SAKSAN RIESLING & CO -VIIKOT MIKKELISSÄ: BISTRO HOLVI

28.5.2023

Kaupallinen yhteistyö Saksan Viinitiedotus kanssa


Saksan Riesling & Co -Viikot  

Saksan Viinitiedotus -organisaation järjestämä suosituin ravintolatapahtuma: Riesling & Co -Viikot* on tänäänkin teemana blogissani. Tällä kertaa esittelyssä meidän kotikulman helmi, minkä ansiosta tiedän, ettei ruoho ole välttämättä vihreämpää aidan toisella puolella, vaan ainakin yhtä vihreää.


Löytyykö teidän paikkakunnasta oma helmi, jossa vietetään Riesling & Co -Viikot-tapahtumaa? Eikö olisi ihanaa keskellä kevätkesää kiireettä istahtaa hetkeksi ja nauttia lasillinen hyväää Rieslingia sopivan makupalan kanssa?

Tarkista paikkakunnat listalta! Ehkä mökinkin läheltä löytyy! Tätä tapahtumaa et halua ohittaa!
Saksan Riesling & Co -Viikot Bistro Holvissa 26.5-3.6.2023

Alkuvuodesta upeasti remontoitu Bistro Holvi oli taas kerran upea kokemus. Tila näyttää niin paljon avarammalta, upeat kristallivalaisimet ovat tuoneet lisää tyylikkyyttä ja persoonallisuutta, ja koko uudistettu sisustus on aivan upea. En itsekään ajatellut, että tästä upeasta paikasta on mahdollista tehdä entistäkin upeampi, mutta kaikki on aina mahdollista!  Bistro Holvissa on pöydät katettu myös terassilla

Tilan uudistaminen ei ollut ainoa uusi asia. Bistro Holvi on uudistanut myös koko viinilistan ja tänä keväänä kaikki Bistro Holvissa nautittavat Rieslingit tulevat samalta viinitilalta Weingut Albert Lambrich, Oberweselin Keski-Reinin laaksosta. Tänä vuonna Holvin tasting tilaisuudessa olivat mukana nuoret viinintekijät Julia ja Max Lambrich Saksan Mittelrheinistä kertomassa viinitilasta sekä viinin valmistuksesta. 

Näiden upeiden Rieslingien pariksi Pia Montonen ja Roope Rask ovat suunnitelleet aivan upeat makupalat, jotka eivät jätä ketään kylmäksi.


Riesling-Tasting Menu Holvissa


2018 Riesling Winzersekt trocken, kuohuviini

*

"Kukkakaalia"

2022 Riesling trocken

*

Parsarisottoa ja pippuroitua pientä mustekalaa

2022 Riesling Max trocken

*

Paahdettua siikaa, fenkolia ja simpukkakastiketta

2021 Riesling Alte Reben trocken

*

Parmankinkkuun käärittyä kananpoikaa, artisokkakermaa ja tryffelikastiketta

2021 Riesling Alte Reben halbtrocken

*

Sitruuna- polentakakkua, mascarbonea ja pähkinäkinuskia

2021 Riesling AusleseJännityksessä aloitetaan…
Tervetuliaisiksi tietenkin lasillinen kuohuvaa Rieslingia uuden viinilistan edustamiseksi. Odotukset heti nousivat korkealle!

Kukkakaalia kahdella tavalla: couscousilla ja vegaanijogurtilla sekä curryöljyllä. 

Tämän upean alkupalan pariksi saimme Lambrich Riesling trocken Vintage 2022, Lambrichin tilan monikäyttöisin Riesling, raikas, kuiva, oli täydellinen valinta currylla maustetulle kukkakaalille. 

Seuraavaksi Rieslingin paras kaveri parsa! Limevaahdolla peitetty parsarisotto ja grillattu pieni mustekala oli niin upea ja keväinen annos, joka vei kielen mennessään. Tämän kanssa tarjottiin uuden sukupolven oma viini Riesling MAX VINTAGE 2022. Ja niin kuin aina uusi sukupolvi tuo uutta raikkautta, niin tässä viinissä oli paljon raikkautta laadusta tinkimättä. Aivan upea mineraalinen ja hedelmäinen viini, tyypillinen liuskekivimailla kasvatetulle lajille.

Paahdettu siika fenkolin ja simpukoiden kera ansaitsi seurakseen Lambrichin tilan parhaimistolta Riesling Alte Reben trocken, yli 55 vuotta vanhoista viiniköynnöksistä, semmoinen vahva, täyteläinen… ja kertakaikkisen ihana!

Neljäs ruokalaji oli Parmankinkkuun käärittyä kananpoikaa, artisokkakermaa ja tryffelikastiketta. Ai kuinka ihana! Juuri sopivasti paistettu kana, minun suosikki varsiparsakaali ja upeasti rapeaksi paahdettu artisokka! Nam! Ja sen kanssa hienostunut, aavistuksen makea, mutta ei kuitenkaan lian, hyvin täyteläinen Riesling Alte Reben halbtrocken VINTAGE 2021. Jälkimaku oli minusta jopa tanniininen, muistutti hieman punaviinin jälkimakua ja minusta sopisi myös jonkun vahvemman ruoan kanssa.

Tämäkin viini on yli 55 vuotta vanhoista viiniköynnöksistä, mikä on saavuttanut lukuisia palkintoja.

Taas kerran Holvin mestari onnistui tuomaan ihanan, tasapainoisen kokonaisuuden, kruunattu täydellisesti mahtavilla Rieslingillä. Kermana päälle tuli sitruunainen polentakakku, marengilla, mascarponekermalla ja maukkaalla pähkinäkinuskilla. 

Jälkiruoan kanssa suosikkini, aina yllättävän makea Riesling Auslese VINTAGE 2021, jota valmistetaan erittäin kypsistä, täysin aromaattisista rypäleistä.

Se on paras lopetus mahtavan ja herkullisen aterian jälkeen.


Nousi taas kerran meidän mikkeliläinen Holvi Saksan Riesling & Co -Viikot tapahtuman kärkipaikoille. Hyvin suunnitellut menut, tarkasti valikoidut laadukkaat raaka-aineet ja huippuviinit yhdessä osaavan henkilökunnan kanssa ja upeassa tilassa tekevät onnistumisen formulan, josta monet voivat ottaa mallia. Bistro Holvi on syystäkin paikka, josta me mikkeliläiset olemme erittäin ylpeitä. Tänne ovat löytäneet monet ohikulkijat etelästä pohjoiseen ja toisin päin. Hyvän ruoan ystävät ympäri Suomea tietävät, että tänne kannattaa tulla aina kun mahdollista.


En voinut olla huomaamatta koko laadukkaan Riesling-kokoelman myös upean modernia ja tyylikästä ulkoasua.

Weingut Albert Lambrich

Oberwesel

Perheen viinitila sijaitsee kauniissa Keski-Reinin laaksossa Oberweselin Dellhofenin alueen laitamilla. Tilalla on 5,5 hehtaarin viinitarhat jotka sijaitsevat Reinin laaksossa.

Perheen vanhemmat Albert ja Ute ovat molemmat koulutetut viiniteknikoita. He ovat johtaneet viinitilaa jo useita vuosia.

Maximilian sekä Julia jatkavat Albertin sekä Uten työtä. Maximilian on kouluttautunut enologiksi ja hän on kehittänyt oman Max viinin. Julia on opiskellut markkinointia kansainvälisesti ja vastaa nyt tilan markkinoinnista ja myynnistä.


Riesling Winzersekt VINTAGE 2018

VARIETY Riesling
STYLE Dry
ORIGIN Oberwesel, Mittelrhein
SOIL Slate (steep slopes)
RESIDUAL SUGAR 20,6 g/l
ALCOHOL 12,0% vol.
ACIDITY7,1 g/l


Riesling trocken VINTAGE 2022

VARIETY Riesling
STYLE Dry
ORIGIN Oberwesel, Mittelrhein
SOIL Slate (steep slopes)
RESIDUAL SUGAR 7,9 g/l
ALCOHOL 12,0 % vol.
ACIDITY 7,9 g/l


Riesling MAX VINTAGE 2022

VARIETY Riesling
STYLE Dry
ORIGIN Oberwesel, Mittelrhein
SOIL Slate (steep slopes)
RESIDUAL SUGAR 5,5 g/l
ALCOHOL 12,0 % vol.
ACIDITY 7,9 g/l


Riesling Alte Reben trocken

VINTAGE 2021
VARIETY Riesling
STYLE Dry
ORIGIN Oberweseler Römerkrug, Mittelrhei
SOIL Slate (steep slopes)
RESIDUAL SUGAR 8,2 g/l
ALCOHOL 12,5 % vol.
ACIDITY 8,9g/l

Riesling Alte Reben halbtrocken VINTAGE 2021

VARIETY Riesling
STYLE Medium dry
ORIGIN Oberweseler Römerkrug, Mittelrhein
SOIL Slate (steep slopes)
RESIDUAL SUGAR 15,7 g/l
ALCOHOL 12,5 % vol.
ACIDITY 9,1 g/l


Riesling Auslese VINTAGE 2021

VARIETY Riesling
STYLE Sweet
ORIGIN Oberweseler Römerkrug, Mittelrhein
SOIL Slate (steep slopes)
RESIDUAL SUGAR 109,9 g/l
ALCOHOL 9,0 % vol.
ACIDITY 10,9 g/l

                                    


Bistro Holvi

Teatteritalossa, Savilahdenkatu 11

50100 Mikkeli

Puhelin: 0102080050

Sähköposti: info@bistroholvi.fi

www.bistroholvi.fi
*Riesling & Co -teemaviikot järjestetään yhdessä Suomen johtavien ravintoloiden kanssa keväisen toukokuun aikana. Viikoilla ravintolat tarjoavat mahdollisuuden maistella erilaisia saksalaisia rieslingejä kuin myös muita saksalaisia viinejä  esimerkiksi tastingin tai nautinnollisen aterian yhteydessä.

Ei kommentteja

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.