Kotona on hyvä olla... ja syödä kirsikkastruudeli

15.8.2014


Kotona on hyvä olla.  Mutta missä on koti? Onko se täällä missä asumme, tai siellä missä sydän tahtoisi olla?
Voiko olla kotona sekä täällä, että siellä? Tai olenko ikuisesti jossain välissä?
Kysymyksiä, joihin en saa vastausta........
Ei ole muuta jäänyt, kun löytänyt itseni kotona molemmissa paikoissa ja matkustaa edelleen kotoa kotiin ja takaisin.
Loppujen lopuksi, se on etu! Olen aina kotona. Ja kotona on hyvä olla......

Tänä vuonna kesäloma kotimaassani oli täynnä ihania hetkiä, rakkaita tapaamisia, kauniita paikkoja ja tietenkin vastustamattomia herkkuja. Kaikki ei mahdu yhtee postaukseen. Lämpimiä muistoja riittää koko talveksi...

Kotona kotimaassani kasvaa hapan kirsikka. Se on minun lempihedelmä (-marja?). Ja se on kypsää juuri silloin, kun me saavumme kotimaahan. Ei muuta kuin leipomaan struudelia. Siitä unelmoin jo kaksi vuotta.  Nyt tuli tehtyä kolme kertaa ja kolmella eri tavalla.  Ohje on joka kerta ollut sama. Se on vaan tehty tuulen mukana.

1pkt (n.450g) valmista filotaikinaa
1 kg happamia kirsikoita (puhdistettuja)
(vaihtoehtona voit käyttää pakastettuja kirsikoita, säilykekirsikoita tai oikein laadukasta kirsikkahilloa)
4 kananmunaa
2 dl ranskankermaa
10 rkl sokeria
6 rkl mannasuurimoita
1 tl leivinjauhetta
200 g voita (sulatettuna)

Sekoita kulhossa kananmunat, ranskankermaa, mannasuurimo, leivinjauheet ja 6 rkl sokeria. Lisää loput sokeri kirsikkoihin ja sekoita. Jos ei ole tuoreita kirsikoita, voit käyttää pakastettuja (yksi struudeli on tehty pakastekirsikoista - oli vähän kiirettä ja olin laiska) tai oikein laadukasta kirsikkahilloa. Voit myös valuttaa säilykekirsikoita (ja juoda pois se ihana mehu) ja täyttää struudeli niillä.
Yleensä  jokaisessa filotaikinan pakkauksessa löytyy 12 filoarkkia. Jos haluat isommat struudelit, käytä 3 filoa per struudeli. Voitele jokainen filoarkki munasuurimoseoksella ja asettele päällekkäin. Laita täyte riviin ja kääri struudeliksi. Laita voidelulle uunipellille. Voitele sulatetulla voilla ja paista 220 asteessa noin puoli tuntia. Ripottele päälle tomusokeria.
Jos haluat pieniä struudeleita, käytä yksi filoarkki per struudeli. Voitele puolikas arkista manasuurimoseoksella,  täytä puoleksi, laita täyte riviin ja kääri struudeliksi. Leikkaa pieniksi paloiksi. Laita voidelulle uunipellille. Voitele sulatetulla voilla ja paista 220 asteessa noin puoli tuntia. Ripottele päälle tomusokeria.
Struudeliaineksista voit tehdä myös leivoksia. Silloin teet sillä tavalla, että laitat puolet filoarkista syvälle uunipellille päällekkäin. Muista voidella jokainen munasuurimoseoksella. Levitä kirsikat päälle ja peitä filoarkilla, taas voidellaan jokainen. Leikkaa ruuduiksi, voitele sulatetulla voilla ja paista 220 asteessa noin puoli tuntia. Ripottele päälle tomusokeria.
4 kommenttia

 1. Voi nam Sanja minkä teit :) Räksät vei mun hapankirsikkani joten jäi vain haaveeksi kaikki ihanat leivonnaiset siitä. Tätä haluan päästä maistamaan ainakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, kun menet ensi kerralla Bosniaan tai Kroatiaan, niitä saa joka nurkasta ;)
   Siihen saakka voit kokeilla tehdä säilyke kirsikkoista tai hillosta ( S - ryhmä myydä semmosta missä on 75% kirsikkaa )
   Leipurin tukusta on saatavissa pakastettuna.

   Poista
 2. Mmm,herkkua!
  Kaksi kotimaata on rikkaus:)

  VastaaPoista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.