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meiän tyttö on 12 v. ja vielä aika paljon viihtyy kotona. Katsotaan tulevat kesät :D :D

      Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.