Hasselbackan perunat mustatorvisienillä

22.10.2017


Hasselbackan perunat ovat tuttuja jo lapsuudesta. Ei toki sillä nimellä, mutta suurin piirtein samalla reseptillä. Suurin ero lapsuudesta tuttujen perunoiden kanssa ja siitä, johon some on täynnä nimellä Hasselbackan perunat on se, että meillä tehdään yrttivoi sen sijaan, että voi sulatetaan. Sitten yrttivoi työnnetään perunasiivujen väliin. Aavistuksen työllistävää, verrattuna voin sulamiseen ja kaatamiseen perunoiden päälle, mutta lopputulos palkitsee. Ja mitä parasta, yrttivoihin voit laittaa mitä vaan ja antaa perunoille aivan uusi ja upea lisämaku, niin kuin minä tein nyt, mustatorvisienillä.
Eikö se ole oikea ihme, että maukkaille mustatorvisienille ei ole kehitetty paljon ruokaohjeita. Minusta ne kruunaavat jokaisen ruokalajin. Käytän niitä kuivattuja, pakastettuja ja aina kun saatavilla myös tuoreena.
Tiesitkö muuten, että mustatorvisienet kasvavat aina samoissa paikoissa, joten jos löydät niitä, laita paikka muistiin. Sieltä löydät ne ensi vuonnakin. Näin me teemme. Siksi meidän varastosta mustatorvisienet eivät lopu kesken….


1,5 kg uuniperunoita
100 g voita
1 tl suolaa
1 kourallinen hienonnettua persiljaa
1 kourallinen hienonnettuja mustatorvisieniä


Notkista voi haarukalla pienessä kulhossa. Lisä suola, persilja ja sienet ja sekoita tahnaksi.
Pese perunat harjalla hyvin ja kuivaa talouspaperilla.
Leikkaa perunoille tasaisin välin viiltoja, ei kuitenkaan pohjaan asti. Helpoimmalla pääset, jos laitat perunoiden sivuille puiset syömäpuikot, niin veitsi osuu väin puikkoihin asti ja peruna pysyy kokonaisena, eikä veitsi laskeudu vahingossakaan läpi.
Asettele perunat uunivuokaan ja levitä jokaisen viillon väliin vähän yrttivoitahnaa.
Paista perunat uunissa 220 asteessa noin 40 minuuttia.


Oletko jo maistanut Mustatorvisienilihapullat?

Ei kommentteja

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.