Joululoma Ruotsissa: vuoden 2021 kohokohta

11.1.2022

Nyköping


Kaupallinen yhteistyö: 
Tallink Silja Oy

Perheen joulumatka Ruotsiin

Niin kuin varmasti luit edellisestä postauksesta, pitkän harkinnan jälkeen, perheemme lähti mummolaan Ruotsiin 2,5 vuoden jälkeen. Oli kyllä liian pitkä aika, ettemme nähneet toisiamme ja nyt kun kaikki olimme rokotettuja päätettiin ottaa pieni riski ja halata rakkaita taas.


Meidän matka alkoi mahtavissa joulutunnelmissa upealla Silja Serenade laivalla ja mahtavat hetket toistuivat koko matkan aikana.


Nyköping Slott

Nyköping

Nyköping

Nyköping

Nyköping


Norrköping

Norrköping


God morgon Sverige, long time no see


Ruotsissa emme liikkuneet paljon, laatuaika sukulaisten kanssa oli meidän matkan tarkoitus.

Mummola sijaitse Nyköpingissä, jossa asuu myös miehen veli perheineen. Nuorempi sukupolvi tuli Tukholmasta viettämään lomaa meidän kanssamme ja se oli mahtavaa.

Vain 60 km kauempana Norrköpingissä asuu siskoni. Sielläkin olimme viettämässä aikaa ja meidän seuraan liittyi siskon poika, puolison ja mahtavan Balotelli-mopsin kanssa.Vierailimme vain muutamassa kahvilassa ja ruokapaikassa, ja meidän suosikiksi nousi Nyköpingin keskustassa sijaitseva, burgereista kuuluisa ravintola ät, jossa söimme parhaita burgereita ikinä. 


ät restaurant Nyköping

ät restaurant


Suurin osa ajasta kuitenkin vietimme mummon kanssa, laittaessa ruokaa yhdessä ja tietysti leipoessa. Mummo rakastaa minun jogurttipiirakkaa, niin tein lähtöpäivänä mummolle pellillisen omenapiirakka, josta on mummolle iloa pitkään…
Taas laivalla: Silja Serenade vielä upeampi vuonna 2022
Pois lähteminen oli vaikeaa ja surullista, mutta innostus laivamatkasta teki olomme paremmaksi ja ajomatkan aikana mietittiin, mitä meitä odottaa laivalla… Kaikista eniten jännitti ruokailu, sillä menomatkan joulupöytä oli niin mahtava, että pelkäsimme, tuoko uusi menu pientä pettymystä mahtavan joulubuffetin jälkeen. Neljän maan jouluherkut on vaikea voittaa, mutta mikään ei ole mahdotonta, ruoka yllätti meidät positiivisesti.   

Silja Serenade Grande Buffet 


Nyt kun joulu on siivottu, pöydälle nousi entistä enemmän äyriäisherkkuja, riistaa ja mikä minulle tärkeintä: juustoja! Aivan upea juustopöytä on tullut takaisin ja toisessa nurkassa hymyili minulle Italian herkkuosasto.

Silja Serenade Grande Buffet
Lasten huoli oli karkkibuffet, löytyykö joulun jälkeen. Siinähän se oli. Samanlainen kuin jouluna, sinne vaan tuli lisänä suklaasuihkulähde :)

Ja kakkuja ja suklaamoussea… Mistä aloittaisin?Tammiale: Silja Line Serenaden parhaat tärpit


Mitä olisi laivamatka ilman shoppailua? Menomatkalla ei tullut paljoa ostettua, sillä tiesimme, että tammikuussa laivalla alkaa alennusmyynti. Suurin osa menomatkalla löydetyistä “must buy” jutuista oli paluumatkalla 30% alennuksessa, joten odottaminen palkitsi.


Laivalla matkustaminen koronan aikana: YHTEENVETO


  • Nyt on vielä sanottava muutamia omia ajatuksia matkustamisesta koronan aikana. 
  • Fakta ettemme 2,5 vuotta nähneet lähisukulaisia Ruotsissa, emmekä vierailleet yhtä pitkään pääkaupungin seudulla sanoo jo tarpeeksi kuinka suhtaudumme koronarajoituksiin.
  • Lähtö laivalle pelotti hirveästi ja vasta nyt, yli viikon matkan jälkeen uskallan sanoa, että matka kannatti.
  • Sukukokoontuminen oli paras mielen hoito kahden vuoden aikana. Perhe on parhain!
  • Ulkomaanmatka toi virkistystä ja taas jaksaa arjessa.
  • Laivalla matkustaminen oli turvallista, sääntöjä ja rajoituksia noudatetaan tarkkaan. Sen lisäksi matkustajien määrää on pienennetty, joten turvaväli onnistuu paremmin kuin esimerkiksi ostoskeskuksessa tai ravintolassa mantereella.
  • Nyt jos koskaan uskaltaisin nousta uudelleen Silja Line laivalle ihan huvikseen, vaikka risteilylle. Pääsisin uudelleen nauttimaan mahtavaa ruokaa, rauhallista ajanviettoa perheen/puolison kanssa, shoppailua ja tällä kertaa uskaltaisin myös SPA osastolle… 


TALLINK SILJA OY 


• Tallink Silja Oy on osa Tallink-konsernia, joka on yksi Itämeren alueen suurimmista matkustaja- ja rahtiliikennevarustamoista.
• Vuonna 2021 reitit ja liikennöinti ovat poikenneet jonkin verran normaalista, mutta taustatietona yhtiön laivat liikennöivät Suomesta normaalisti:
• Tallink-brändin alla Helsingistä Tallinnaan
• Silja Line -brändin alla Helsingistä ja Turusta Ahvenanmaan kautta Tukholmaan.
• Tallink Silja Oy toimii Helsingissä ja Turussa sekä tytäryhtiö Sally Ab Maarianhaminassa. Yritys työllistää maalla noin 250 ja merellä noin 700 henkilöä.
• AS Tallink Grupp on listattu Tallinnan pörssissä vuodesta 2005 ja Helsingin pörssissä joulukuusta 2018 alkaen.
• Lisätietoa Tallink Siljasta:


SILJA SERENADE


• Silja Serenade liikennöi Helsinki-Ahvenanmaa-Tukholma-reitillä tehden Päivä Tukholmassa –risteilyjä Helsingistä
• Laiva on valmistunut vuonna 1990, ja laiva on rakennettu ainutlaatuisen promenaden eli kävelykadun ympärille
• Laiva liikennöi Suomen lipun alla (suomalainen miehistö)

Ei kommentteja

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.