Hot Pot- illanistujaiset

18.12.2020
Hot Pot arvonta 

yhteistyössä Maku Kitchen Life tekstin lopussa.

Syöminen yhdessä

Pienestä pitäen meidän lapsia on opetettu syömään “aikuisten ruokaa” yhdessä aikuisten kanssa ja rohkaistu maistamaan kaikkea. Lopputuloksena on se, että meidän lapset syövät ihan kaikkea, eivät vierasta tuntemattomaa eivätkä nirsoile.Päinvastoin! He ovat aina valmiina maistamaan uutta. Siksi Hot Pot toi riemua meidän ruokapöytään. Olimme kaikki niin innoissamme tästä uudesta keittiölelusta. Oli varsinkin ihana tehdä kotona aasialaista ruokaa, sillä koronan aikana yritämme pysyä kotona mahdollisimman paljon.
Syöminen yhdessä on meidän perheen kova juttu. Oli se ulkona tai kotona, pyritään syömään vähintään yksi ateria päivässä kaikki yhdessä. Olemme jo kahtena viikonloppuna nauttineet tätä uutta Hot Pot ruokaa ja voin sanoa, että mitään parempaa emme ole pitkään aikaan kotona valmistaneet. 


Ostoksilla aasialaisessa kaupassa

Olen hieman tutkinut netistä miten tätä tehdään, mutta lopuksi menin aasialaiseen ruokakauppaan ja sanoin myyjälle, mitä aion tehdä ja kysyin häneltä suoraan, mitä minä tarvitsen siihen. 

Silmän räpäyksellä minun ostoskori oli täynnä tuotteita, joista syntyi mahtava illallinen helposti ja vaivattomasti.

Sain valmiit ainekset keittoon. Myyjä suositteli Phota ja kun pyysin vielä toisenkin, sen nimen jo unohdin, mutta maukas oli ja maultaan muistutti misokeittoa. 

Dipistä kun kysyin, hän suositteli valmis Soya Bean Curd Sauce for Sukiyaki, niin että pääsemme mahdollisimman helpolla, eikä tarvinnut miettiä osaanko tehdä hyvää aasialaista dippiä. Tämä kastike oli aivan upea, tullinen ja söimme sitä myöhemminkin muiden ruokien kanssa, mm. entrecote pihvin kanssa.

Kasviksista myyjä suositteli maukasta paksoi- vihannesta (se muistuttaa pinaattia, mutta rakenne on paljon kiinteämpi), kiinankaali ja sienet. Otin herkkusienet, koska ei ollut aikaa liottaa kuivattuja sieniä, mutta kannattaa ensi kerralla ostaa raaka-aineet hyvin etukäteen ja käyttää niitä kuivattuja sieniä.

Nappasin mukaan myös jotain kalapyöryköitä (ai että olivat ihania, maistuivat ihan mustekalalle). Aikaisemmin ostin dumplingseja, mutta myyjä kertoi, että niitä ei voi keittää, ne ovat paistettava. En ikinä opi. 

Kävin sitten isosta marketista hakemassa tuoretta naudan lihaa ja kalaa. Meinasin ostaa rapuja, mutta lopuksi unohdin. Niitäkin sitten otin seuraavalla kerralla. Helppo resepti

Kun tulin kotiin, laitoin saman tien lihan ja kalan pakastimeen hetkeksi, niin saisin ne helpommin leikattua ohueksi. Sitten laitoin keittoainekset kiehumaan. Pesin kasvikset ja aloin kattaa pöytää. Kun nostin kasvikset pöydälle, leikkasin lihan ja kalan. Vielä riisinuudelit ja se olikin siinä. Tervetuloa pöytään nauttimaan. En todellakaan muista, milloin pääsin niin helpolla ja kuinka ruoka maistui kaikille. Ensi kerralla, kun meillä on vieraita illallisella, tarjoan heille Hot Pot. Ihanaa, kun vain leikkaat ainekset, peset kasvikset ja nostat ne vain pöydälle. Vieraat valmistavat oman ruokansa ja silti kehuvat emäntää.Robuste- sarja

Lapset olivat riemuissaan tästä ja oli ihana seurata, kun he valitsivat omia suupaloja, kokeilivat oliko parempi pho- vai toisessa liemessä ja väittelyt, onko kastike liian tulinen vai ei. Ihastuivat myös ihanista kestosyömäpuikoista Maku Kitchen Life valikoimasta, ja minä ihastuin ihaniin Robuste- sarjan lautasiin.Ja kaikista paras on Robuste Hot Pot setti, joka tuo aasialaisten maun ja tuoksun teidän kotiin.


ARVONTA
Yhteistyössä Maku Kitchen Life: n kanssa sain mahdollisuus arpoa yhden setin myös teille. Osallistu arvontaan näin:


Seuraa Instagramissa @sokerivaltakunta ja @makukitchenlife

kerro kenen kanssa nautit Hot Pot illallista jos voitat

jaa tämä kuva omassa Instagram tarinassa ja tägää @sokerivaltakunta


Arvonta suoritetaan jouluaaton aamuna, se voikin olla juuri sinun ensimmäinen avattu joululahja. Arvontaan pääset suoraan klikkaamalla tätä Instagram- kuvasta.Robuste Hot Pot -setti

Hot Pot on aasialainen fondueruoka, jossa jokainen ruokailija kypsentää oman ruokansa mausteisessa liemessä ja nauttii lihan, vihannekset, sienet ja muut lisukkeet erilaisten kastikkeiden kanssa. Aterian päätteeksi liemi nautitaan joko sellaisenaan tai nuudelien tai riisin kera. Hot Pot on yhdessäoloa ja seurusteluruokaa parhaimmillaan! Valualumiinisen hot pot -padan sisäpuoli on kaksiosainen. Padassa voi valmistaa kahta erimakuista lientä yhtä aikaa. Setti sisältää teräksisen kauhan ja reikäkauhan. Tilavuus noin 3,4 L. Koko: 41 x 34 x 10 cm. Soveltuu kaikille liesityypeille. Käsinpesu.


Ei kommentteja

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.