Valkosuklaa-vadelmakakku

30.3.2016


Kohta on vuosi siitä kun tämä kakku  kiinnitti huomiota somessa ja minä lupasin julkaista sen ohjeen blogissani pian. Kakku on tehty huhtikuussa prinsessan syntymäpäivänä ja sen jälkeen ovat tuoreet vadelmat tulleet ja menneet, mutta ohje ei vielä ole nähnyt päivänvaloa. Onneksi kakku on tehty pakastevadelmista, joten ei ole mitään hätää. Tuoreet vadelmat on jo syöty sellaisenaan ja sekin on vaan hyväksi. Tuoreena ja sellaisenaan vatut ovat parhaita. Yksi hyvä käyttö tuoreelle vatulle kesäksi löytyy tästä. Odottaessa leivotaan tämä kakku uudelleen. Onhan sinullakin pakastevadelmia tallessa?!


Pohja (28cm):
6 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää jauhot siivilän läpi ja sekoita varovasti nostellen. Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia. Jäähdytä ja leikkaa kolmeksi.

Täyte:
2 dl kuningatarhilloa

2 prk mascarponea
6 dl kermaa
300 g valkosuklaata

Vatkaa kerma, lisää mascarponejuusto ja sulatettu suklaa. Sekoita hyvin.
Levitä hilloa pohjan päälle. Laita täyte hillon päälle. Tee toinen kerros. Kuorruta täytteellä ja laita hyytelökoristeet päälle.

Vadelmahyytelö:
200 g vadelmaa
2 liivatelehteä
0,5 dl sokeria
0,25 dl vettä

Laita  liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna vadelmat, vesi ja sokeri kiehuvaksi, laske lämpöä ja keitä 2-3 minuuttia. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja laita vadelmien joukkoon. Älä keitä enää. Jäähdytä haaleaksi. Kaada seos kelmulla vuorattuun vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa.
(Minä olen hyydyttänyt seosta minimuffinsi- silikonivuoassa, kun sattui olevaan niin ihana kukanmuotoinen, mutta voit myös ottaa haluamasi kuvioita piparimuotin avulla.)







Suklaakoristeet on tehty Girolen avulla, minkä sain synttärilahjaksi, mutta itse voit tehdä isoa suklaaraastetta perunankuorijan avulla. Ennen raastamista olisi hyvää laittaa suklaa jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Silloin on helpompi raastaa pitkiä lastuja.

Ei kommentteja

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.