Kiertoilmaton Nutellapulla

20.2.2016
Kuuntelin usein miten tuttavien kiertoilmauunit paistoivat täydellisesti kolme peltiä pullaa samanaikaisesti. Olin hieman kateellinen, sillä olen elämässäni omistanut kaksi kiertoilmauunia ja pullan paistossa ne ovat olleet surkeita molemmat. Paistoin vain kaksi peltiä kerrallaan ja päällimäinen satsi oli aina liian tumma ja alimmainenkin oli liian tumma, mutta pohjalta. Ensimmäinen uuni oli lattialiesi, vuosimallia 2004, ilmeisesti vanhaa teknologiaa. Jonkun ajan päästä muutimme omakotitaloon asumaan ja teimme unelmien keittiöremontin. Siihen kuului huippuhyvä (tai paremmin sanottuna huippukallis) kalusteuuni, kaikkine huippuominaisuuksineen. Pullien paistotulos ei silti muuttunut miksikään. Vaivaantuneena olen uudelleen haastatellut tuttaviani heidän uuneistaan. He ovat vieläkin paistaneet täydellisiä pullia kolme peltiä kerrallaan. Ja minulla oli jo toisen kerran huono tuuri uuniostoksessa. Kateus hieman kasvoi…

Sitten lähdin opiskelemaan leipuri-kondiittoriksi. Ensimmäisessä pullanpaistotilaisuudessa opetuskeittiön kiertoilmauunissa ilahduin, kun opettaja sanoi, että vaihdetaan peltien järjestystä ainakin kerran paistoaikana. Siis, ammattikeittiössä? Miten se on mahdollista, että koulussa on yhtä surkea uuni kuin minulla kotona? Eikö koulussa pitäisi olla parempi, varsinkin kun kotiuuneja löytyy niin täydellisiä jopa minun tuttavapiirissä? Ihme juttu!

Ja ihmettely ei kuin jatkui. Koulun leipomossa minulle tuli vastaan pinnauuni. Työharjoitteluissa tuli vastaan kaksi lisää. Toinen niistä oli teollisuusleipomon pinnauuni. Ja monta  ammattikiertoilmauunia lisää. Koulun leipomon remontin jälkeen tuli upouusi pinnauuni. Silti joka kerta lopputulos oli niin, että päällimmäinen ja alimmainen pelti näyttivät sellaisilta, ettet olisi uskonut, että kyseessä on edes sama taikinaerä.

Olen taas jututtanut tuttavia, kertonut omista kokemuksista eri paikoista. Vieläkin he paistavat täydelliset pullat, kolme peltiä kerralla, ilman peltien järjestyksen vaihtoa paiston aikana. Ainut ero on se, etten enää ole kateellinen. Nyt vaan naurattaa. Taitaa olla, että meillä jokaisella on erilaiset pullanpaistovaatimukset. En halua sanoa pahemmin.

Ja sitten vaivauduin taikinan määrästä! Pullien leipominen on, kuulemma, niin aikaa vievää ja työlästä, ettei kannata tehdä vähempää kuin puolen litran taikina. Ylimääräiset voi pakastaa tuoreena ja sitten milloin vaan nauttia tuoretta pullaa. Sekin on vähän ristiriidassa minun päässäni. Anteeksi vaan, mutta minä en voi nauttia tuoretta pullaa jos se on  ollut pakastettuna. Silloin minä ”nautin” sulatettua pullaa ja mietin kauanko se on ollut siellä pakkasessa ja voiko olla totta että pakastettu ruoka on yhtä terveellistä kuin tuore. Kohta ruvetaan uskomaan, että pakasteruoka on  jopa terveellisempää kuin tuore ruoka. Kun tarpeeksi useasti sitä kuulee mediassa, niin ihminen rupea uskomaan siihen.
Minä kuitenkin luovuin kaikista nikseistä ja yrittämisistä ja teen jatkossakin ainoastaan 2,5 dl taikinan, mistä saan 12 hyvän kokoista pullaa, mitkä mahtuvat yhdelle pellille. En vältämättä edes käytä kiertoilmaominaisuutta, vaan paistan perinteisesti, mummon tapaan meille pullia. Jos jotain jää, se kelpaa huomiseksi kouluevääksi tai kahvin kanssa. Ei edes vaadi jääkaappia.

Miten teidän kiertoilmauuninne paistaa pullia? Ja teettekö miten ison satsin kerrallaan? Miltä teistä maistuu tuore pulla pakkasesta? Haluaisin kuulla teidän mielipiteitänne. Parhaan vastauksen palkitsen leivonta-aiheisella palkinnolla, minkä kustannan itse! Aikaa vastata on helmikuun loppuun saakka. Muista jättää yhteystiedot. (Arvonta on päätynyt)Tässä myös ohje millä minä teen sen yhden satsin pullia, mitkä voit tuunata vaikka laskiaispulliksi. Valitsin tällä kertaa Nutellan täytteeksi, kun sitä vesikielellä katsoin somessa joka paikassa. Oli pakko kokeilla itsekin. Tuli parempia kuin hyviä. Ilman kiertoilmaakin!2,5 dl maitoa
1 pussi kuivahiivaa
1 muna (Riko munan rakenne haarukalla ja sekoita puolet taikinaan. Jätä puolet voiteluun)
1 tl suolaa
1 dl sokeria
7-8 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
100 g margariinia tai voita
mausta halutessasi ½ rkl kardemummalla (nyt lisäsin ensimmäistä kertaa ikinä, kiitos sly-parilleni)
mantelilastuja

2-3 rkl Nutellaa
2 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria

Nosta ainekset huoneenlämpöön muutama tunti ennen leivontaa. Kylmät aineet jäähdyttävät
taikinan ja hidastavat nostatusta. Lämmitä maito 42 asteeseen.
Sekoita kaikki ainekset  ja sekoita taikinaksi. Jatka vaivausta, kunnes taikina on sileä ja kimmoisa sekä irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Voit tarvittaessa lisätä taikinaan jauhoja, jos taikina tuntuu liian tahmealta.
Peitä taikinakulho leivinliinalla ja nosta se lämpimään ja vedottomaan paikkaan nousemaan ainakin 20 minuutiksi.
Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa se sileäksi.
Paloittele taikinan 12 palaan ja pyörittele ne pulliksi. Nosta pullat leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja peitä leivinliinalla.
Nostata pullia lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes ne ovat pulleita, sileäpintaisia
ja kooltaan lähes kaksinkertaisia. Voitele nostatetut ja sileäpintaiset pullat kananmunalla ja
ripottele pinnalle mantelilastuja.
Paista pullia uunin keskiosassa 200 asteessa 15 - 20 minuuttia. Jäähdytä.
Mausta kerma vaniljasokerilla ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Leikkaa jäähtyneistä pullista hattu pois, Pursota pullan alaosaan kermarengas ja täytä se Nutellalla. Laita hattu päälle varovasti.
Lämmitä ylijäänyt Nutella ja valuta pullien päälle.
Ei kuin nauti tuoreesta pullasta!


93 kommenttia

 1. Hienoja pullia oot tehnyt. Itse en ole kiertoilmalla pullia lainkaan paistanut. Pizzaan suosin kiertoilmaa, mutta makeaan leivontaan en ole käyttänyt. Voisi joskus koittaa, jos ison määrän tekee kerralla. Pelkään, että kuivattaa turhaan.
  Pakasteeseen usein teen, ja aina saa kuin tuoretta. Hyvä säilytys vain ettei ota makuja itseensä. Ikean pakastepussit on loistavia ;)

  lamerinquecit@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 2. Lämmitän uunin kiertoilmalla ja vaihdan sit perus uuni toiminnolle. Peruspulla tulee oikeasta hiivasta. Kuivahiivan maku maistuu läpi liikaa..
  Osa syödään osan pakastan hätävaraksi. Makean kahvipullan hädässä sulatettu korvapuusti kahvin kans uppoaa hyvin
  Virpi.hyypio81@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 3. Olen yrittänyt useasti tehdä kauniita pullia kiertoilmalla. Vaihtanut peltien järjestystä yms, mutta lopputulos ei ole koskaan miellyttänyt, väri epätasaista ja ehkä kuivahkojakin. Teen 2½-3 dl taikinoita, koska pojat eivät suostu syömään vanhaa tai pakastettua pullaa. Pullaa ja sämpylöitä tulee tehtyä parikin kertaa viikossa, riippuen muista kiireistä (aika usein teen myös taikinan jo valmiiksi edellisenä päivä ja nostatan sen kellarissa, töistä tullessa äkkiä leivon ne ja nostatuksen aikana on jokin uuniruoka valmistumassa uunissa). Kaikista eniten tykkäävät kun mökillä pulla paistetaan puuhellan uunissa. Ovat sitä mieltä että ovat paljon parempia kuin sähköuunissa tehdyt.
  Hyvää kevään jatkoa
  manuliini@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 4. Teen samoin, kuin Virpi, että lämmitän uunin ensin normaalisti. Sitten pellit uuniin ja kiertoilma päälle. Pullaa en muista kuitenkaan paistaneeni kiertoilmauunissa, mutta joulutortut onnistuvat ihan hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 5. Minä olen paistanut aina kiertoilmalla kolme pellillistä kerrallaan ja hyvin on onnistunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 6. Minä teen kerralla litran taikinan. Joskus harvoin puolen litran. Teen samasta taikinasta vähintään kahta eri makuista pullaa. Useimmiten korvapuusteja puolikkaasta ja lopusta taikinasta voisilmäpullia, toscapullia tai nytkin laskiaispullia. Meillä syödään tuoreena ja loput pakkaseen. Sieltä sitten hyvä ottaa vierasvaraksi. Onhan ne tuoreena toki aina tuoreita, mutta menee ne pakkasestakin kunhan säilöö hyvin ettei ota makuja. Meillä myös kiertoilma millä aina paistan kaiken mutta ei siinä kyllä voi edes kahta pellillistä paistaa kerralla kun alemmat jää vaaleammiksi kuin ylemmät. Minäkin haluan sellaisen uunin millä voi kolmekin pellillistä paistaa kerralla! Talvisin käytän jonkin verran leivinuunia ja siinä saa pulliin taas ihan oman ja suoraan sanottuna parhaan paistomaun. Nitzku86@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 7. Leivon vain pellillisen kerralla ja paistan tavallisella toiminnolla. En ole kokeillut useampaa peltiä koska teen pieniä määriä kerralla. Kiertoilmaa käytän ruoan alkukypsennykseen ja muutan sitten tavalliselle.
  karhuoja@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 8. Itse käytän aina tasalämpöä, kun paistan pullia, kakkuja ja pikkuleipiä yms. Ainoastaan, jos ohjeessa käsketään paistamaan muulla toiminnolla tai jos valmistan useampaa eri ruokaa kerralla uunissa, käytän kiertoilmaa.

  Meillä kiertoilma toimii todella hyvin, mutta käytän sitä silti melko harvoin. Viime keväänä ostettiin keittiöremontin yhteydessä Siemensin saksalainen uuni, joka on tosi hyvä. Samoin vanhassakin uunissa (AEG, Saksa) oli kiertoilma, joka toimi todella hyvin. Olen vain jostain syystä jäänyt tasalämpöön.. :D mikset paista sillä?

  VastaaPoista
 9. Mulla ei edes ole kiertoilmauunia. Ihan tavallisessa uunissa paistelen pullaa, yksi pelti kerrallaan. Yleensä teen sen puolen litran taikinan, koska meillä on aina ylimääräisiäkin lapsia kylässä, joten sitä pullaa menee. Pakastettu pulla ei ole tuoretta pullaa. Tuoretta pullaa on se minkä otat juuri uunista ja syöt leivontapäivänä.

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 10. Noloa tunnustaa, mutta meillä pullan paistamisesta huolehtii mieheni. Itse teen kyllä piirakoita, mutakakkua, brownieseja jne. mutta täydellisiä pullia tekee vain mieheni. Paistaa useamman pellin kerrallaan, joten veikkaan että kiertoilma on hänenkin salaisuutensa. :) Kaupan pakastepullatkin ovat yllättävän hyviä, mutta eivät tietenkään tuoretta pullaa voita.

  Ihanaa talven jatkoa sinne!

  hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 11. Laatikot ja pizzat paistetaan meillä 2 - 3 tasossa kiertoilmalla tasoja välillä vaihdellen. Pata- ja pitkään haudutettavat liharuoat tasalämmöllä. Paloitellut broilerit ja uunikasvikset kiertoilmalla, kun tarvitaan rapsakkaa pintaa paistotulokseksi, samoin lohifilee. Kiertoilmalla jauhelihapihvit, kun tehdään isompi satsi, tasoja vaihdellen ja huomioitava on myös se, että massassa on riittävästi rasvaa, muuten tulee kengänpohjia. Pullat ja kaakut aina tasalämmöllä, koska kiertoilma paahtaa pinnan liikaa ja sisältö on sitten puoliraakaa. Kiertoilmauuni on hyvä peli sähkön säästössä, kun voi paistaa yhdellä kertaa useammassa tasossa. Viimeksi paahdoin lihaisia hirven luita paistopussissa 140 asteessa juuresten ja mausteiden sekä runsaan nesteen kera 8 tuntia hyvän liemipohjan aikaansaamiseksi hirvikeitolle. Oppia ikä kaikki ja kokkejakin riittää moneen lähtöön omien makumieltymystensä mukaisesti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 12. Nami mitä herkkuja =) Käyttäisin kierto ilmaan useammin johonkin mutta se on mennyt rikki meidän uunista :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 13. Teen kerralla puolen litran taikinan ja paistan yleensä tasalämmöllä .jotenki parempi. Ja pakastettu pulla ei mielestäni lyö vertaa ihanan tuoreen pullan tuoksulle.nam. salli.moilanen36@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 14. Tämä postaus on huippu hienosti ja hauskasti kirjoitettu !
  Hiirenkolossa käytetään kiertoilmaa olipa se astemäärä annettu tai ei - ja toimii ilman kääntelyjä. Mutta on huomioitava, etten koskaan paista yhtä peltiä enempää ja usein siitäkin vain puolet. Ei siis mitään havaintoa useamman pellillisen samanaikaisesti paistamisesta. - Paitsi koiran kotona, missä on uudet ja modernit laitteet kaikilla herkuilla - siitä syntyisi novelli, ilman että saisi hyvää pullaa Ö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 15. Teen litran tai puolen litran taikinan. Se riippuu kuinka suuresti pullattaa. :)
  Ongelmanamme on se, että uunimme paistaa epätasaisesti. Etuosassa on aina vaaleampia pullia, kuin takaosassa.
  Mutta kypsiä ja hyviä silti.
  Pakastepulla on kans ihan hyvää ja mahdottoman hyvä vierasvara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 16. Voi nam mitä herkkuja taas! Aina kuola valuu :P Meillä on vissiin kivikautinen uuni jossa ei oo kiertoilmaa olleskaan :D Vejetään 'perinteisellä' tyylillä! Justa eilen tuli leivottua voisilmäpullia ja korvapuusteja, minun mielikuvitus loppuu siihen. Nuo pullat menee ehdottomasti kokeiluun! Puolen litran taikina tuli tehtyä ja osa meni pakkaseen, osa perheenjäsenille ja ehkäpä naapureillekkin (jos riittää ;) ) Kyllä se pakastepullakin menee, ei tietenkään ole sama asia kuin tuore, tuoretta pullaa ei voita mikään! Taidanpa käydä kähveltämässä pari pullaa ja kupillisen kahvia.. :-) odottelen taas mitä herkkuja loihdit :P. Ihanaa helmikuuta!
  (Jos sattuu niin hyvä tuuri että jotain sattuisi voittamaan niin hannana94@gmail.com)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 17. Miulla ei ole kiertoilmauunia, pullaa olen pakastanut, mutta se ei maistu yhtä hyvälle kuin tuoreena. Poikkeus vahvistakoon säännön, leivänpaahtimen sämpylän lämmitys tasolla sulatettu pulla maistuu melkein tuoreelta <3 . Ihanat nutellapullat menee meillä kokeiluun.Miun puoliso ei syö pullaa, niin pellillisen paistaminen täytyy ajoittaa lastenlasten vierailuun. sariylanen@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 18. OIH, miten on herkullisen näköisiä pullia :) Itse paistan pullat (joita teen 1-2 kertaa vuodessa) aina tasalämpöissä. Olen haaveillut kiertoilmauunista mutta toistaiseksi taloudessani ei sellaistsa ole.
  Mukavaa viikon jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 19. Teen 2 1/2 dl tai 5 dl taikinan kerralla, riippuen ovatko lapset mukana leivonnassa. Minulla on kiertoilmauuni, mutta silti paistan pullat yksi pelti kerrallaan, koska meidän uuni ei paista tasaisesti enää, onkohan koskaan paistanutkaan :D Mielellään tarjoan tuoreena pullan, silloin se on parasta. Teen kiertoilmalla kyllä monta muuta ruokaa monella pellillä, esim, joululaatikoiden lämmittämisen, koska silloin ne ovat uunissa pitkään ja miedolla lämmöllä. Pikkuleipiä tai pullaa en, koska koko perhettä harmittaisi, jos ne menisivät pilalle. Tuore pulla on pyhä asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 20. En omista kiertoilmauunia,joten en osaa sanoa miten toimii. Mun tavallinen on ollut tosi hyvä. Kaikki leipomukset on onnistuneet, yhtä pannaria lukuunottamatta. Pakasteeseen asti ei ole meillä pullaa ikinä riittänyt. :-D pia71us@yahoo.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 21. En yleensä leivo pullia 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 22. Meillä olisi kiertoilmatoiminto, mutta en osaa käyttää sitä!
  Joten paistan pullat normisti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 23. Mulla on ollut useampi kiertoilmauuni ja tykkään niistä. Aika usein paistan tavallisella tasalämmöllä, varsinkin herkät asiat kuten kakut ja pullat, mutta kiertoilma on hyvä silloin kun tarvii nopeasti paistaa monta peltiä kerralla tai kuorruttaa pinta rapsakaksi. Ostin juuri uuden kiertoilmauunin, jossa on pizzatoiminto ja nyt tulee perjantai pizzat aivan uskomattoman rapeita ja kuitenkin sisältä pehmeitä. Mies tykkää! Uusi uuni toimii paremmin kuin aikaisemmin pizzakivi ja tasalämpö. Uudessa uunissa on muitakin kivoja toimintoja kuten ajastus mahdollisuus ja haudutus lieden puolella. Mainio peli! Pullataikinaa leivon yleensä 5 dl taikinan - ja aina tuoreena. Joskus olen pakastanut ja sulattanut mikron kautta, mutta vain mökillä. Ei ole sama juttu kuin saada tuoretta pullaa. mokkiruokaa/Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 24. Minä en kiertoilma uunia omista,tavallinen uuni paras �� siinä onnistuu kaikki ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 25. Tuore pulla on niin hyvää ♥ Itse en ole käyttänyt koskaan kiertoilmauunia juuri missään leivonnassa, vaikka moni on sitä kehunut. Pitäisi kyllä ihan kokeilla ja opetella. Kun leivon pullaa, teen vähintään sen 0,5litran taikinan. Siitä riittää sitten pullia pakastimeenkin. Suomessa on varmaankin, varsinkin ennen ollut sellaineen tapa, että pullaa pitää olla aina pakastimessa ns. vierasvarana.Pullat ovat parhaita tietenkin juuri paistettuna ja vielä vähän lämpiminä. Itse tykkään syödä pullat kylmän maidon kanssa ♥ Minusta, kun pullat pakastaa heti tuoreena niiden jäähdyttyä, ne säilyvät hyvinä pakastimessa. Kuohkeus ja pehmeys pullissa säilyy ♥

  Sinä olet leiponut ihania pullia ja niin tasainen pinta niissä. Lurps... Mä olen todella reseptin orja, joka yietenkin on ihan ymmärrettävää leivonnassa, joten ensi kerralla, kun leivon pullaa teenkin tuon 2,5dl:n taikinan. Sen leipomisenkaan ei mene kauaa aikaa ja saa sitten kahvin kanssa oikeasti tuoretta ♥ Kiitos ohjeesta, Sanja ♥

  VastaaPoista
 26. Mulla ei oo kiertoilmauunia. Ja olen samaa mieltä että tuorepulla on tuoretta pullaa ja pakastettu pakastettua. Mä leivon usein 5 dl:n taikinan ja kahden hengen taloudessakaan siitä ei pakkaseen riitä useinkaan. Mun mies rakastaa mun pullia ja kymmenkunta pullaa katoaa lämpiminä jo hänen suuhunsa ja sitte pullat menee välipalana, lounaana,iltapalana ja loput viimeistään aamupalana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 27. Mulla ei oo kiertoilmauunia. Ja olen samaa mieltä että tuorepulla on tuoretta pullaa ja pakastettu pakastettua. Mä leivon usein 5 dl:n taikinan ja kahden hengen taloudessakaan siitä ei pakkaseen riitä useinkaan. Mun mies rakastaa mun pullia ja kymmenkunta pullaa katoaa lämpiminä jo hänen suuhunsa ja sitte pullat menee välipalana, lounaana,iltapalana ja loput viimeistään aamupalana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 28. Kiertoilmauunia ei ole ja itse leivon pullaa todella harvoin, ihan vaan sen takia, kun yksin asun ja tulis sitten liikaa syötyä niitä pullia. =) Mutta äidin leipomat pullat... <3 Kyllä ne maistuu vielä pakkasestakin. Mikään ei oo sen parempaa kuin äidin luona käydessä ottaa pullapussi sulamaan ja syödä niitä maidon tai kaakaon kanssa. :D No, ehkä parempaa ois se, että ne olis uunituoreita, mutta hyvin kelpaa pakasteessakin käyneet. :) sannamaria77 at gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 29. Olen kerran paistanut pullia kiertoilmalla ja ne eivät oikein onnistuneet, joten paistan pullat pelti kerrallaan tavallisesti. Teen puolen litran taikinan kerralla, mutta tosi harvoin tulee kyllä pullaa leivottua. Lämmin pulla on kyllä ihan parasta! Pakastetussa pullassa ei mun mielestä ole mitään vikaa. tiina.palomaki(at)kolumbus.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 30. Uunissamme lienee jokin sellainen hienous kun kiertoilma mutten käytä:) pullaa leivotaan koska sen leipomisesta tykätään n 1-4 krt/ kk ja n 0.5l-1l taikina kerrallaan, riippuen paljonko äitee tarttee taikina terapiaa...pakkaseen pullat jäävät syömättömiksi eli ei pakasteita vaan jos leivotaan niin aamupalana, välipalana, jälkkärinä ( lounaana, päivällisenä) kunnes on syöty kesto arviolta pe illasta La iltaan.pullaperjantai vähän vain venähtää... Anne(npuuhat)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 31. Kiertoilmauunia en ole päässyt kokeilemaan. Aika hyvin ovat pullat kuitenkin onnistuneet tavallisessa uunissa. Gluteenittomia pullia olisi tarkoitus opetella leipomaan seuraavaksi... hiltuha(at)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 32. Mä paistan kiertoilmauunissa välillä kaksi pelillistä kerrallaan (jos on kiire) tai yhden kerrallaan - eli toinen pelti pullineen odottelee pöydällä voitelua kunnes edelliset valmistuvat uunista. Yleensä siis aina teen puolen litran taikinan. Saatan käännellä peltiä uunissa paiston aikana parikin kertaa. Ja jos paistan kaksi pellillistä samalla vaihdan niiden järjestystä (ja suuntaa) aika ajoin - vähän paistotuleksesta riippuen. (Tämä koskee myös muuta kiertoilmauunissa paistamista, jos on useampi pelti samaan aikaan sisällä.) Joskus saatan ottaa muutaman reunapullan aiemmin pois uunista, jos ovat kovin tummuneet mutta muut eivät vielä näytä valmiilta.

  Meillä asuu aikamoisia pullahirmuja joten jos en heti pakasta osaa, ei niitä edes jää pakastettavaksi :). Mutta itse tykkään myös tuoreena pakastetuista pullista. Niissä pitää vain olla tarkkana miten pakastaa. Eli pakastuspussissa pitää tyhjentää (mieluiten imeä) kaikki ylimääräinen ilma, sillä se kuivattaa pakkasessa. Ja sulattaessa parasta tulee kun nopeasti pyöräyttää mikrossa - melkein kuin uunituoretta - niin herkkua. Ja on kiva, kun pakkasesta voi tosiaan ottaa vain yhden pullan kerrallaan sulatukseen - jos vaikka yksin juo kahvia ja tekee mieli pullaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 33. Minä n paista enää kiertoilmauunilla koska pullat paistuivat epätasaisesti. Aina sai ääntää peltiä ja peltä että puolet pullista palaa.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 34. meillä ei ole kiertoilmauunia. mutta sen haluasimme että voisi paistaa vaikka sen kasi peltiä samaan aikaan. nyt pelti kerrallaa tollasella tavallisella uunilla :) kirsi.elisa@gmail.com

  VastaaPoista
 35. En ole ihan tottunut kiertoilman käyttäjä, kaikki tuntuu vähän kärähtävän. Ja, jotkut paistuu niin nopeaan etten pysy mukana.. harjoittelua harjoittelua! :D Paistelen siis ihan normi tyylillä. Puolen litran taikina on mielestäni sopiva, taikinasta riittää samalla muuhunkin. Pakkanenkaan ei ole kovin iso eikä kaikkea syödäkään viitsi ;) tai viitsii, mut kroppa ei kestä! Pullapäivänä tulee kutsuttua vieraita, kaksi kärpästä. Uunista suoraan otettu pulla ja maito maistuu ihan parhaalta, mutta kyllä pakastettukin syötyä tulee :P. miramagia@gmail.com

  VastaaPoista
 36. Meillä ei kauhiasti pullia syödä, joten meillä ainakin puolet päätyvät pakkaseen. Mikään kiire itselläni ei ole pullienkanssa, joten tutusti paistelen yhden pellillisen kerrallaan :) Pakkasesta kun nostaa pullat sulamaan, ja vaikka lämmittää hetken mikrossa, niin maistuu melkein samalta kuin juuri olisi paistettu
  mc-jonna@hotmail.com

  VastaaPoista
 37. Kun teen pullia, leivon isomman satsin yleensä kerralla ja osa päätyy pakkaseen, (tosin sielläkään ne eivät kauaa ehdi vanheta, vaan katoavat parempiin suihin nopeasti :D ) Kuitenkin maistuvat siis pakastettuinakin hyvältä, eivätkä kerää muita makuja itseensä pakkasessakaan!

  VastaaPoista
 38. Kiertoilmauunia ei ole. Uuni olisi kyllä uusittavien listalla. Kyllä tuorepulla on aina parasta. ei niin hyviä pakastamisen jälkeen. Teen harvemmin pullia,kun vehnäjauhosta tulee allergianäppyjä taikinaa vaivatessa.

  VastaaPoista
 39. En ole pullia koskaan kiertoilmalla vielä edes kokeillut laitella, vaikka meillä kohtuullisen uusi kiertoilmauuni onkin! Itseasiassa pullia tulee tehtyä melko harvoin, sillä makeat jäävät useinmiten meillä syömättä. Silti mä aina välillä teen ja kannan sitten naapureille ja töihin. :)
  Mutta viimeksi kun tein, tein älyttömän hyviä korvapuusteja leivinuunissa. Kaikki parhaat tulee siellä. Niin leivät, pizzat kuin pullatkin. Puhumattakaan pitkään haudutettavista ruoista.

  kokkeileva@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 40. En pullia ole koskaan tehnyt sillä, kun ei ole tarvetta niin isoille määrille. Pizzalle ehdoton. rtiirika@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 41. Tavallisella uunilla paistan pullat sun muut. Meidän uuni on aivan uusi, mutta vähän hassu kun pullat paistuvat enemmän pohjasta kuin päältä. Kiertoilmauunia meillä ei ole.
  Jos pullaa jää pakastettavaksi asti, niin eihän se enää tuoretta ole. Mutta kivasti herää pakastettukin pulla uuteen eloon, kun sen halkaisee ja laittaa puolikkaat leivänpaahtimeen hetkeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhteystiedot unohtuivat kumminkin, eli piivoitto@gmail.com

   Poista
  2. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 42. Omaa kiertoilmauunia ei ole, mutta porukoilla aina paistetaan kaksi peltiä kerralla kiertoilmalla. Pientä eroavaisuutta pullien kypsyyteen tulee, mutta ei se menoa haittaa. Litran taikinalla mennään ja osa pakastimeen, josta parhaiten maistuu mikrossa lämmitettynä. Toki tuore pulla on ihan toista kun pakastettu.
  Tusanna_92@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 43. Meillä ei ole kiertoilmauunia joten ei ole tullut kokeiltua. Pakasteeseenkin harvoin mahtuu pullia mutta kyllä ne sieltä otettuna hyviltä maistuvat. Tuore on kuitenkin parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 44. Lämmitän uunin usein ensin kiertoilmalla ja sitten vaihdan perusasetukselle. Pellillinen tulee leivottua silloin tällöin. / jani.koskinen83@gmail.com

  VastaaPoista
 45. Kiertoilmalla pitää aina kikkailla joten minä myös teen pienen taikinan kerrallaan ja paistan tavallisessa lämmössä 😍

  VastaaPoista
 46. Teen yleensä 2,5 desin tai puolen litran taikinan. Pakastan kyllä pullaa, mutta ei niitä kuitenkaan tule sieltä syötyä vaan pullanhimossa tuoretta, oikeasti tuoretta siis, on saatava :) Vuosi sitten muutettiin taloon jossa on kiertoilmauuni enkä vieläkään tule toimeen sen kanssa kunnolla. Kolmella pellillä en viittis edes yrittää kun ei kahdella tai yhelläkään meinaa joka kerta onnistua ;) Tasalämmöllä paistan pelti kerrallaan.
  hantta851@gmail.com

  VastaaPoista
 47. Minä leivon pullat normisti valmiiksi..sitten laitan kiertoilmauuniin pienelle teholle.. lämmölle n.30astetta..kohoomaan niin kauan kuin alkaa kohoomaan n.30min riippuu kiertoilmauunista..sitten laitan kiertoilmauunin keskikierrolle ja 175astetta n.15-20min..Avot�� litran taikinan kun tekee saa pari peltii tavallisia,voisilmä tai/ja korvapuusteja..kaikki menee ei jää pakkaseen tai sitten teen seuraavana päivänä pullavanukasta jäävistä pullista!��

  VastaaPoista
 48. Joskus aikoinaan yritin paistaa monta pellillistä samaan aikaan, kuitenkin lopputulos oli joka kerta sama: päällis pellillä kuivaa, kovaa ja palanutta ja alapelillä raakaa.. Loppujen lopuks päädyin paistamaan vain yhden pellillisen kerrallaan ja paistumisen aikana aina pyörittelemään mitä ihmeellisimmän muotosia pullia. Muutama vuosi sitten tapasin mieheni ja muutin tavarani hänen luokse, ensimmäisen kerran kun lapset tulivat kylään, olin itse myöhempään töissä. He olivat päättäneet leipoa pullia, kun tulin kotiin oli uunissa kaksi-kolme peltiä ja pullat aivan täydellisiä!! Yksin kun leivon en onnistu edelleenkään, mutta miehen kanssa yhdessä onnistuu aina.. Tehdään kuitenkin aina samalla reseptillä. Virnuilevalla hymyllä hän aina ehdottaa pullien leipomista, muttei vielä tähänkään päivään mennessä ole paljastanut mikä on hänen salaisuus.. Vastaus on aina sama kun kysyn "en voi kertoo ku ilman mua et ees osaa paistaa pullia ni ikinä et voi jättää" Liekkö heittää aina jotain "salasta ainesosaa" taikinaa mun huomaamatta.. :D

  Mutta 2-3 taikinalla suunnilleen aina tehdään, eikä todellakaan pakasteta! Tai no "todellakaan ja todellakaan" mut siis jotenkin itelle pakastetuista pullista tulee niin kaupan pullat mieleen vaik olis kuin itse tehtyjä.. Joskus pakastettiin pullataikinaa kun tulikin yllätyslähtö kesken taikinan kohotuksen.. Pullat oli ihan hyviä vaikka toki vähän muuttu taikinan koostumus kun "irtos" nestettä sulamisen aikana ni vaikeutu pyörittely hieman mutta jauhoja apuun ja àvot.
  Jos pullia jää yli ni jaetaan vaikka naapureille tai uitetaan maidossa ni kyllä pehmenee :)


  milla.saaresti@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 2-3 litran taikinalla* pieni korjaus :)

   Poista
 49. Paistan yleensä ilman kiertoilmaa, sillä siihen oon tottunut ja kiertoilmauunin kanssa käy juuri sama kuin sulla! Ylemmät pullat tummuu päältä ja alemmat alta, sen lisäksi alemmat pullat tuppaa jäämään raaoiksi vaikka pidänkin niitä kauemmin kuin ylempiä. Vanha kunnon peltien vaihto ja kääntäminen on paras ja turvallisin vaihtoehto pullien leivontaan! Tosin nyt kun oon kokeillut eri muotoisia pullia, niitä sellaisia matalampia, niin niiden paistaminen onnistuu täydellisesti millä uunilla tahansa. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 50. Itse kun kova leipomishullu jo tämän ikäisenä olen, paistan kaikki tavallisessa uunissa, mutta kova halu olisi kokeilla valmistaa jotakin käyttäen kiertoilmauunia. Ehkä tänne kotiin sellainen jossakin kohtaa hankitaan, kun äitini on hirmuleipuri ja on aina leipomassa oli mikä juhla tahansa tai ihan muuten vain pakkaseen tai ilahduttaakseen muita. Minä leivon useasti muutaman pellillisen, koska äiti aina muistuttaa, että muutaman voi laittaa pakkaseen vieraita varten. Rakastan tuoretta pullaa, mutta pakkasessa ollut pulla maistuu mielestäni yhtä hyvältä ja molempia on ihana nauttia teen kera <3

  milla.haukijarvi@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 51. Mulla on ollut kiertoilmauuni joskus 90-luvulla, mutta pullan paistamisesta ei ole muistikuvia. Nyt paistan kaiken ihan tavallisella, ikälopulla uunilla, joten joudun kääntämään peltiä kesken paiston, jotta saavutan tasaisen lopputuloksen. Mutta koska mökin remontoiminen kodiksi on kesken, on esim. katon korjaus tärkeämpää kuin luksusuuni. Paistelemisiin, Suska KoivulaDesignesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista
 52. Jos meillä olisi kiertoilmauuni, niin paistaisin varmaan pari peltiä kerrallaan. Silloin tekisin myös isomman satsin kerrallaan, että saisin pullia pakkaseenkin vierasvaraksi.

  Kyllä on herkullisen näköisiä pullia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!

   Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.