Minun intohimoni: unikonsiemenet ja luumut

19.8.2017


Olen jo monta kertaa tässä blogissa kirjoittanut minun suuresta rakkaudesta luumuja ja unikonsiemeniä kohtaan. Luumujen ja unikonsiemenien leivonnaisien ohjeita pukkaakin täällä. Samassa kakussa olen kuitenkin käyttänyt niitä vain kerran (ai miten hieno kakku se oli, katso tästä!) ja kun törmäsin netissä tähän kakkuun tiesin, että on pakko tehdä se heti. Ja niin minä tein. Hyvääpäätös!


Alkuperäisen ohjeen löysin tästä ja google käännös sotki koko jutun, joten tajusin, että slaavilaiseen ryhmään kuuluva puolan kieli on itselleni parempi vaihtoehto kuin google kääntäjä. Onnistuin ymmärtämään, mikä totesi, että ihminen ymmärtää jos vain haluaa (meidän ajomatkoilla Bosniaan vuodesta toiseen, en ikinä pystynyt ymmärtämään sanakaan puolasta, kun pysähdymme jonnekin yöksi tai syömään ja nyt yhtäkkiä ymmärsin kaiken?!?!)

Ohjeessa lukee, että tämä on tarkoitettu 22-24 cm vuokaan (20 cm vuokaan tehdään 4 munan taikina), mutta minä tein 28 cm vuoalla, koska halusin matalamman kakun. Ei onnistunut. Tuli yhtä korkea, joten en suositelle käyttämään 22-24 cm vuokaa (varmasti valuu ulos!)



Pohja:

5 munaa
200 g voita
200 g sokeria
(1 tl vaniljasokeria)
(hieman sitruunan kuorta)
125 g jauhettuja unikonsiemeniä
200 g vehnäjauhoja
100 g jauhettua mantelia
1 tl leivinjauhetta
50 ml täysmaitoa

Päälle:

luumuja

Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Erottele valkuaiset ja keltuaiset.
Sekoita jauhot keskenään.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset, yksi kerrallaan, koko ajan vatkaten.
Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen ja sekoita nuolijalla.
Vatkaa valkuaiset ja lisää taikinaan varovasti nostellen.
Kaada taikina vuokaan (28cm!!!) ja laita päälle luumujen puolikkaat kuoripuoli alaspäin.
Paista uunissa noin 50 minuuttia.

Tarkoitus oli tehdä tarjoiluun jonkinlainen vaniljakastike tai vähintään vatkata kermaa ja keittää kahvit. En jaksanut odottaa. Sinä voit tehdä niin, minulle riitti lasillinen vettä!



Hei, tiesitkö muuten, että minut on bongattu MTV3 kanavalla. Olin nimittäin vieraana sarjassa Makumuistoja. Jos se on jostain syystä jäänyt sinulta ohi, voit katsoa sen jakson ilmaiseksi netistä:

https://www.katsomo.fi/#!/jakso/33009084/makumuistoja/792383/jakso-6-eero-ettalan-hampurilainen

7 kommenttia

  1. Tulipa kaunis kakku <3
    Ihanaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  2. Unikonsiemen-Luumukakku näyttää niin houkuttelevan hyvältä! Maltan tuskin odottaa hetkeä, kun pääsen sitä maistelemaan, siis mahdollisimman pian. Unikonsiemeniä sain tilattua ja ostettua edellisesti peräti 2 isoa purkkia Urjalan Makeistukusta, joten nyt vaan kaupoille luumujen hankintaan. Olet aivan oikeassa siinä, että kaikenlaista voi oppia, kun vain on hyvä tahto ja asenne kohdillaan. Niin ja kolmanneksi ... oikean tunnelman saavuttamiseksi kahvikin pitää juoda sellaisesta kauniista kukkakuviollisesta kupista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos maltaa odottaa, että kahvi on valmis :D!
      Kävin katsomassa mitä siemeneet ostit tukusta. Ne eivät ole jauhettu, joten muista joko käydä niitä blenderissä tai mortelissa. Minullä on sähköinen kahvimylly ja jauhan ne siinä, mutta mortellikin käy, kun vaan saat ne rikki ;)

      Poista
    2. Yes Mam!:) Kiitos ystävällisestä opastuksesta. Keittiöstäni löytyy iso tehosekoitin (1200W), vihannessilppuri ja sähköinen kahvimylly sekä 2 morttelia (messinkinen ja kivinen). Odotan innolla tämän illan makumuistoja ohjelmaa.

      Poista
  3. Minäkin rakastan unikonsiemeniä,ja täällähän niitä käytetään paljonkin.Ihana kakku Sanja❤❤🌺🌺🌼

    VastaaPoista
  4. Oooh, it looks very tasty! Beutiful pictures!
    Your blog is very inspiring, for sure i will find a recipe to try!

    VastaaPoista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.