"Puffet"

23.8.2014

Osallistuin leivontafoorumin elokuun haasteeseen: yllätyslaatikko + tarkka euro Puffetilla.

""Yllätyslaatikossa" on seuraavat tarvikkeet: 

jokin suklaapatukka (n. 50g)
noin puoli desiä jotain pähkinöitä TAI manteleita
jäätelöpaketin jämät (noin yhden pallollisen verran)
pari desiä tummaa sokeria (fariini-, täysruoko- muscovado- tai intiaanisokeria)
Yllätyslaatikon tarvikkeita lukuun ottamatta kaikki leivontaan käytetyt ainekset (elintarvikkeet) tulee kokonaisuudessaan sisällyttää tuohon neljän euron ostoslistaan (esim. jos jauhopussi maksaa euron, tulee koko euro laskea mukaan). Myös koristeluihin käytetyt (elin)tarvikkeet tulee sisältyä neljään euroon. Esim. jos teet yhden marsipaaniruusun, joudut ostamaan koko pötkön marsipaania, eli se n. 3 euroa jonka pötkö maksoi tulee sisältyä kauppalaskuun.
Jos käytät puutarhasi tuoreita marjoja, ne "maksavat" 2e per laji.
Sen sijaan leivinpaperit, muffinivuoat yms. ei-syötävät-leivontatarvikkeet saa löytyä kaapista eikä niitä tule sisällyttää kauppalaskuun. Ainoastaan elintarvikkeet eli syötävät ainesosat täytyy mahtua 4 euroon."
Minun idea oli pihistää ja käyttää ainoastaan yllätyslaatikon aineksia ja niin minä teinkin paitsi, että minulla oli noin puoli pakettia mansikkajäätelöä pakastimessa ja päätin käyttää sen loppuun. Koko paketin hinta Noblesse mansikkajäätelöä Lidlistä maksaa 2,79 €.

Pohja:
2 kananmunaa
2 dl täysruokosokeria
1 Royal tummasuklaapatukka (42 g)
1/2 dl saksanpähkinää jauhettuna

Täyte :
n. 3 dl jäätelöä

Laita suklaapatukka jääkaappiin kovettumaan ainakin tunniksi. Sen jälkeen raasta se hienoksi raastimella. Se on oikein ihmeellistä miten paljon suklaaraastetta saat pienestä patukasta! Sitä riitti jopa koristeeksi.
Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sokerin määrä tuntui hurjalta, mutta täysruokosokerilla olisi mahdotonta saada oikein kovaa vaahtoa pienemmällä määrällä sokeria.
Lisää 4 rkl suklaaraastetta ja pähkinät. Sekoita varovasti. Kaada 18 cm rengasvuokaan ja paista uunissa 180 asteessa noin puoli tuntia. Pohjan päälle muodostuu marengin tyyppisänen kuori. Minä leikkasin sen pois (lasten iloksi => hävisi saman tien työpöydältä). Leikkasin sitten pohjan puokkiin, laitoin jäätelöä toiselle puoliskolle ja peitin toisella. Sain puolipyöreän kakun, jonka siirsin heti pakastimeen tunniksi. Tunnin päästä leikkasin neljä palaa ja kaksi niistä koristelin suklaaraastella.
Makealle "puffettipohjalle" Lidlin mansikkakermaajäätelö sopi mainiosti, sillä jäätelö on hieman hapokasta (jonka takia se jäikin syömättä pakastimeen). Nyt makean pohjan kanssa syntyy niin täydellinen makuyhdistelmä, että nam nam.
Ai niin.... se on gluteeniton!


Ei kommentteja

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.