Porcini risotto (Tattirisotto kuivatuista tateista)

23.9.2014


Yhtäkkiä tuli ajatus: Lukijat saattavat kuvitella Sokerivaltakunta-blogista, että bloggaja ei käytä muita mausteita kuin sokeria. Nokkoskauden jälkeen, ei tainnut tulla suolaisia postauksia. Mutta se ei todellakaan tarkoita, ettei suolasta ole tehty meillä. Sokerivaltakunnan emäntä, eli minä itse, laittaa terveellistä suolaista ruokaa joka ikinen päivä. Sitä vaan ei kerkiä kuvata, sillä kaikki perheen jäsenet ovat jo kyllästyneet odottamaan milloin saavat ruveta syömään. Ja minä annoin periksi. Syökää vaan ja nautiskele! Ja minä otan kuvia jälkiruoista....
Mutta tänään olin eri mieltä. Vaikka teinkin ruokaa, mikä on tarjottava välittömästi, oli pakko ottaa kuvia ja jakaa tämä ihana ohje teidän kanssanne.

Tänä syksynä mieheni keräsi valtavan määrän sieniä ja suurin osa niistä olen kuivattanut. Tänään aloitin niiden käytön. Tein ihanan risotton kuivien tattien kanssa. Ihanaa!

300 g risottoriisiä
20 g kuivattuja tatteja
1 sipuli
1 l vettä
1 dl valkoviiniä
50 g voita
loraus oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria ja parmesaanijuustoa maun mukaan.

Keitä vesi ja kaada sienien päälle.  Anna seisoa 10 minuuttia. Sillä ajalla pilko sipuli. Kun sienet ovat pehmeitä ota ne pois vedestä. Siivilöi vesi puhtaaksi liemeksi. Käytetään sitä kasvisliemenä. Se on todella aromaattinen. 
Leikkaa sienet pieniksi, vaikka saksilla.
Kuumenna oliiviöljy ja pieni nokare voita. Lisää sipuli ja paistaa läpikuultavaksi. Sitten lisää riisi, sekoita hyvin ja paista riisi läpikuultavaksi. Lisää viini. Anna kiehua pari minuuttia, että alkoholi häipyy. Sitten aloita kuuman liemen lisääminen, aina kauhallinen kerrallaan, koko ajan sekoittaen. Lisää uusi kauhallinen vasta silloin kun edellinen on häipynyt kokonaan. Jatka keittämistä ja sekoitamista niin kauan, että riisi on keitetty. Varo ettet keitä liikaa. Jos lientä ei riittänyt, lisää keitettyä vettä.
Kun risotto on valmis, lisää suolaa, pippuria, nokare voita ja sienet. Lisää parmesaanijuustoa maun mukaan ja tarjoa heti.
1 kommentti

  1. Upeeta, ensimmäinen resepti missä käytetään hyödyksi tattien loistavan aromikas liotusliemi hyväksi!

    VastaaPoista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.