Tuhkimo: Kun unelmat toteutuu ja luumukiisseli korvataan suklaavanukkaalla/ Cinderella: When dreams come true and chocolate pudding is served instead of stewed prunes

30.12.2020


 Yhteistyössä: Lasten kulttuurikeskus Vekkula

Tuhkimon tarina jatkuu….


Kaikki jo tietää kuinka rankkaa elämä Tuhkimolla oli ja kuinka haltiattaren avulla hän pääsi tanssiaisiin, vei prinssin sydämen ja nuo kaksi elivät onnellisena elämänsä loppuun asti.

Mutta oliko ihan niin?

Minä ihastuin, kun katsoin jatko-osan, jossa prinsessalla oli samanlaisia murheita kuten tavallisilla naisilla. Oletko samaa mieltä?


Cinderella: Dreams Come True


Ihanan onnellisen lopun jälkeen Tuhkimo muuttaa prinssin kanssa linnaan ja kuten aina elämässä, pian alkavat uudet haasteet. Tuhkimolta odotetaan, että hän sopeutuu kaikkeen, mutta nainen ei mene tossun alle. Päinvastoin.Tuhkimo muuttaa linnan tapoja ja perinteitä.  



Luumukiisselin uudet kuviot


Yksi lempikohdista Tuhkimo II elokuvassa on se hetki, kun suklaavanukas lentää kuninkaan päähän ja hän raivostuu kaikista muutoksista mm. luumukiisselin puuttumisesta. Sinä hetkenä, kun suklaavanukas valuu hänen suuhun, kaikki muuttuu Tuhkimon eduksi ja kuningas hyväksyy kaikki muutokset, joita Tuhkimo teki.



Kokeilin itsekin tehdä samanlaista vanukasta. Tosi hyvää tuli, mutta silti jouduin joustamaan, eikä saan kaikki tahdot toteutuneeksi. Kokeile sinäkin. Ehkä sinulla taika toimii!


Tästä ainakin tuli meidän lasten lempiherkku ja se jopa voitti Bellen Creme Brulee ja Lumikin piirakan.




Tuhkimon suklaavanukas - resepti


1 l maitoa

100 g tummaa suklaata

80 g maissitärkkelystä

80 g sokeria

2 rkl kaakaota


  • Sekoita maissitärkkelys, kaakao ja sokeri. Lisää 1 dl maitoa ja sekoita hyvin.
  • Laita loput maidosta kiehumaan.
  • Paloittele suklaa ja lisää kuumaan maitoon. 
  • Sekoita hyvin, niin että suklaa sulaa kokonaan.
  • Lisää maissitärkkelys-seos ja keitä miedolla lämmöllä, että seos sakenee.
  • Jos huomaat, että vanukas on tarttunut kattilan pohjaan, kaada seos saman tien toiseen astiaan tai muuten koko vanukas haisee palaneelle.
  • Jäähdytä vanukasta ja tarjoile jopa kuninkaallisille vieraille.





Tarjoiluvinkki!


Jos et meinaa heittää koko kulhoa kuninkaan päähän, voit kaataa kuuman vanukkaan annoskulhoihin, niin jokaiselle annokselle muodostuu ihana ja herkullinen kuori, jota on tosi helppo koristella haluamallaan tavalla.







Pssstt! Seuraathan sinä minun herkkuja myös


Instagramissa! 

Facebookissa! 

Ei kommentteja

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.