Meidän uusi keittiö

21.12.2020


Kaupallisessa yhteistyössä: Gorenje, Lapetek, Limente lights, Pisla Oy


Sosiaalielämä koronan aikana: uhka vai mahdollisuus?


Meidän keittiöremontista voisin kirjoittaa kauhutarinan, sillä se kesti kesäkuusta marraskuun loppuun asti. En kuitenkaan tee niin, koska minä katson aina asioiden valoisampaa puolta: lopputulos, joka palkitsee ja ennen kaikkea ihmiset. Juuri niin: IHMISET! Kaikki, ketkä ovat olleet meidän keittiöremontissa mukana. 
Elämme tätä uutta normaalia: Korona-aikaa. Koronan aikana ei tavata ystäviä ja ennen kaikkea ei tehdä uusia ystäviä, eikä uusia tuttavia ollenkaan. Näissä olosuhteissa meidän keittiöremontista on tullut aikamoinen sosiaalinen tapahtuma. Meillä on käynyt paljon ihmisiä, ihan tuntemattomia, mutta kivoja ja aivan huipputyyppejä.


Kuuden kuukauden remontin aikana meillä on käynyt useita ihmisiä, joiden kanssa olemme juoneet kahvia ja rupatellut kaikenlaista. Hetken elämä tuntui ihan normaalilta, vaikka asuimmekin kotona kesken remontin, laitoimme ruokaa yhdellä induktiolevyllä, joka sijoitettiin puuhellan päälle ja tiskasimme astiat kylpyhuoneessa (tämmöinen tiskausrumba kesti onneksi vain puolitoista kuukautta). Viimeisen puolentoista kuukauden aikana ehdimme lähes unohtaa koronan ja kotona kahvittelimme meidän “vierailijoiden” kanssa. Sosiaalielämä oli kohdillaan. Ja saimme unelmakeittiön vihdoinkin valmiiksi.Tämä upea lopputulos ei olisi onnistunut ilman ihania, mukana olleita henkilöitä, joita haluan myös tätä kautta kiittää mm. Piaa Keittiö Tukusta ja koko Mikvet Oy- väkeä, joita kannatti odottaa, sillä työjälki on täydellinen. Ei ole ihme, että heidän aikataulunsa on jatkuvasti täynnä. Ja jos asioit joskus Mikkelin Keittiö tukussa, etsi Pia Brigatti! Hän tekee mahdottomasta mahdollisen ja hyvin onnistuneesti. Ilman Piaa meidän keittiöstä ei olisi tullut näin ihana.


Uusi keittiöremontti

Meidän vanha keittiö

Kun ostimme talomme, teimme silloinkin keittiöremontin. Talon remontin aikana saimme tiedon, että perheelle on tulossa lisäys, niin remonttisuunnitelmat alkoivat muuttua lennossa. Esimerkiksi keittiön kalusteet oli jo tilattu ja me vasta sen jälkeen teimme päätöksen sijoittaa keittiö ihan eri paikkaan kuin missä se oli aikaisemmin ollut. Tilaukseen ei voitu enää tehdä muutosta, mutta lisää kalusteita saimme tilattua. Kaksisävyisestä harmaasta keittiöstä tuli ihana ja pääsin nauttimaan sitä reilun 10 vuotta.


Vanha harmaa keittiö


Vanha harmaa keittiö


Kaikki loppuu aikanaan, niin minunkin innostus vanhaan harmaaseen keittiöön. Silloin kun keittiö ostettiin, se oli aivan upea ja olisi upea edelleenkin, mutta… Katsoin tätä  harmaata tarpeeksi kauan ja kun vesivahinko sattui, näin siinä mahdollisuuden tehdä unelmakeittiöprojektin uudelleen.


Nyt tiesin, että haluan kaikki valkoiseksi. Mieheni ei innostunut valkoisesta ja vastarintana  ehdotti mustia kodinkoneita. Epäilin idean toteuttamista, mutta lähdin tutkimaan Gorenjen mustien kodinkoneiden saatavuutta. Ja tietenkin Gorenjelta saa kaiken, mitä haluaa. Kaikki kodinkoneet löytyivät mustan värisenä ja ominaisuudet olivat taas kerran mahtavia! Ja hinta-laatusuhde erinomainen, kuten aina. Juuri sopiva meille budjettiremontoijille.


Gorenje musta jääkaappi ja pakastin


Haettiin musta jääkaappi ja pakastin. Jääkaapissa iso vihanneslaatikko olisi mielestäni pakollinen ja Gorenje tarjosi jopa kolmen laatikon systeemin: 


Gorenje jääkaappi, advanced


Gorenje jääkaappi Advance, musta

Gorenje, Ion Air


- FreshZone laatikko, jossa on jääkaapin alhaisin lämpötila, minkä ansiosta se on ihanteellinen lihan, kalan, hedelmien ja vihannesten säilytykseen (se säilyttää ruoan tuoreuden, aromin, värin ja maun huomattavasti pidempään)

ja

- kaksi CrispZone-laatikkoa HumidityControl-toiminnolla, jossa alhainen lämpötila ja mahdollisuus säätää kosteutta pitää tuotteet tuoreina pidempään.


Sen lisäksi jääkaapista löytyy pulloteline, sekä multibox.
Pakastimesta löytyy No-Frost ja Fast freeze ominaisuudet ja ihanteellisen kokoiset laatikot. 


Gorenje pakastin, advanced

Gorenje pakastin

Gorenje pakastin


Ihanaa, kun ovien suuntaa voi vaihtaa, sillä en halunnut sitä ranskalaistyylistä vastaikkainavautumista, mitä oli edelisessä setissä. Halusin, että molemmat kylmälaitteet avautuvat oikealle ja niin saimmekin oven suunnan vaihdettua oman halun mukaisesti. Saat ihmetellä tätä vaihdosta. Mieheni ei myöskään ymmärtänyt, miksi halusin ovet niin ja hänen mielestään olisi ollut paljon tyylikkäämpää pitää ne vastakkain, mutta tehokäyttäjänä sain oikeuden valita oven avaussuunnan ja se on OIKEALLE!


Gorenje astianpesukone

Gorenje astianpesukone

Gorenje astianpesukone

Gorenje astianpesukone


Astianpesukone ei ollut saatavilla mustana, niin otimme integroitavan. Pesutulos on ollut erinomainen ja sen lisäksi myös kuivaustulos, sillä kone avautuu pesun jälkeen automaattisesti. Tähän pitäisi oikeasti tottua, varsinkin, jos kone on sijoitettu korkeammalle tasolle niin kuin meillä. Muutaman kerran olen seisonut koneen vieressä juuri sinä hetkenä, kun pesuohjelma on valmis. Kyllä säikähdin, kun selän takana ovet pompsahtivat auki. 


Erinomaisen pesu- ja kuivaustuloksen lisäksi astianpesukoneesta löytyy muitakin hyviä ominaisuuksia, kuten 15 minuuttinen pikapesuohjelma, eko-ohjelma, täysautomaattinen ohjelma, jolla kone itse määrittelee pesun tarpeen mukaan. Koneeseen mahtuu 16 hengen astiasto, joka sijoitetaan kolmelle tasolle, sillä aterimille on ihan oma tasonsa. Ihanaa, kun aterimet eivät enää tartu toisiinsa ja jää välillä likaisiksi!


Gorenje mikroaaltouuni


Mikroaaltouunia haimme ihan perusominaisuuksilla. Vuosien varrella todettiin, ettemme käytä mitään muuta kuin lämmitysominaisuutta, niin emme halunneet maksaa jostain, mitä emme tarvitse. Ainoa kriteeri oli musta väri ja sen saimme. Plussaa on tarttumaton pinnoite. Sen ansiosta mikro pysyy puhtaana ja kiiltävänä jatkuvasti sekä ulkoa, että sisältä. 


Gorenje uuni, pyrolyysiuuni

Gorenje pyrolyysiuuni


Meidän keittiön sydän on uuni ja uunin valinnassa kiinnitin erityisesti huomiota puhdistukseen. Uunissa tulisi olla pyrolyysipuhdistus, niin minä pääsisin helpolla. Kaikista keittiön töistä uunin puhdistus on tuntunut aina raskaimmalta. Ja kun uunia käytän koko ajan, sen puhdistukseen menee paljon aikaa, energiaa ja hermoja. Nyt ei enää tarvitse huolehtia. Uuni puhdistuu itse pyrolyysisellä menetelmällä ja kun puhdistus on valmis, ei tarvitse muuta kuin pyyhkiä tuhkat uunin pohjalta.

Gornje -uunit ovat rakennettu, suunniteltu ja kehitetty vastaamaan juuri näihin paistotarpeesiin, joita käytetään valmistajan maassa ja siellä leivotaan todella paljon. Gorenje -uunien uusi ainutlaatuinen ominaisuus  on HomeMade+ : holvikaarimainen rakenne, mikä muistuttaa eniten perinteistä uunia, jonka ansioista paistotuloksesta tulee mehevä ja pehmeä. Sen lisäksi uunissa on muita hyviä toimintoja, kuten esimerkiksi monitasoinen paistomahdollisuus, nopea esilämmitys, tavallista isompi luukku (71 l), iso uunipelti 46x36 cm, teleskooppikiskot, tarttumaton pinta ja katseenvangitsija lasinen leivinpelti. Olen niiiiiiin tyytyväinen. Nyt on taas ilo leipoa!  


Mikä ihmeen Gorenje?


Gorenje kodinkoneet


Monilla teistä ei ole paljoa kokemusta Gorenje -tuotteista, niin kerron teille omista kokemuksistani.


Niin kauan kuin muistan, minun lapsuudenkodissani on ollut Gorenje -liesi sekä jääkaappi, pakastin, pyykinpesukone… jossain vaiheessa tuli myös pölynimuri. En ole satavarma, mutta epäilen, että silitysrautakin oli Gorenjen. Ja samoin oli muuallakin. Syynä on se, että Gorenje oli meidän kotimaan kodinkonevalmistaja.


Ei ole mikään ihme, että ensimmäisen asunnon hankinta-aikana, kun kävimme ostamassa liesi, meidän valinta olikin Gorenje. Kävimme Gigantissa ja sanoimme myyjälle, että budjetti on tosi rajallinen. Hän tosi varovasti esitteli meille silloin (v.2004) Suomen markkinoilla vielä täysin tuntemattoman merkin Gorenje, sanoi muutaman hyvän asian uunista (joihin myyjä itse ei näyttänyt uskovan) ja yllättyi siitä, kun korjasimme häntä, ettei Gorenje tule Slovakiasta vaan Sloveniasta Velenje -kaupungista, jossa tehdään hyvälaatuisia tuotteita, jotka ovat palvelleet meitä moitteettomasti jo monta kymmentä vuotta. 

Ostimme heti tosi edullisesti keraamisen  lieden ja olimme supertyytyväisiä. Samalla hinnalla ei saisi edes tavallista liettä erimerkkisenä.
Aikaa kului, perhe kasvoi ja me muutimme omakotitaloon. Silloin teimme vähän isomman projekti kuin liesiostoksen: keittiötemontin. Valitsimme Gigantissa koko kodinkonepaketin Gorenjelta. Saimme sen puoleen hintaan verrattuna muihin valmistajiin samoilla ominaisuuksilla. Haettiin silloin induktioliesi, kiertoilmauuni, grillimikro ja itsesulattava jääkaappi ja pakastin. Samalla hinnalla olisimme saaneet erimerkkisen keraamisen tason ja tavallisen uunin, mikron, jääkaapin ja pakastimen. Taas kerran olimme supertyytyväisiä ostoksesta, sillä kodinkoneet vuosien varrella osoittivat, että olivat jokaisen sentin arvoisia. Ja enemmän! 

Siksi Gorenje oli meidän valinta nytkin. Nykyään Gorenjen kodinkoneita saa Gigantin lisäksi myös Powerilta.


Musta tiskiallas ja hana 


Lapetek Blanco/Lino A


Kun keittiö valittiin valkoiseksi ja kodinkoneet mustaksi, luonnollisesti halusimme mustan tiskialtaan. Olen jo pitkään haaveillut mustasta altaasta ja hanasta, ja nyt se haave sitten toteutui.


Valitsin Lapetekin valikoimista  BLANCO DALAGO 5 Silgranit® PuraDur® anthrazit värisen tiskialtaan ja sen pariksi LAPETEK LINO-A hanan antrasiitti värisellä APK-liitännällä. 

Valinnassa oli kaikista tärkeintä, että allas on mahdollisimman iso, että iso uunipeltikin mahtuisi sinne helposti ja että hana on tarpeeksi korkea, ettei siihen kolahtaisi astioita tiskaamisen aikana. 

Yhdistämällä nuo kaksi, sain juuri halutun lopputuloksen.

Isossa tiskialtaassa pääsee kerralla pesemään myös kaikki heviostokset kerralla.


Lapetek Blanco Dalago allas, LINO-A hana


Liesituuletin


Lapetek liesituuletin

Lapetek liesituuletin

Lapetek liesituuletin, kaukosaadin


Tiskialtaan ja hanan lisäksi meidän keittiöstä löytyy myös Lapetekin huipputehokas ja tyylikäs kalusteisiin upotettava liesituuletin. Kaapistoon asennettava Lapetek Free 54-liesituuletin on trendikkään  huomaamaton ja helppokäyttöinen. Helppokäyttöisyyttä lisää kaukosäädin, jolla saat helposti ohjattua sekä valot, että tuulettimen. 


Valaistus


Limente valo

Limente Linea

Limente LED

Limente Linea

Limente Linea Lux


Meidän keittiö on tosi pieni ja kapea ja siinä on vain yksi pieni ikkuna, joten kesälläkään luonnonvalo ei välttämättä riitä. Siksi valaistus oli todella tärkeä asia meille. Tähän asti oli käytössä loisteputkivalot, mutta halusin jotain vielä tehokkaampaa ja tietenkin tyylikkäämpää. Limente tarjosi meille loistavan (ja ihan kirjaimellisesti: koko keittiö loistaa!) ratkaisun ja erinomaisen ammattilaisen avun kaikkiin pulmiin. 

Katolle saimme tyylikkään, matalan paneelivalaisimen ratkaisun ja yläkaappien alle laitettiin LED- Linea LUX valosarjan ja nyt keittiössä riittää valoa jopa ruokavalokuvaukseen talviaikana. Näin kirkkaita valoja ei tarvitse tuijottaa koko aikaa, sillä kaikki valot ovat säädettäviä helposti ja näppärästi langattomalla kytkimellä/ kaukosäätimellä. 


Vetimet


Pisla vedin, Sharp musta

Pisla vetimet Sharp

Pisla Sharp musta

Kun tulimme vetimiin asti, mieheni tuli taas peliin. Halusin kovasti laittaa oviin Pislan Sharp hopeat vetimet, mutta mies oli taas sitä mieltä että mustat ovat paremmat. Yritin selittää, että hopea antaa pehmeämmän lookin, mutta vastaus oli musta Sharp tai hopeat tangot. En enää jaksanut väitellä, vaan suostuin ottamaan mustat Sharp vetimet. Nyt kun saimme keittiön valmiiksi, mietin miten oikeassa mieheni taas kerran oli. Nuo mustat vetimet ovat aivan upeat ja sopivat meidän keittiöön kuin piste iin päälle. 

Mattamustat alumiinivetimet ovat niin ihanat, tyylikkäät ja mikä parasta: tosi helppo pitää puhtaana. Pyyhkiminen mikrokuituliinalla riittää. Kaikki lähtee helposti pois. Erinomaiset vetimet. En vaihtaisi hopeaan.


Keittiön järjestys


Remontissa meidän keittiöön tuli paljon lisää kaappeja ja sain vihdoinkin kaikki kuivat raaka-aineet järjestykseen. Isona apuna olivat Orthexin säilytyspurkit kuiva-aineille, joihin laitoin kaikki jokapäiväisessä käytössä olevat raaka-aineet. Ne pysyy nyt siistinä ja kuivana. 


Orthex säilytyspurkit

Orthex säilytyspurkit

Orthex säilytyspurkit

Orthex säilytyspurkit


Yksi ongelmista on aina ollut leipälaatikko. Olemme leipäkansaa ja meillä on aina  samanaikaisesti pari-kolme erilaista vaaleaa leipää ja lisäksi ruisleipää ja sämpylöitä. Jokainen leipälaatikko tuntui liian pieneltä. 

Ensimmäisenä ajatuksena oli hakea kaksi leipälaatikkoa, mutta lopuksi löysin Yamazakin Tosca- jättikokoisen leipälaatikon, johon mahtuu kaikki meidän leivät. Se on aivan upea ja käytännöllinen se vastaa meidän tarpeisiin täydellisesti. 


Yamazaki Tosca leipälaatikko

Yamazaki Tosca leipälaatikko


En voi olla samalla vinkkaamatta tosi tyylikästä Maku Kitchen Lifen -leipälaatikkoa, jonka luovutettiin tyttärelle. Tämä voi tuntua liian isolta opiskelijalle, mutta niin kuin sanoin aiemmin: olemme leipäkansa, joten tämä perhekokoinen leipälaatikko sopii hyvin meidän opiskelijalle.


Maku Kitchen Life leipälaatikko


Keittiön nurkkaan mahtui myös ihanat isot Maku Kitchen Life Robuste sipuli- ja valkosipulipurkit ja tosi tukeva, tyylikäs ja käytännöllinen Victorinoxin veitsitukki, jossa minun kaikki victorinox veitset ovat helposti käden ulottuvilla.


Victorinox veitsituki

Keittiö remontti

Victorinox veitsituki

Lattia

En voi olla mainitsematta meidän uutta lattiaa, sillä laminaatin kosteusvaurio aiheutti koko tämän projektin.

Olen aina miettinyt, että olisi jo alunperin pitänyt laittaa laatat meidän keittiöön. Sitä meinasin korjata, mutta meidän pikkukeittiön lattialämmitys olisi ollut liian iso projektti (=kustanus), joten miettiin sopiva vaihtoehto. 

Löysimme ihanan Cello hybridilattian, jossa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla sekä puupohjainen, että vedenkestävä lattianpäällyste. Se näyttää ihan kivilaatalta ja on yhtä lämmin kuin laminaatti. Tämä ratkaisu osoittautui meille täydelliseksi.

Vieressä ruokailuhuoneessa on vanha parkettilattia ja olemme miettineet, miten saamme nuo kaksi näppärästi ydistettyä. Pislan eritasolista ratkaisi tämän pulman. 

Kiitos vielä kerran kaikille, jotka olivat meidän remontissa mukana. Minun keittiöunelma on toteutettu! 

Cello hybridilattia

Keittiöremontti

Keittiö remontti

Keittiö remontti4 kommenttia

 1. Tulipa keittiöstä upea ja käytännöllinen. Ihanaa kun pystyit itse vaikuttamaan niin paljon asioihin remontissa.
  Kaunista jouluviikkoa sinulle Sanja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa joulua ja onnellista uutta vuotta teille <3

   Poista
 2. Tyylikkään näköinen keittiö, ja käytännöllinen myös! Meillä myös haaveissa vastaavanlainen, pitää vielä selvitellä keittiöremontin hintaa muutamilta yrityksiltä, sekä laatia omaa budjettia. Kivalta näyttää nuo tummat pinnat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Toivottavasti onnistuu löytää sopiva tarjous omalle budjetille. Kannattaa vertailla!

   Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.