Maailman paras luumupiirakka unikonsiemenillä

11.9.2019

Meidän pihamme luumut alkavat olla kypsiä. Ihania luumuja meidän alueeltamme on taas saapunut kauppoihin. Syysjuhlat voivat alkaa! Jos saisin syödä vain yhtä hedelmää loppuelämän, se olisi luumu.



Yksi parhaista yhdistelmistä joita olen syönyt/kokeillut on luumu ja unikonsiemenet. Niistä on täällä tehty sekä juhlava , että arkiversio.

Nyt meinasin tehdä vanhan tutun Kroatian tart ja viime hetkessä lisäsin sinne unikonsiemeniä. Tuli paljon parempi kuin vanhasta tutusta versiosta. Oli pakko kirjoittaa tämä ihana ohje teillekin.


Murotaikina:

125 g voita

1 dl sokeria

1 kananmuna

3½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon yksi kananmuna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos muutamassa erässä taikinaan. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.


Täyte:

500 g mascarpone juustoa

6 rkl hunajaa

6 rkl unikonsiemeniä jauhettuna (voit esim. jauhaa niitä sähköisellä kahvimyllyllä tai blemderissä)

7-8 luumua

Sekoita mascarpone, hunaja ja unikonsiemenet keskenään.

Halkaise luumut ja poista kivet.

Kauli taikina ja laita vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada täyte pohjan päälle ja asettele luumut.

Paista 200- asteisen uunin alatasolla 25-30 minuuttia kauniin väriseksi. Minä itse olin ajatuksissani kiireisenä päivänä ja laitoin vahingossa piirakan uunin keskitasolle. Pohja jäi tosi vaaleaksi, mutta ei haitannut. Maku oli silti hyvä. Olisin vain halunnut sen hieman rapeammaksi, mutta ensi kerralla yritän keskittyä.


Jäähdytä ainakin huoneenlämpöiseksi ennen kun rupeat leikkaaman.




4 kommenttia

  1. Onpa herkullisen näköinen piirakka <3 NAM!
    Ihanaa loppuviikkoa sinulle Sanja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ihana viikonloppua sinulle Outi ❤️

      Poista
  2. Löysin blogisi viime viikolla etsiessäni uusia luumureseptejä, joihin upottaa kaikki pihapuuni luumut. Niitä on harvinaisen runsaasti. Meillä on ilmeisesti todella samanlainen maku, koska kaikki luumureseptisi ovat maistuneet minulle ja perheelleni erinomaisen hyvin <3 Lämmin kiitos ja lisää tätä samaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuullaa :) Luumut ovat minun lempihedelmät ja oman pihan luumuut eivät edes riittää. Yritän ensi syksynä tehdä tarkalla reseptilla hillo, minun tavalla, ja kirjoita resepti tänne. Tykkäät varmasti sitäkin :)

      Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.