SAKSAN PINOT NOIR -VIIKKO KOTKASSA: VIINIBAARI JOLLA 23.-29.10.2023

27.10.2023

Kaupallinen yhteistyö Saksan Viinitiedotuksen kanssa


Saksan Spätburgunder / Pinot Noir -viikko 23.–29.10.2023


Saksan vivahteikas ja elegantti Pinot Noirin juhlaviikko on jälleen täällä.
Saksan viinitiedotus järjestää vuosittain lokakuun lopussa Pinot Noir -teemaviikon.
Spätburgunder on saksalainen nimi Pinot Noir -rypäleelle. Spätburgunder eli Pinot Noir on Saksan punaviinien loistava tähti, ja Saksa onkin kolmanneksi suurin Pinot Noir -tuottaja maailmassa heti Ranskan ja USA:n jälkeen.

Nauti sinäkin antimista Saksan Viinitiedotuksen järjestämällä Pinot Noir -viikolla osallistuvissa ravintoloissa kautta maan, sillä ainutlaatuisen teemaviikon aikana osallistuvat ravintolat tarjoavat juuri teemaan sopivia saksalaisia Pinot Noir viinejä, joita ei välttämättä ole saatavilla teemaviikon ulkopuolella. 

Toivottavasti sinäkin innostut ja etsit omalta lähistöltä mahdollisuuden osallistua tähän upeaan tapahtumaan. Tai miksi et lähtisi hieman kauemmas tutustumaan samalla uusiin paikkakuntiin ja niiden historiaan. Itse olen oppinut ja kokenut mahtavat palat Suomen historiaa juuri Saksan Viinitiedotuksen tapahtumien kautta. Toivon samaa upeaa kokemusta sinullekin!

Pinot Noir -viikolle osallistuu tänä vuonna 19 ravintolaa ja viinibaaria 8:sta kaupungista ympäri Suomea, joten varmasti löydät jotain itselle sopivaa/läheltä. Katso lista tästä!


Viinibaari-Jolla ja Saksan Pinot Noir viikko


En ole koskaan ennen käynyt Kotkassa, joten Pinot Noir -viikko oli taas kerran täydellinen syy mennä tutustumaan uuteen kaupunkiin. Kun saavuimme keskustaan, huomasimme heti Kotkan uusi Viinibaari Jollan ja sen upean sijainnin Sibeliuksen puiston kulmalla ja aivan kaupungin teatterin puitteissa. 

Viinibaari Jolla oli tyylikkäästi sisustettu vaaleanpunaiseen teemaan. Heti pystyin kuvittelemaan reissun työporukalla, kuinka sopisimme tähän miljööseen. Mukanani oli kuitenkin mieheni, joka myöskin viihtyi Jollassa, kuten varmasti on monet muutkin miehet.

Jollassa Pinot Noir - Viikko on otettu huomioon erityisen hyvin ja viinit ovat tarkasti valikoitu teemaviikolle.
Jollassa Pinot Noir - Viikko on otettu huomioon erityisen hyvin ja viinit ovat tarkasti valikoitu teemaviikolle.

SAKSAN PINOT NOIR -VIIKKO KOTKASSA: VIINIBAARI JOLLA 23.-29.10.2023

Koleana syysiltapäivänä lämmikkeeksi meille tarjottiin GLÜHWEIN, Keski-Euroopan vastine glögille, valmistettu saksalaiseen Dornfelder-punaviiniin mausteita ja

hieman sokeria lisäämällä.

SPÄTBURGUNDERIT JOLLASSA
 • Ahr
  Graf von Are Spätburgunder Trocken
  Tuoksu tuore ja hedelmäinen, mansikkaa, kirsikkaa ja vadelmaa. Maku miellyttävän tasapainoinen ja matalahappoinen. Pehmeät tanniinit.

 • Baden
  Heitlinger Pinot Noir
  Avoin ja marjainen tuoksu on hieman kehittynyt ja sitä voi erottaa kirsikoita ja punaherukoita. Kevyehkö maku toistaa tuoksun aromeja.

 • Pfalz
  Weingut Neiss Spätburgunder Trocken
  Tuoksussa punamarjaisuutta, suklaata, katajanmarjaa ja hentoa tammea. Suutuntuma on tasapainoinen, hedelmäinen ja kevyen tanniininen.

 • Rheinhessen
  Karl May Frühburgunder
  Mausteinen ja maanläheinen, runsaasti kypsää karpaloa sekä punaherukkaa. Raikas keskitäyteläinen esimerkki tästä rypäleen mutaatiosta. Harvinaisuus!

 • Château Schembs Noir
  Erittäin pehmeä ja punaisten marjojen täyttämä viini, jossa runsaasti yrttisyyttä. Hyvin integroituneet tanniinit ja pitkä jälkimaku.


Minitasting Jollassa


Jolla tarjoaa asiakkaille Minitastingin kolmesta valituista viinistä Spätburgunder valikoimasta. 


Ensimmäisenä maistoimme Château Schembs Noir, kuivaa punaviiniä, voimakas ja selkeä suussa, hedelmäinen, aromaattinen, hyvin integroitunut hapokkuus ja hillityt tanniinit. Erittäin tyylikäs punaviini ja erinomainen lisuke ruoan kanssa. Mielenkiintoista oli kuulla, että jokaisessa pullossa on käsin maalattu etiketti.
Seuraavaksi maistelimme Graf von Are Spätburgunder Trocken. Tämä viini oli edellistä paljon kevyempi ja pehmeämpi. Maku oli miellyttävän tasapainoinen ja matalahappoinen, ja tanniinit olivat hyvässä tasapainossa. Jälkimaultaan viini oli pitkä ja tasapainoinen. Tämä on erittäin tyylikäs ja harmoninen viini.
Kolmas viini oli Heitlinger Pinot Noir, tuoksultan avoin ja marjainen. Aromimaailmasta voi erottaa kirsikoita ja punaherukoita, mutta myös puolukoiden ja karpaloiden aromeja sekä yrttisyyttä. Tämä oli meidän kierroksen suosikki ja valitsimme sen ruoan seuraksi. 
Minitastingin aikana oli mahtava huomata kuinka yksi rypälelajike, yhdestä maasta voi tarjota kolme aivan erilaista makuelämystä!


Jollan viinibaarissa on tarjoilla makupaloja viinin seuraksi sisältäen Chorizoa, ilmakuivattua kinkkua, Manchego- juustoa, oliiveja ja pikkutomaatteja, leipää ja hummusta.

Saksan Pinot Noir -viikon kunniaksi Jollassa oli tarjolla Bratwurstia, ihan perinteisesti suolakurkkujen ja perunasalaatin kera. Suhteellisen yleiskäyttöinen Heitlinger Pinot Noir oli hyvä valinta Saksalaisen perinneruoan kanssa. 


Kokonaisvaikutelma oli erinomainen ja Jolla on paikka jonne haluaisin ehdottomasti tulla uudestaan. 


Sen sisustuksen, eleganssin  ja lämpimän tunnelman takia Jolla on juuri se paikka jota kaipaan Mikkelissä ja Norrköpingissä, kun Ruotsissa asuvan siskoni kanssa haluan lähteä lasilliselle.🍷🍇🍷🍇


Tänä vuonna osallistuin teemaviikolla myös paikalliseen Bistro Holviin Mikkelissä. Jos haluat lukea lisää Pinot Noir tapahtumasta aiemmista vuosista, tässä sinulle pieni luettelo:


TUOTTAJAESITTELYT

Chateau Schembs
(Château Schembs Noir)
Chateau Schembsin linna sijaitsee Wormsin kylässä Rheinhessenissä. Linnassa on valmistettu viiniä 1600- luvulta alkaen ja se on edelleen Schembsin perheen omistuksessa. Perhe on ollut aina tunnettu käsitöistä, taiteesta ja viineistä ja linnan omistaja Arno Schembs on paitsi viininviljelijä myös taiteilija. Linna omistaa yhteensä 10 hehtaaria tarhoja ja vuonna 1997 Arno osti tarhan kuuluisan Liebfrauenkirchen katedraalin vierestä “Wormser Liebfrauenmilch”. Arno uskoo, että viinit tehdään tarhoilla ja vähemmän on enemmän sekä haluaa minimoida viiniin valmistukseen liittyvät vaiheet ja koneiden käytön Rakkaus käsityöhön näkyy myös etiketeissä. Jokaisessa pullossa on käsin maalattu etiketti.

Brogsitter
(Ahr
Graf von Are Spätburgunder Trocken)
Brogsitterin perheen viinituotannon perinteet ulottuvat aina 1500-luvulle asti. Korkeiden laatustandardien ylläpitäminen edellyttää jatkuvaa innovaatiota ja viinitarhoissa viiniköynnösten laatua kehitetään jatkuvasti. Tarhoilla kunnioitetaan klassisia rypälelajikkeita, kuten Pinot Noir ja Riesling. Teknisesti viinitila on “huippumoderni”. Täällä käytetään nykyaikaisempia menetelmiä, mutta vanhoja ja hyväksi havaittuja perinteitä unohtamatta, jolloin saadaan viinejä ja kuohuviinejä, jotka täyttävät korkeimmat laatuvaatimukset.

Heitlinger Pinot Noir
(Baden
Heitlinger Pinot Noir)
Heitlinger Pinot Noirin rypäleet tulevat Saksan eteläiseltä Badenin viinialueelta. Rypäleet on kerätty käsin ja alkoholikäyminen on tehty murskaamatta marjoja, tavoitteena valmistaa elegantti ja puhtaan marjaisa Pinot Noir, jossa on hieno tanniinirakenne. Viini on saanut pehmeyttä maitohappokäymisestä ja on kypsynyt 8-12 kuukautta käytetyissä tammitynnyreissä.


Osallistu sinäkin Saksan Pinot Noir -viikko tapahtumaan

Saksan Pinot Noir -viikko on  Saksan Viinitiedotuksen järjestämä jokasyksyinen ravintolatapahtuma.

Ota tilaisuudesta vaarin, suuntaa Saksan Pinot Noir -viikolle osallistuvaan ravintolaan ja nautti siellä sinua varta vasten loihdituista herkuista. Kaikki kampanjaan osallistuvat ravintolat löydät tästä.


Osallistu tietovisaan

Testaa tietosi leikkimielisessä kilpailussa. Kilpailu pyörii 19.9 – 29.10.2023. Kilpailun päävoittona on 100 euron lahjakortti kampanjaviikolle osallistuneeseen ravintolaan sekä 2 x 50 euron lahjakorttia.

Osallistu


Ei kommentteja

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.