Tertin kartano, paras kotimainen ruokamatkailukohde kävelymatkani päässä

10.11.2019

Hungry for Finland – ruokamatkailukilpailun arviointiraati on valinnut Saimaa Gastronomy – yhteistyöverkoston neljä yritystä, Hotelli Punkaharju, Sahanlahti Resort, TeaHouse of Wehmais ja Tertin Kartano Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi 2019.
Tertin kartano sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä kodistani, joten ei tarvinnut paljoa miettiä, minne ensiksi lähtisimme tsekkaamaan tarjontaa. Siitä on aikaa, kun olen viimeeksi käynyt. Juuri sopivasti oli tulossa isänpäivä ja kuuluisa kartanon riistapöytä, joten varasimme pöydän ja lähdimme ruokanautinnolle.

Tertin kartano on tunnettu sesongin mukaisista lähituotetuista raaka-aineista kansainvälisellä tasolla. Tertin kartanossa käytetään omien maiden antimia, kuten viljaa, vihanneksia, mausteyrttejä, marjoja ja sieniä. Kartanon ravintola on auki kesäisin ja joulukaudella päivittäin sekä muina aikoina sopimuksen mukaan. Muina aikoina Tertin herkkuja pääset nauttimaan Kahvilasta & Herkkupuodista, jossa lounas on katettu arkisin ja brunssipöytä viikonloppuisin. Kahvipöytä on katettu joka viikonpäivä vuoden ympäri koko aukioloaikana.




Isänpäivän kartanon riistapöytä oli katettu Kartanon ravintolassa. Voi mitä herkkuja!
Kartanon Riistapöytä
Syksyistä sampea
Kartanon silliä
Iivarin savumuikkuja ja sinappikastiketta
Ginillä graavattua lohta ja katajanmarjahyytelöä
Leppäsavustettua lohta ja tryffelimajoneesia
Haukichevice
Sorsasalaattia
Fasaania ja pihlajanmarjaa
Savupeuraa ja mustaherukkahyytelöä
Kieltä ja piparjuurta
Maa-artisokkasalaattia
Kolmen juureksen salaattia
Pikkelöityjä kasviksia
Vihersalaattia ja marjoja
Vegetantin hyydyke
Kartanon oman leipomon leivät
Voi
Kaurista ja peuraa tummassa riistakastikkeessa
Taimenta ja tattimuhennosta
Paahdetut terveiset juuresmaalta
Perunoita ja voisulaa
Tyrni-pannacotta
Suklaakakkua ja marjamelbaa
Käsintehtyjä karamelleja
Kahvia ja teetä


















Mietin ruokailun aikana Tertin kellaria, jossa olen vieraillut viime kesänä. Sinne ei yleensä pääse kurkistamaan, mutta minulla oli tuuri.  Mitä kaikkea sieltä löytyykään! Sinne oli kyllä säilötty mahtavaa tuotekehittelyn tulosta. Oli yrttiöljyjä, vesipuolukkaa, mesiangervo- ja kuusenkerkkäsiirappia, konjakkikirsikkaa, humala-hyytelöä ja vaikka mitä muuta. Mahtaisiko jotain sieltä olla juuri nyt pöydällä?










Joka visiitti Tertissä on aina uusi elämys, koska raaka-aineet ovat sesongin mukaisia ja ruokalistoilla ilmestyy ain uusia tai ainakin uusiksi kehiteltyjä annoksia. Suosittelen vierailua etenkin tunnelmallisen joulun alla. Se on ainutlaatuinen elämys ja tästä voit lukea yhdestä aiemmasta vierailusta joulun aikana. 
Ja kun kerran olet Tertissä, juomaksi kannattaa valita jotain Tertin omasta tuotannosta: hedelmämehuja (minun lempparini on mansikka), kurtturuusun terälehdistä tehtyä kuohuvaa tai Karu Arki-olutta. Viiniystäville Tertin viinilistalta löytyy huippuja ranskalaisia viinejä.

Ja pysy kuulolla! Kohta kerron teille Tertin joulupuodista ja ihanista joululahjavinkeistä!

2 kommenttia

  1. Onpa kaunis paikka. Ihanan näköistä ja monipuolista ruokaa myös.
    Rauhallista isänpäivän iltaa sinulle Sanja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon. Ihanaa iltaa sinullekin. Tertti on aivan ihastuttava, joka kerta kun olen käynyt olin uudestaan ihastunut. 😍

      Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.