Syreenisiirappi

28.5.2018


Syreenikukan mehu teki minut hulluksi, ja niin lähti syreenikukan käyttö lapasesta. Törmäsin Lumo lifestyle blogissa syreenisiirapin ohjeeseen ja oli pakko kokeilla sitäkin. Siirapista tuli tosi hyvää ja syreenin aromi tule hyvin esille. Lilaa väriä en sille saanut, koska Tuulin ohjeessa oli lisätty pari mustikkaa värin antamiseen ja minulla ei ollut pakkasessa yhtään.
Ohje on kopioittu Tuulin blogista (ilman mustikkaa), mutta silti suosittelen vierailemaan ja katsoman Tuulin ihania kuvia.


Syreenisiirappi
2 dl vettä
2 dl sokeria
3 dl syreenin kukkia
puolikkaan sitruunan mehu
pari mustikkaa väriä antamaan
Huuhtele syreenin kukat huolellisesti. Poista kukat varresta. On tärkeää, että oksia tai lehtiä ei tule mukaan. Sekoita kattilassa sokeri ja vesi, kuumenna kunnes sokeri sulaa veteen. Lisää kukat, sitruunanmehu ja mustikat, kiehauta ja anna hautua matalalla kymmenisen minuuttia. Anna jäähtyä ja siivilöi. Säilytä siirappi jääkaapissa, käytä jäätelön kanssa, juomiin ja leivontaan.
Siirapistä voi tehdä Italian Cream Soda, ohje tässä.


Syreenikukan mehu-ohje tässä.




2 kommenttia

  1. Onko tässä käytetty ihan hienoa sokeria vai jotain hyytelö/hillosokeria? Ihan mietin kun jää melko löysäksi tavan sokerilla. Vai kuuluuko olla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan tavallinen sokeri ja kyllä tästä ei tuu kovin löysä 🌸
      Ohje toimii hyvin 🥰

      Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.