Vegaani karhunvatukkapiirakka ”muu marja” -twistillä (myös gluteeniton)

27.8.2017


Minun osio heinäkuun SLY-kierroksesta päättyi myöhään, kesäloman takia. Paketin toimitus oli sovittu elokuun puolelle. Heti sen jälkeen sain jo elokuun paketin ja ryhdin leipomaan.
Elokuun paketin minulle lähetti uusi salainen leivontaystäväni. Häneltä on tulossa vielä syys- ja lokakuun postia, jonka jälkeen juhlakierros SLY 40 päättyy ja SLY peli ilmeisesti jää lomalle. Koetan tämän kierroksen kunniaksi leipoa jotain uutta ja maukasta, kuten on tässä paketissa jo ehdotettu.
Elokuun leivontateema on kauden marjat ja ihanasti kootusta paketista löysin ideoita tavallista terveellisempään leivontaan.


Olen toki napostellut myös hieman epäterveellisiä suklaapatukoita, mutta mieli, sielu ja vatsa pitää täyttää muullakin kuin marjoilla 😉


Vegaani keittiö-lehdestä SLY-kierroksen ystäväni ehdotti tätä ihanaa piirakkaa ja siihen käyttöön satokauden marjoja/hedelmiä (mansikat, mustikat, kirsikat, omenat…), koska jokainen tuo oman makuelämyksen.
Minä, kun olen aina niin myöhässä, löysin ainoastaan vadelmia ja mustikoita ja leivoin niistä piirakan, joka jääkaapin kylmänä muistutti terveyspatukoita ja joita lapset söivät pois ihan hetkessä (onhan teille tuttu juttu, etteivät minun lapset syö yleensä piirakoita, kakkuja, juustokakkuja, leivoksia!). Korvasin myös vehnäjauhot kookosjauhoilla ja ohje toimi hyvin.
Tässä ohje suoraan lehdestä, pienellä marja twistillä.


Karhunvatukkapiirakka
(Muu marja-piirakka)

9 palaa
120 g (1½ dl) + rkl sokeria
150 g (2½ dl) vehnäjauhoja (käytin kookosjauhoja, niin sain sen gluteenittomana)
1 tl leivinjauhetta
150 g (1¾ dl) kookosöljyä
900g (8-10 dl) karhunvatukoita (minä käytin vadelmia ja mustikoita)
1 rkl sitruunamehua


Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Aseta leivinpaperi 20 x 20 cm:n kokoiseen vuokaan. Vuokaa suurempi leivinpaperi helpotta siirtämistä.
Sekoita kulhossa sokeri, (vehnä)jauho ja leivinjauhe. Lisää kookosöljy. Sekoita muruseokseksi.
Painele puolet taikinasta pellille (Tässä vaiheessa laitoin vuoan jääkaappiin puoleksi tunniksi, koska taikina tuntui liian löysältä. Minun lämpimien käsien alla kookosöljy oli sulanut kokonaan, joten minusta tämä oli hyvä lisäävaihe).
Sekoita marjat, 1 rkl sokeria ja sitruunamehu kulhossa. Kaada seos pohjataikinan päälle. Ripottele loput taikinasta marjojen päälle.
Paista uunissa 45-60 minuuttia. Käännä vuoka paistamisen puolivälissä. Varmista, että piirakka paistuu kypsäksi läpikotaisin.
Anna piirakan jäähtyä rauhassa vuoassa. Leikkaa paloiksi ja tarjoile.


Hei, tiesitkö muuten, että minut on bongattu MTV3 kanavalla. Olin nimittäin vieraana sarjassa Makumuistoja. Jos se on jostain syystä jäänyt sinulta ohi, voit katsoa sen jakson ilmaiseksi netistä:

Ei kommentteja

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.