Täytetyt kesäkurpitsat (Dukan)

1.4.2014


Meidän perheessä kesäkurpitsat ovat mieleistä ruokaa. Niitä syödään monella tavalla, mutta kaikista useimmin täytettynä: riisilihaseoksella tai kasviksilla. Kakkuna tai paistoksena. Niitä jopa kasvatettiin itse, että saisimme maistaa myös kukkia, joko Jamien tai Adrianmeren tapaan.

Nyt dieetin aikana, tein niitä Dukanin ohjeelle sopivan, suunnittelin itselleni syötävää koko viikoksi, mutta mies ja lapset halusivat maistaa, ihastuivat ja niin saimme koko vuoasta selvitettyä yhden aterian aikana.

4-5 kesäkurpitsaa
500 g vähärasvaista naudanjauhelihaa
2 sipulia
2 sellerin varsia
2 tomaattia
2 dl paseerattua tomaattia
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
öljyä paistamiseen

Pilko sipulit pieniksi kuutioiksi ja paista öljyssä.  Lisää  pieneksi pilkottu selleri ja tomaatti. Sitten lisää jauheliha,  mausteet ja paista vain sen verran, että jauhelihasta häviää punainen väri.
Halkaise kurpitsat pituussuuntaan ja kaiverra pois pehmeä sisus. Täytä kesäkurpitsojen puolikkaat jauhelihaseoksella ja kaada päälle paseerattu tomaatti. Paista uunissa 220 asteessa noin 40 minuuttia.





2 kommenttia

  1. Tuon tapainen on minunkin suosikkejani:) Miten on dieetti sujunut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, sanotaan näin, että olen tyytyväinen, ettei paino nouse. Minä kyllä yritän, mutta puoliammatillaisena on pakko maistaa tekeleitä. Nyt on menossa DanSukkerin kisojen viimeinen jakso, ensi sunnuntaina Amran synttärit, viikon päästä sunnuntaina Ajlan synttärit, Pääsiäisen vapaita... apua Mr. Dukan :-D:-D:-D

      Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.