Huipputerveellinen raparperipiirakka

22.6.2020

Postaus sisältää saatuja tuotteita (tuotteet merkitty*)

Miten tappaisin raparperin

Nyt jopa linnut puissa tietävät, että meidän raparperi on niin heikko, ettei siitä saa kuin yhden piirakan vuodessa jo vuosien ajan.

Tarina menee niin, että meidän raparperi oli joskus seudun paras raparperi. Sitten taloon muutti bosnialainen rouva, joka ei tiennyt mitä se on, eikä osannut sitä käyttää eikä arvostaa. 


Rouva käski miestä raivaamaan ruman kasvin pois juurineen. Juurakoita oli pari kottikärryllistä ja kun homma oli ohi, rouva oli tyytyväinen.

Parin vuoden päästä rouva on syönyt ensimmaisen raparperipiirakan ikinä ja tajusi, minkä virheen hän oli tehnyt. Niinpä hän sanoi miehelle, kuinka katuu päätöstään.

Olisikohan ollut jo heti seuraavana vuonna, kun mies sanoi rouvalle, että katso mitä täältä löytyy! Rouva tuli vanhaan raparperipaikkaan ja kysyi ihmeissään: Ai pioni? 

Eikä ollut! Se oli vanha raparperi heräämässä monien vuosien jälkeen. Rouvan sydän riemuitsi. Ja raparperiin kasvoi kukka heti ensimmäisenä keväänä.

Siitä on mennyt 6-7 vuotta, mutta suuttunut raparperi ei anna rouvalle enemmän iloa kuin yksi piirakka vuodessa. Huonoista päätöksistä pitää näköjään kärsiä pitkään.

Onneksi on tuttavia, joilla järkeä (ja osaamista) on riittänyt ja niillä on niin upeita raparpereja, joista iloa riittää monille, myös minulle, raparperituhoajalle.



Otin tähän piirakkaan bosnian vanhanaikaisen jogurttipohjan ohjeen, josta saat suurta iloa: iso pellillinen piirakkaa yhden kulhon taktiikalla. Voiko enää olla helpompaa?

Ja kun korvasin sokerin fariinisokerilla ja vehnäjauhot spelttijauhoilla, sain oikein terveellisen piirakan, jota saa syödä ilman syyllisyyden tunnetta. Kokeile. Tämä toimii kaikilla jauhoilla ja sokerilla. Et voi epäonnistua!


Huipputerveellinen raparperipiirakka - resepti


Pohja


3 kananmunaa
225 g fariinisokeria
1 tl vaniljauutetta
300 g kreikkalaista jogurttia 10%
150 g öljyä
200 g SunSpelt spelttijauhoja*
200 g SunSpelt täysjyväspelttijauhoja*
15 g leivinjauhetta


Lisäksi


800 g raparperia* paloiteltuna

Tarjoiluun:


vaniljajäätelöä, vaniljakastiketta tai vatkattua kermaa

Valmisteluohjeet:



  1. Sekoita kulhossa kaikki piirakka-ainekset vispilällä ja kaada paperilla vuoratulle uunipellille.
  2. Ripottele päälle raparperipaloja.
  3. Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia.







Pssstt! Seuraathan sinä minun herkkuja myös

Instagramissa! 


Facebookissa!

4 kommenttia

  1. Voi mikä tarina raparperista...ihana loukkaantunut raparperi :)
    Kaunista ja herkullista uutta viikkoa sinulle Sanja <3

    VastaaPoista
  2. Vai niin kävi rapaperien. Mielenkiintoinen tarina. Kiitos hyvästä piirakkaohjeesta. Raparperipiirakka on ihanaa herkkua. Aurinkoista uutta viikkoa Sanja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa ja aurinkoista viikoa sinullekin. Tämäkin voi tehdä kaurajauhoista ;)

      Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.