Hyvää pääsiäistä

17.4.2014

Pääsiäisaiheinen kakku Ajlan eskariluokalle:


Kakku on tehty suurin piirtein samalla tavalla kuin Lempi Charlotte. Päälle tein Pääsiäispesän ja tipujen tilalle Angry Stella.


Pohja:
4 kananmunaa
4 rkl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
vaaleanpunaista pastaväriä
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää pastaväri, sen verran, että olet itse tyytyväinen sävystä. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Levitä paperilla vuoratulle uunipellille ja paista 220 asteessa noin 15 minuuttia. 
Ota puhdas keittiöliina ja kasta se kylmällä vedellä.  Purista se kevyesti ja laita keittiön pöydälle. Kumoa paistettu kääretorttupohja liinalle ja rullaa yhdessä liinan kanssa. Näin saat kääretortun nätisti käärettyä ja sopivasti kostettua.

Täyte :
2 rkl mustikkahilloa
1/2 dl vettä
1 prk mascarpone juustoa
2 dl kermaa
2 rkl vaniljasokeria

Sekoita hillo ja vesi sauvasekoittimella ja levitä avatun kääretorttupohjan päälle.  Vatkaa kerma ja lisää sokeri ja mascarpone ja levitä hillon päälle.  Rulla kääretorttu ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.  Sitten leikkaa se ohueiksi viipaleiksi.
Vuoraa n.2-3 litrainen kulho tuorekelmulla ja asettele kääretortun viipaleet kulhon pohjalle niin nätisti kuin pystyt (ja pystyt varmasti paljon paremmin kuin minä, minä olen aika sotkuinen ja huoleton). Varmista, että sinulle jää niitä viipaleita myös kulhon kansiksi tai ehkä parempi sanoa kakun pohjaksi, sillä joudut kääntämään tätä Charlottea jossain vaiheessa nurin päin.

Kun olet saanut kulhon vuorattua, olisi aika keittää Charlotten täyte, johon tarvitset:
1 l täysmaitoa
2,5 dl maissitärkkelystä
8 rkl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
4 keltuaista
150 g voita

Laita 9 dl maitoa ja voi kiehumaan.  Sekoita kulhossa maissitärkkelys, sokerit, keltuaiset ja 1 dl maitoa.  Kun maitovoiseos alkaa kiehua, lisää siihen tärkkelysseos, koko ajan sekoittaen ja keitä paksuksi kiisseliksi. Ole erityisen varovainen, sillä pohja saattaa palaa oikein helposti.  Suosittelen teflon-pinnotettu kattila. Nyt kun olet keittänyt kiisselin ja oletan, ettei se ole palanut (eikö se muuten ole ohje mikä onnistuu aina?) kaada seos kulhoon ja asettele päälle loput kääretortun viipaleista. Jäähdytä hyvin ja laita se sitten jääkaappiin yöksi. 

Ei kommentteja

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.