Halva-mansikkakakku

21.7.2013


Ramadan-aikana syödään halvaa. Se tuli sopivasti Lidl-kauppoihin myyntiin Ramadan-aikana. Se makea herkku herättää koti-ikäväoloa, tulee aina ostettua, mutta ei ikinä syötyä loppuun. Askettäin Herkkuhovi-blogissa on leivottu halva-mustikka piirakka. Oli hyvä idea käyttää loput halvasta. Heti kun ehdin kerätä mustikoita, tulee tämäkin kokeiltua. Siihen mennessä kokeilen omaa halva-täyteversiota. Halvafanille maistui...

Pohja:

4 kananmunaa
4 rl sokeria
4 rl vehnäjauhoa

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää jauhot varovasti nostellen. Paista uunipellillä 10min 200 asteessa. Leikkaa suikaleet ja laita irtopohjavuoan ympärille. Laita loput taikinasta pohjalle.
Laita päälle mansikat.

1. täyte:

½ l maitoa
4 rl sokeria
1 dl maissitärkkelystä
pari tippaa mansikka-aromia
pari tippaa punaista elintarvikeväriä

Keitä maito, sokeri ja maissitärkkelys kiisseliksi, lisää aromi ja väri ja jähdytä. Vatkaa hyvin ja lisää 250g mascarpone juustoa koko ajan vatkaen. Laita mansikoiden päälle ja laita toinen kerros mansikoita.

2. täyte:

5 dl kermaa
2 rl sokeria
250 g mascarpone juustoa
100 g vaniljahalvaa

Vatkaa kerma ja sokeri, lisää mascarpone juusto ja halva. Vatka hyvin ja laita mansikoiden päälle.

Koristele mansikoilla.

Ole kärsivällinen äläkä leikkaa kakkua ennen kuin se jäähtyy kunnolla jääkaapissa (mieluiten yön yli ) tai muuten se ei pysy kasassa kuten minulla, mutta se ei kuitenkaan vaikuttanut makuun. Oli mahtavan makuista.








6 kommenttia

  1. Halva on ihanaa, joskus söin sitä jatkuvasti , mutta viime aikoina onkin ihan unohtunut, pitääkin tempaista joku hyvä halvakakku.

    VastaaPoista
  2. Voi että Sanja sun kanssas kun taas teit tällästä herkkua! Näyttää ihan suunnattoman herkulliselta, mascarponetäyte saa veden kielelle.. ;)

    VastaaPoista
  3. Ihana kakku!:) Halva on hyvää. Pitääkin käydä Lidlissä katsomassa vieläkö sitä sieltä saisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Halvaa saat varmasti jokaisesta etnoruokakaupasta vuoden ympäri. Sellaisia kauppoja löytyy jokaisesta isommasta kaupungista paitsi Mkkelistä :D :D :D

      Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.