Mionettojuustokakku itsenäisyyspäiväjuhlaan

1.12.2019
Yhteistyössä: Mionetto

Itsenäisyyspäivää on vietetty monesti tässä blogissa, joten ei ole varmasti mikään ihme, että lähdin suunnittelemaan kuplivajuustokakun juuri tämän päivän kunniaksi. Ja mikä voisikaan olla parempi valinta kuin Mionetto Valdobbiadene Extra Brut Prosecco Superiore, aivan loistava valinta makeiden leivonnaisten pariksi.


Juustokakut ovat minun intohimoni, mutta myös Mionetto. Niitä oli pakko yhdistellä. Yhdistelmästä tuli niin upea lopputulos, että se vei kielen mennessään. Tätä kakkua sinun on pakko tehdä ja maistaa. Tätä itse asiassa ei voikaan maistaa, vaan tätä pitää syödä! Ja oikeasti suurella ruokahalulla.

En olisi uskonut, että kuohuva viini, mascarpone ja rosmariini sopivatkaan yhteen. Taivaallinen yhdistelmä ja niin juhlava maku, että sopii juuri valtion vieraille, jos sellaisia saattaisi piipahtaa teillä. Isolla kunnialla, me meinaamme syödä koko kakun aivan itse. Himo on niin suuri, ettei vieraiden katsetta kaivata ollenkaan. Nautitaan ja juhlitaan. Ja nostetaan malja Suomelle. Hyvää Suomi 102-vuotispäivää!!!!

Mionettojuustokakku
28 cm
Pohja:
300 g voilla leivottuja kaurakeksejä (murskattuna)
120 g voita
Mionetto hyytelö:
6 dl Mionetto Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG2 dl sokeria12 liivatelehteä
Juustotäyte:
8 dl kermaa
500 g Mascarponea
2 dl sokeria
8 liivatelehteä
4 rosmariinioksaa
Mustikoita koristeeksi
TEE EDELLISENÄ PÄIVÄNÄ hyytelö ja mausta kerma!
Vuoraa 24 cm vuoka kelmulla. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Laita sokeri kuohuviiniin ja sekoita. Ole varovainen, saattaa kiehua yli, joten iso astia olisi hyvä olla. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata ne 30 sec. mikrossa. Kaada kuohuviiniin ja sekoita kunnolla. Laita vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Pese ja kuivaa rosmariini huolellisesti. Irrota kaikki rosmariini neulat ja kaada päälle kerma. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
KAKUNTEKOPÄIVÄNÄ
Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla.
Sulata voi ja sekoita keksin kanssa. Laita vuoan pohjalle ja purista hyvin.
Siivilöi kerma, lisää sokeri ja vatkaa löysäksi vaahdoksi. Lisää notkistettu Mascarpone ja vatkaa hetkeen lisää. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata ne 30 sec. mikrossa. Kaada kerma- Mascarpone seokseen ja vatkaa hyvin.
Laita puolet seosta keksin päälle ja tasoita. Asettele viinihyytelölevy vuoan keskelle ja levitä päälle loput seoksesta. Tasoita hyvin ja asettele mustikat kauniisti, helminauhatyylillä ja nosta malja Suomelle (pullosta jää 1,5 dl leipurille).
Anna kakun hyytyä kunnolla jääkapissa ainakin pari tuntia. Leikkaa se terävällä veitsillä, tarjoa rakkaille ihmisille.
Juhlat saavat alkaa!!!
Ja muista katsoa mitä muuta voit leipoa Mionetton kanssa!
Huippulaadukkaat Glera-rypäleet, jotka kasvavat Prosecco Superiore DOCG Valdobbiadenen vyöhykkeellä, takaavat  Mionetton puhdaspiirteiset aromit ja keveän elegantin hapokkuuden. 

Tuoksussa on vienosti omenaa ja päärynää, myös kukkaisuuttakin. Maku on kuiva ja toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi persikkaa, aprikoosia ja sitruksisuutta sekä akaasiakukan aromeja.

Mionetton klassisin valikoima kuvastaa sen yhteyttä viinitilan historiaan pullon elegantilla ulkonäöllä.

Alkon hinta 13,48€.


Ei kommentteja

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.