Mionetto- greippikakku isänpäiväksi

5.11.2019


Yhteistyössä: Mionetto

Aina on syytä juhlia, kun sinulla on Mionetto! Ja mikä on parempi syy korkata kuplivaa kuin isänpäivänä? Ja vaikka isää ja äitiä pitäisi juhlia useamminkin kuin kerran vuodessa, mutta etenkin isänpäivänä juhlitaan. Isälle leivotaan kakkua, joka imee itseensä juhlajuomaa.


Ajattelin pitkän aikaa, miten voisin miellyttää isää ja itseäni meidän lempikuplivan juoman makuisen kakun kanssa, niin että se sopisi lapsillekin, koska lapsilla on tärkein rooli juhlistamassa isää. Tiedän, että keittämällä alkoholi haihtuu nopeasti, mutta jääkö maku? Päädyin kokeilemaan. Ja tästä tuli niin ihana lopputulos, että pakko jakaa heti teidänkin kanssanne.

Mionetto Prosecco maistuu tosi hyvin, sekä marenkivoikreemissä, että greippitahnassa. Greippitahna on niin ihana ja raikas, etten varmasti koskaan enää tee sitruunatahnaa kakkuihin. Greippitahna vie kielen mennessään.

Jos tekisin tätä kakkua vain aikuisille, olisin kostuttanut pohjat Mionetto kuplivalla, mutta lasten vuoksi käytin tällä kertaa tuorepuristettua greipin mehua ja se toi kakulle lisää raikkautta. 





Pohja:
(28cm)

6 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja

Lämmitä uuni 200°. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää jauhot siivilän läpi ja sekoita nuolijalla varovasti nostellen. Kaada kakkuvuokaan ja paista n. 30 minuuttia.

Kostutukseen:

1 dl tuorepuristettu greipin mehua/ 1 dl Mionetto Prosecco Brut Trevisioa

Greippitahna/ Grapefruitcurd:

1 greipin kuoriraastetta ja 1 dl greipin mehua
1 dl Mionetto Prosecco Brut Trevisioa
4 dl sokeria
4 keltuaista
200 g voita

Laita kattilaan kaikki ainekset, paitsi voi. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Jäähdytä ja vatkaa hyvin. Lisää kuutioitu voi ja vatkaa kuohkeammaksi.

Marenkivoikreemi:

4 valkuaista
1,5 tl viinikiveä (voit jättää pois, jos ei löydy)
200 g sokeria
0,75 dl Mionetto Prosecco Brut Trevisioa
300 g voita

Laita viini ja sokeri kiehumaan siihen saakka, että lämpötila on 121 astetta (noin 10 minuuttia). Sillä välin vatkaa valkuaiset ja viinikivi kovaksi vaahdoksi. Lisää kuuma viini-sokeriseos, koko ajan vatkaten. Näin kuuma sokeriviiniseos kypsentää valkuaiset ja saat ihanan kiinteän ja kiiltävän marengin.

Vatkaa niin kauan, että marenki on huoneenlämpöinen. Lisää pehmeä voi pienissä erissä, koko ajan vatkaten. 

Leikkaa kakun pohja kahteen osaan. Kostuta pohja mehulla (tai kuplivalla, jos kakkua syö vain aikuiset) ja levitä päälle puolet greippitahnaa. Laita päälle toinen pohja ja loput tahnaa. Laita kolmaskin pohja ja sen päälle ja kakun ympäri levittää marenkivoikreemi. Koristele greipin kuoriraasteilla, kuivatuilla greipeillä, mintun lehdillä ja syötävillä kukilla. 

Kaada isälle lasillinen kuplivaa, koska tänään on hänen juhlapäivä!



Mionetto Prosecco DOC Treviso Brut

Mionetto Prosecco DOC Treviso on maailman suosituin Prosecco.
Viinin tuoksussa on aromaattista omenaa sekä erittäin kuivassa maussa raikasta sitrusta, päärynää ja aprikoosia.
Kuplien runsaus ja kepeys tekevät siitä täydellisen aperitiivin sekä juhlakuohuvan, nautittavaksi hyvässä seurassa.

Mionetton viinitilan juuret ulottuvat vuoteen 1887, jolloin mestari viinintekijä Francesco Mionetto perusti viinitilan Conegliano-Valdobbiadene DOCG –alueen sydämeen, aaltoilevien kukkuloiden lomaan.
Mionetto syntyi Francescon intohimosta ja rakkaudesta kuohuviineihin. Laadukas viini syntyy laadukkaista rypäleistä, jotka saadaan pitkäaikaisten hyvin suhteiden ansiosta paikallisilta tuottajilta.
Yli 130 vuoden aikana Mionettosta on kehittynyt alueen lippulaiva ja erityisesti kansainvälisesti arvostettu proseccon tuottaja.

Alkossa Mionetto Prosecco Brut 12,29€.







2 kommenttia

  1. Siis wau miten upea kakku. Greippitahna kuulostaa ihanan raikkaalta <3
    Mukavaa viikkoa sinulle Sanja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana. Mahtavaa isänpäivää teille. Greippitahna voi tehdä mehullakin ;) <3

      Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.