Mustatorvisienilihapullat

26.10.2017




Lammaspaimenen mustatorvisienipyörykät -reseptiä olen löytänyt jo vuosia sitten ruokasienikirjasta ja se on ollut meillä käytössä ihan jatkuvasti. Reseptin on allekirjoittanut Marita Joutjärvi ja hänen alkuperäinen resepti on tehty lampaan jauhelihan kanssa.
Meillä se on testattu monesti lampaan-, karitsan-, naudan- ja hirvenjauhelihan kanssa ja joka kerta oli maukasta. Ainoa miinus on se, että reseptin mukainen taikina on liian löysä ja todella hankala tehdä asialliset lihapulat, joten yritin lisätä jauhoja, vähentää munien määrää, vaihtaa ranskankerman laatua… lopputulos on se, että tee ohjeen mukaan, karsi ulkonäöstä ja nauti erittäin hyvästä mausta, joka on paras juuri annettujen määrien kanssa (ja lampaan jauhelihalla). Tietäähän Marita!!!


1 l mustatorvisieniä
1 rkl öljyä
1 iso sipuli
500 g lampaanjauhelihaa
2 valkosipulinkynttä
2 tl suolaa
1 tl meiramia
½ tl rouhittua mustapippuria
2 tl paprikajauhetta
2 rkl sinappia
3 munaa
1 ½ -2 dl ranskankermaa
2 rkl perunajauhoja


Haihduta pannussa puhtaista, pienennetyistä sienistä päällimmäiset nesteet. Lorauta mukaan öljy ja silputtu sipuli ja anna hautua hetken.
Sekoita jauhettuun lampaanlihaan hienonnetut valkosipulinkynnet, mausteet, munat, ranskankerma, perunajauhot ja jäähtynyt sieniseos.
Anna taikinan rauhoittua kylmässä.
Leivo taikinasta kostealla leikkuulaudalla tanko ja jaa se noin 30 osaan.
Pyöritä palat märin käsin palloiksi ja kypsennä pyörykät öljyssä.
Meidän lapset syövät näitä lihapullia perunoiden ja kotitekoisen majoneesin kanssa. Ruoka häviä pöydältä hetkessä!



Ei kommentteja

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.