Itsetehty hera ja tuorejuusto sivutuotteena

30.9.2014


Olen viime aikoina paljon käyttänyt itsetehtyä tuorejuustoa. Syynä on se, että miehen kanssa päätettiin aloittaa puhdistaa kehoa juomalla heraa. Se kuuri alkoi jo Bosniassa, mutta kun täältä heraa ei saa kaupoista, joudun tekemään sitä itse. Normaalissa tuotannossa hera on sivutuote, mikä pääsääntöisesti käytetään leivontaan. Minun kotituotannossa hera on se haluttu tuote ja ihana tuorejuusto on sivutuote, minkä minä pääsääntöisesti käytän leivontaan.
Sinä voit itse päättää mikä olisi sinulle pää- ja mikä sivutuote, mutta sinun on ehdottomasti kokeiltava tätä. Ja vaikka pelkästään ajatus heran juomisesta tekisi sinulle huonon olon, ajattele vaan, että hera sisältää kaliumia, natriumia, magnesiumia, fosforia, rautaa, sinkkiä, kuparia, kobolttia, mangaania, molibdenia, vitamiineja, entsyymejä ja rasvahappoja ja on erittäin hyvä sinun terveydellesi, sillä se edistää vatsan toimintaa, alentaa kolesterolia, edistää insuliinin erottamista (ja siksi on hyvää diabeetikoille. Jos et usko, että auttaa, uskot varmasti ettei pahenna. Kokeile! Tulos voisi yllättää sinut), auttaa painonhallintaa, sillä hera vie nälän tunteen pois. Meillä päin Bosniassa (ja muualla etelässä, missä uskotaan luonnon voimiin ja siihen, että jokaiseen sairauteen löytyy luonnosta sopiva lääke) heraa käytetään kaikista eniten maksasairauden hoitoon. Se perustuu siihen, että hera sisältää BCAA aminohappoja, mitkä yleensä käytetään maksasairauden hoitoon.

Mutta miten sitä tehdään? Prosessi on todella helppo. Tarvitset:
1 l täysmaitoa (mieluiten luomua)
3 dl kermaviiliä  (mieluiten luomua)

Lämmitä maito kadenöämpöiseksi ja vatkaa siihen kermaviili. Anna hapantua yön yli huoneenlämmössä. Seuraavana päivänä se pitäisi koostumuksestaan muistuttaa jogurttia. Tee veitsellä viiltoviiva ja pistä hellalle ykköselle tunniksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Siivilöi sideharson läpi ja anna kaikki nesteet valumaan pois. Se neste on heraa. Laita jääkaappiin ja nauti kylmänä, aluksi 1,5 dl kaksi kertaa päivässä, myöhemmin niin paljon kuin jaksat. 
Se mikä jää sideharsoon on juusto, ihanan, pehmeän ja miedon makuinen tuore cottagejuusto. Se käy oikein hyvin tähän ja tähän ja tähän ja tähän.....
Tästä ohjeesta tule n. 7 dl heraa ja 500 g juustoa.
4 kommenttia

 1. Minä tykkään juoda heraa, ajatus ei ole ollenkaan vastenmielinen. Olen tehnyt sitä tällä ohjeella, ja se onnistuu tosiaankin hyvin helposti. Ja sivutuotekin on namia! :)

  VastaaPoista
 2. Ei toimi ei kannata kokeilla. Viili ja maito ? mistäs se juusto tulee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hieno kun joku kokeile ja kehu omalla allekirjoituksella ja anonyymi moitti! Kiitos paljon tästä kommentista. Hienoa huomata, että blogia luetaan 😊 Se on oikea synttäri lahja minulle ❤️

   Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.