Frans & Michelle Bistro: Maistelumenussa maistuu syksyn satokauden maut ranskalaisella twistillä

15.9.2019
Kaupallinen yhteistyö Raflaamo ja Frans & les Femmes Bistrot


Maistelumenu! Aivan loistava idea ruoan ystävälle päästä makutaivaaseen. Loistava idea myös niille, joille annoksen valitseminen ruokamenu-listasta on vaikeaa, etenkin kun menu tarjoaa toinen toista houkuttelevimpia ruokaelämyksiä. Täydellinen valinta niille, jotka aina ajattelevat, että seuralainen osasi tehdä taas kerran paremman valinnan. Oikein hyvä vaihtoehto niille, jotka pelaavat aina varman päälle, eivätkä uskalla kokeilla uusia makuja. Maistelumenu taitaa olla nerokas vaihtoehto monille. Ja tällä kertaa oli täydellinen makuelämys meille, etelän ihmisille, joille ruoka on intohimo, joille uusia kokeiluja ei ole koskaan liikaa ja jotka aina ojentavat käden pöydän yli nappaamaan maistelupalan seuralaisten lautaselta. Pakko, kun hän kerta kehuu omaa annostaan.

Meidän hääpäivämme ei ole pyöreä tänä vuonna, mutta meillä on syytä juhlia. 21 vuotta yhdessä rakkaudessa ja yhteisymmärryksessä ei ole pikku juttu. Kolme ihanaa lasta meidän rakkautemme tuloksena ovat elämämme parhaat saavutukset. Perhe on A ja Ö meidän elämän filosofiassamme. Kaikesta tästä pitäisi nostaa maljaa joka päivä, eikä vain kerran vuodessa. Mutta kerran vuodessa ainakin juhlimme tätä kahdestaan.


Rakastamme syksyä, antoisin vuodenaika. Ja kun vielä kuulimme, että Mikkelin Frans & Michelle Bistrossa juuri meidän hääpäivänämme 11.9. alkaa syysmenun tarjoilu, tiesimme, että se on paikka, jossa haluamme viettää meidän juhlapäivämme. Syysmaistelumenu kuulosti niin hyvältä. Siinä on yhdistetty kaikki lempikauden maut, joiden takia joka vuosi odotamme innolla sadonkorjuuaikaa, päästäksemme nauttimaan luonnon antimista mahdollisimman tuoreena ja lähituotettuina. Ja sama filosofiaa noudatetaan myös Frans & Michelle Bistrossa.

Alkumaljaksi nostetiin Chambord Royale, ihana yhdistelmä mustavadelmalikööriä ja kuohuviiniä ja onnittelimme toisiamme toivottaen monta ihanaa yhteistä vuotta tulevaisuudessa, täynnä rakkautta, ystävyyttä ja iloisia perhehetkiä.


Alkuruoaksi meille tarjottiin Myskykurpitsakeittoa, jossa odotetun klassikonmaun yllätti Kaukoidän makujen vivahde, joka on luotu kookoskermalla, joka samalla toi täyteläisyyttä vegaaniselle annokselle. Sen lisäksi lämmintä tumma- ja vaalealimppua, voita ja oliivitahnaa.

Toinen alkuruoka-annos oli friteerattu Vuohenjuusto brick-rulla, jossa taikinassa kääritty vuohenjuusto ja sen lisäksi raikas granaattiomenahilloke sekä paahdetut pähkinät.

Kolmas mahtava alkuruoka-annos oli Savulohibriossi ja kirjonlohenmäti, samaan aikaan ihanan pehmeä ja rapea annos, joka vei kielen mennessään.







Alkupalojen kanssa maistui ihana kuiva ranskalainen talon valkoviini La Cour des Dames Viognier.


Pääruoaksi saimme Poronpaistia, punaviinikastiketta ja Mustaleima-emmental-perunagratiinia. Paisti oli juuri meidän makuumme paistettu ja oli ihanaa saada lisää punaviinikastiketta, sillä se oli niin maukas, että teki mieli syödä se lusikoiden suoraan kastikekannusta. Todella herkullista!

Toiseksi pääruoaksi saimme Hunajaista kananpojanrintaa ja punajuuricouscous, porkkanaa ja broccolinia. Couscous kuuluu minun lempiruokiini ja yhdistelmä punajuuren kanssa yllätti positiivisesti. Maun lisäksi punajuuri antoi väriä ja näyttävyyttä. Kananpojanrintoja kruunasi rapeaksi paistettu nahka, mikä oli mielestäni herkullisin osa tästä mahtavasta menusta.

En voinut olla ajattelematta sitä, kuinka monta kertaa olen katsonut ulkomaalaisia kokkiohjelmia, jossa minimivaatimus linnunruoan valmistuksessa on rapea nahka, ja nyt mietin kuinka oikeassa nuo tuomarit ja kokit ovat. Harmi, että kaupoissa myydään pääsääntöisesti nahattomia broileripaloja ja tätä elämystä voi harvoin kokeilla kotona. Jos aiot käydä täällä syömässä tämän upean annoksen, älä tee elämäsi suurinta virhettä ja poista nahkaa kuten monet tekevät. Silmät kiinni, rapea nahka suuhun ja anna aistien nauttia.






Pääruoan kanssa jatkoimme saman ranskalaisen sarjan nautintoa: keskitäyteläinen talon punaviini La Cour des Dames Syrah. Loistava makupari molempiin annoksiin.


Herkkusuuna odotin innolla meidän jälkiruokaamme ja suunnittelin ahmia molemmat annokset itse, mutta ne olivat niin houkuttelevia, että mieheni, joka ei yleensä syö jälkiruokaa ollenkaan, esitti toiveen syödä oman puolikkaan molemmista annoksista. Olin niin pettynyt, mutta lopuksi tajusin olevani niin täynnä ja hyväksyin hänen toiveensa ihan palveluna minulle. Olemme kuitenkin jakaneet niin monta asiaa kuluneen 21 vuoden ajan, että pystyin luopumaan puolikkaasta ihanasta jälkiruoka-annoksesta.


Jälkiruokana meillä oli Uuniomenaclafoutis, eli ranskalainen uuniomenapannukakku kardemummasiirapilla ja jäätelöllä, sekä Manteli-suklaamousse, jossa suolaista kinuskia, sokerihuurrettuja pähkinöitä ja mysliä. Ja minulle myös ehdoton Cappuccino.




Pakko sanoa, että maistelumenu ei vaan vastannut meidän odotuksiamme, vaan ylitti ne vielä suuresti. Aivan mahtava makuelämys; täyteläinen, tyylikäs, näyttävä. Ja mikä parasta, jokaisessa annoksessa oli jonkinlainen yllätysmakutwisti. Suljettaessa silmiäni, en osaisi sanoa olenko yhä Suomessa, vai olenko Ranskassa, Välimerellä, Idässä tai jossain muualla.

Menemällä syömään Frans & Michelle Bistroon, pääset samalla makumatkalle, minne ikinä makuaistisi sinut vievät. Jokaisen uuden suupalan kanssa suosittelen laittamaan hetkeksi silmät kiinni ja miettimään, minne matka nyt vie.



Mikä on maistelumenu?

Maistelumenun idea on päästä nauttimaan mahdollisimman monta makua yhdellä aterialla. Idea on lähtöisin Jyväskylän Frans & Sandra Bistrosta, jossa maistelumenu on tarjoilla jo toista vuotta. Tänä syksynä maistelumenu on saatavilla kaikissa Frans & les Femmes -ravintoloissa.
Maistelumenu on koottu seitsemästä annoksesta, kolmesta alku-, kahdesta pää- ja kahdesta jälkiruoasta. Jokainen annos jaetaan yhdessä ystävän kanssa.

Samanlainen syyskauden maistelumenu on tarjolla kaikissa Frans & les Femmes ravintoloissa. Blogikollegani Heli Beach House Kitchen- blogista ja Tuuli Lumo Life Style- blogista ovat testanneet maistelumenua Helsingissä Frans & Amélie Bistrossa.

Frans & Michelle Bistro Mikkeli

Mikkeli on suosittu kotimaanmatkailijaan vierailukohde. Mikkelissä vierailevan kannattaa ehdottomasti käydä vuonna 2017 täysin uudistuneessa Frans & Michelle Bistrossa. Frans & Michelle Bistro tarjoaa asiakkaalle sekä ranskalaisia klassikoita, että paikallisista raaka-aineista valmistettuja sesongin makuja huomioon ottaen eritysruokavalio. Maistelumenun sijaan syysmenulta voi myös valita juuri itselle kiinnostavat annokset ja niiden pariksi itsellesi ja ruoalle sopiva laadukas viini. Vegaaneille on tarjolla kolmen ruokalajin vegaanimenu sopivine vegaanisine viineineen. Ja että kaikki ovat otettu huomioon todistaa se, että laajalta viinilistalta löytyy myös alkoholittomia viinejä.
Frans & Michelle Bistro sijaitsee Mikkelin keskustassa, Original Sokos Hotel Vaakunan alakerrassa, joten ravintolan yhteydessä löytyy erikokoisia kokoustiloja, sekä tänä keväänä uudistettu auditorio, jossa löytyy tilaa 108 henkilölle. Sijainti hotellin yhteydessä antaa mahdollisuuden järjestää erilaisia juhlia, kokouksia, jopa saunailtoja, saunoissa kattojen korkeudella, joista avautuu kaupunkimaisema.





Ja vielä lopuksi olisi ihan kohtuutonta olla mainitsematta tosi ihanaa ja palvelevaa ammattilaishenkilökuntaa, joka palveli meitä meidän juhlaillallisella.








Henkilön Sanja Alisic (@sokerivaltakunta) jakama julkaisu

8 kommenttia

  1. Oi, näyttääpä herkulliselta. Vesi kielellä odotan jo huomista, olen menossa maistelemaan saman menun Helsingin Frans & Amelie ssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi kiva tulla teidän kanssanne, mutta Mikkelissä oli lähempänä. Sitä paitsi, meillä oli hieno syy juhlimaan 😊Kannattaa lähteä hyvin nälkäisenä. Ruoka on aivan ihana 👌👌👌

      Poista
  2. Oi miten herkullisen näköinen menu! Tuolta on saanut lähteä kotiin vatsa täynnä.
    Ihanaa viikkoa sinulle Sanja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosi maukas ja tuhti menu. Ihana viikkoa sinullekin ihana <3

      Poista
  3. Onpa upean valoisa paikka, Helsingin Frans & Amelie oli enemmän bistromainen - kummassakin omat hyvät puolensa. Upeat kuvat olet saanut annoksista kerta kaikkiaan! Oli onnistunut menukokonaisuus, jälleen kerran alkupalaihmisenä on todettava että ne olivat parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en osaa sanoa mistä tykkäsin eniten. Ehkä se broilerin rapea nahka oli minun piste i:n päälle, kun sitä saa niin harvoin. Ihan mahtava kokonaisuus. Tykkäsin kovasti. En maltaa odottaa, että luen sinun kokemuksista Frans & Ameliesta.

      Poista
  4. Ihanaa, kun pääsitte vuosipäiviä juhlimaan näin herkullisissa merkeissä. Mahtavaa, että Mikkelistä löytyy sama ravintola. Ihastelinkin kaikkien kuvia netissä ja ooh mitä herkkuja. <3

    Kivaa sunnuntaita Sanja ja onnea yhteisista vuosista. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia! Oli meillä ihana ilta ja ruoka upea. Jotain kiva Savossa :D

      Ihana kun tulit moikkamaan :) <3

      Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.