Cabbage plant baby/ abstrakti ruokataide

31.3.2016

Ihastuin kun sain kutsun leikkimieliseen ruokataidekilpailuun. Minustako taitelijaksi? No, enpä tiedä. Kirjoitin kerran minun taidekykyistä. Hauska juttu! Olethan jo lukenut sen (jos et ole, täältä se löytyy: klik!).

Ensimmäinen ajatus oli, että EI! Mutta, tapahtuman järjestäjä on Arla ja osallistumisen palkkioksi pääsen osallistuman Ida Froskin emännöimään workshopiin. Siihen en voinut sanoa ei. Päinvastoin, oli pakko osallistua. Ja jos en osaa juuri mitään ruokataiteesta, mikä olisi paras paikka oppia kuin parhaasta?!
Ida Frosk on norjalainen Instagram-sensaatio, joka on noussut maailmanlaajuiseen suosioon ruokataiteensa avulla. Yksi Idan viimeisimmistä yhteistyökumppaneista on ollut Stella McCartney.

Koko kilpailun paras juttu oli Arlan Luonto + vihannesjogurttien löytäminen. Rakastan jogurtteja, mutta en siedä makeutusaineita, eikä minun kroppa salli minulle tavallisten hedelmäjogurttien nauttimista. Syön muutenkin liikaa sokeria, joten yritän aloittaa päiväni syömällä terveellistä tuorepuuroa marjojen, hedelmien, pähkinöiden ja siemenien kera. Käytän aina maustamatonta jogurttia ja nyt vihdoinkin voin tuoda vaihtelua ja uutta makua aamupalalle ilman syyllistä oloa. Arlan Luonto + vihannesjogurtit eivät sisällä sokeria, eikä makeutusaineita. Ja maistuivat hyvältä sellaisenaan. Et usko? Minun lapsetkaan eivät uskoneet. Sitten annoin heille maistaa tietämättä mitä he syövät. Maistui kyllä kaikille!

Ja nyt minun luovuuden vuoro!
Ensimmäisenä käytin appelsiiniporkkana jogurttia, johon lisäsin pelkästään kauralesettä. Sitten päätin tehdä toisenkin satsin, vadelmapunajuuri jogurttista, johon myös lisäsin 2 rkl. kauralesettä. Annoin turpoa tietyllä tavalla yön yli.

Cabbage plant baby
Kaalikulho inspiroi minut tekemään oma ”kasvis/hedelmä vauva”, mikä mielestäni sopii oikein hyvin teemaan Luonto+ (luontolisäys). Ehkä se on joku omalaatuisen abstraktitaitelijan ajatus, mutta minä tykkäsin!Mr. Silly
Lapsille väsäsin hauskan ukon lautaselle, mutta ne eivät halunneet syödä sitä. Meidän perheessä emme syö hahmoja. Se on aina aiheuttaunut ongelmia lasten synttäreillä, koska toiveena on melkein aina ollut jokin hahmo.Jin & Jang

Kun lapsille ei kelvannut Mr. Silly, purkaasin sen, lisäsin reilusti unikonsiemeniä, löysin tasapainon ja söin tuorepuurno itse. Vatsani oli kiitollinen ja suu tyytyväinen.
Arla sponsoroi jogurtit ja osallistuminen workshopiin.

4 kommenttia

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.