Paistettu riisi ananaksella

29.9.2022



Kaupallinen yhteistyö Lejos Oy 

Dole lähettiläänä sain tehtäväksi kehittää teille suolaisia ruokia ananaksen kanssa. Inspiraationa on toiminut lisuke, jota olen syönyt perulaisessa ravintolassa Barcelonassa, lähellä Camp Nou -stadionia tänä kevänä. Tähän reseptiin liittyy sekä muistot ihanista mauista, että muistot mahtavasta pelistä, jossa Barcelona voitti 3:0 kotikentällä. Olihan se elämys!


Rakastan yhdistelmää makeasta, karamellisoidusta ananaksesta ja suolasesta, rapeasta paistetusta riisistä, niin tämä ohje oli ilo kehitellä muistin mukaan. Ei ole ehkä aito ja perinteinen tämä minun versio, mutta erittäin maistuva, helppotekoinen ja kokeilun arvoinen.


Tähän reseptiin paremmin toimii valmiiksi keitetty ja jäähdytetty riisi, joten eiliseltä jäänyt lisuke käy tosi hyvin. Voit olla luova ja keittää tarkoituksella liikaa riisiä kerralla, niin seuraavana päivänä nopeasti loihdit tämän upean annokseni, joka toimii sekä ateriana, että lisukkeena.




Paistettu riisi ananaksella

3 dl täysjyvä basmatiriisiä (esikeitetty)

2 kananmunaa

1 purkki Dole Tropical Gold ananasta (valutettu) 

1 punainen paprika (pilkottu)

1 nippu kevätsipulia (pilkottu)

2 valkosipulin kynttä (pilkottu)

1 dl cashew pähkinöitä (pilkottu)

1 rkl soijakastiketta

1 rkl chilivalkosipulikastiketta

½ sitruunan mehu

suolaa maun mukaan

Borges Extra virgin kylmäpuristettu oliiviöljyä paistamiseen.


            

Tee näin:

  • Ennen kun lähdet valmistamaan, tee etukäteen kaikki pilkkominen, sillä ruoka valmistuu näin nopeasti ja sujuvasti.
  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan etukäteen ja jäähdytä hyvin. (Tämä on tosi tärkeä vaihe, koska lämmin riisi muuttuu tahmeaksi ja ruoasta tulee mössöä)
  • Riko kananmunan rakenne rikki, mausta suolalla ja paista pinta kuumalla pannulla öljyllä, koko ajan sekoittaen. Siirrä munakas kulhoon ja paloittele pieneksi. 
  • Lisää pannulle 1 rkl öljyä ja paista ananas ja paprikakuutiot 3-4 minuuttia, niin, että ananas saa ihanan karamellisoituneen pinnan. Lisää kevätsipuli ja valkosipuli, ja kuullota vielä 30 sekuntia. Siirrä kasvikset kulhoon odottamaan.
  • Pienennä lämpöä ja lisää 2 rkl öljyä ja paahda cashewpähkinöitä noin 30 sekuntia. Lisää riisi ja paista miedolla lämmöllä 3-4 minuuttia.
  • Lisää kasvikset ja munakas, sekoita ja lisää sitruunan mehu, soija- ja chilikastike, suola ja pippuri.
  • Nauti heti!

Paistettu riisi ananaksella sopii hyvin paneroitujen Ananaskanapalojen kanssa.







 

Ei kommentteja

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.