Bosnian ruokatyöpaja vol. 2

26.10.2020

Kirjaprojekti etenee

Nyt pääsimme jo toisen kerran kokkaamaan yhdessä bosnialaisia ruokia Marttojen tiloissa ja kirjoittamaan uusia kirjani sivuja. Taas kerran oli ihana porukka mukana ja ruoanlaitto sujui kuin unelmissa. Tässä vaiheessa on jo pakko sanoa, etten jaksa odottaa kevättä ja uusia työpajoja. Jos itsekin haluat olla osana tätä projektia muista säännöllisesti katsoa Meijän Mikkelin ja KULMA- hankkeen sivuja ja tietenkin vierailla blogini somekanavissa (Instagram / Facebook) koska tiedot tulevista työpajoista julkaisemme lähiaikoina juuri näillä kanavilla.

Työpajassa tapahtuu

Oli ihana nähdä innostuneita ihmisiä valmiita tutustumaan, tekemään ja maistamaan uusia ruokia. Ja bosnian keittiö aina uudelleen ja uudelleen yllättää, kun siitä paljastuu helppo toteuttaminen, eikä siinä ole juuri ollenkaan voimakkaita mausteita. Meillä on käytössä ihan perusmausteet kuten suola, mustapippuri, punainen paprikajauhe, sipulit, persilja ja juurekset (porkkana, juuripersilja, juuriselleri…) ja oikein paljon kasviksia. Ja vaikka ihan perusmausteet, silti ruoka maistuu erilaiselta kuin mihin on tottunut.


Lahja Suomelle ja seuraavalle sukupolvelle

Tällä kertaa mukanani olivat myös minun tyttäret hoitamassa meidän jälkiruokia ja olin niin onnellinen, kun huomasin miten hienosti sujui siskoksen yhteistyö ja kuinka innoissaan he olivat, kun pääsivät osallistumaan. Bosnian ruokakirja on minun haaveni antaa meidän ulkomailla kasvavalle seuraavalle sukupolvelle mahdollisuus (ja “käsikirja”) säilyttää meidän perinne ja kulttuuri (tai ainakin osan siitä). Samalla toivon, että onnistun myös tuomaan meidän bosnian kulttuurin ja ruoan lähemmäksi suomalaisille. Suomi antoi meille paljon. Olemme kansa, joka sodassa jäi ilman mitään. Saapuessa Suomeen monilla meistä ihan kirjaimellisesti oli mukana vain ja ainoastaan oma henki ja suuri pelko. Suomi teki paljon sen eteen, että aloitamme elämämme uudestaan ja nousemme omille jaloillemme. Tuleva kirjani on nyt minun yritys antaa Suomelle jotain takaisin. Ja tässäkin asiassa on monta suomalaisia mukana. Kiitos teille.
Bosnian arkiruoka    25.10. 2020

 • Broilerikeitto 
 • Vihreäpapukeitto
 • Pyörykät riisillä ja jauhelihalla
 • Täytetyt tomaatit
 • Vartaat
 • Perunasurvos
 • Bosnian kurpitsapiirakka
 • Leipä, perusohje
 • Kesäsalaatti
 • Makumuistoja -leivos
 • Suklaakookos leivoksetMarlen työskentelyä on ihana seurata ja opetella itse uusia asioita ruokakuvauksesta. 

Ja vaikka viime viikon perjantain kukat ovat vielä kunnossa tälläkin kertaa meille Graanin Kukka Roosa teki taas niin ihastuttavan kukkakimpun. 

Meillä sanotaan, jos käsittelet kukat rakkaudella ja annat ne sydämestä, kukat elää pidempään. Uskon vahvasti siihen, sillä Kukka Roosan kukat meillä ovat aina kestänyt ihmeen pitkään. Kiitos sydämestä. 


Ei kommentteja

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.