Nokkosfilopiirakka

13.5.2014


Nyt kun olemme jo oppineet kaulia filotaikinan ihan itse ja totesimme, että nokkoset ovat todella herkullisia, olisi aika tehdä huippumaukas, huipputerveellinen ja huippuluokkaan kuuluva nokkospiirakka.
Jos kuitenkin ei huvita kaulia filot itse(niin kuin minua ei tällä kertaa huvittanut), voit ostaa valmiina ja tehdä se niin kuin olemme tehnyt tässä tai tässä.
Lopputulos on joka tapauksessa mahtava!
Täyte:
2-3 l nuoria nokkosen lehtiä
1 tl suolaa
500 g cottage-juustoa (voit käyttää halutessasi raejuustoa)
3 kananmunaa
Päälle:
200 g creme fraichea
Pese nokkosen lehdet hyvin, valuta ja leikkaa suikaleiksi.  Lisää muut ainekset ja sekoita hyvin.
Minä tein tällä kertaa sillä tavalla, että laitoin syvälle pellille kokonaiset filo levyt ja ripottelin täytettä jokaiseen (samalla tavalla kuin juustopiirakassa ja lihapiirakassa).
Paista uunissa 220 asteessa noin puoli tuntia. Levitä creme fraiche kuuman piirakan päälle.
11 kommenttia

 1. Olen joskus syönyt saman tyyppistä valmista filopiirakkaa, missä oli nokkosen sijaan pinaattia. Mutta tämä on varmasti vielä paljon parempaa, kun kaikki on alusta loppuun asti itse tehtyä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja vielä suoraan luonnosta. Sinullakin on mahtavia nokkosen ohjeita.

   Poista
 2. Nami,minullekin on tuttu tuon tapainen piirakka pinaatilla;sellaista on täällä monessa paikassa.Ensi talvena sitten nokkosella,jos tulee tarpeeksi sateita....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voit sitä tehdä myös kesällä täällä, kun vaan kerät lehdet ilman varsia.

   Poista
 3. Hei Sanja! Olen tekemässä nokkosfilopiirakkaa, ja mietin onko ohjeesta unohtunut yksi työvaihe, nimittäin nokkosen ryöppääminen? En ole koskaan nähnyt, että nokkosta perinteisissä resepteissä käytettäisiin ryöppäämättömänä, vaikka varmasti monet villiruokaan ihastuneet käyttävät sitä ilman käsittelyä. Teen piiraan nyt joka tapauksessa ohjeellasi, olen jo sekoittanut täytteen, ja uskon että piiraasta tulee hyvää :-)
  Kokeilin jo toista nokkosohjettasi eli nokkorullaa. Herkkua tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan Maija!
   Tosi kiva kuulla, että tykkäsit nokkosrullastani! Se on yksi minun lempäreistä.
   Ja oikein hyvää kun teit piirakan niin kuin ohjeessa sanoin. Nokkosen lehdet saavat sopivasti nestettä juustosta ja kananmunista ja se paistu kunnolla uunissa. Teit ihan oikein, mutta tähän mennessä sinä varmasti tiedät sen jo itsekin :-)
   Olisi kiva jos antaisit palautetta myös nyt, syömisen jälkeen.
   Ja jos tykkäät nokkosista, tulossa on nokkosen peltileipä ja paistoin, joten pysyy kuulolla.

   Poista
 4. Senja, olet oikeassa, piirakasta tuli ohjeellasi tosi herkullinen! Koostumus tuntuu jollakin tapaa kevyeltä, ja nokkoset ovat uunissa tosiaan hyvin kypsyneet. Filotaikinan kanssa minulla oli ongelmia, kun käytin sitä ensimmäistä kertaa elämässäni, ja siis kaupan taikinaa. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin.
  Nokkosohjeet ovat mielestäni kiinnostavia, ja niiden ohella olen eniten katsellut sinun muitakin bosnialaisia ohjeitasi. On aina kiva, kun ainekset ovat suomalaisellekin tuttuja, mutta niistä syntyy jotakin ihan uutta. Esim perunapiirakkaohjettasi filoon tehtynä olen ajatellut joskus kokeilla. Mutta tietysti uudet nokkosohjeet ovat tähän vuodenaikaan kivoja :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että piirakka onnistui ja maistui. Ja ilahtuin kun olet kiinnostunut bosnialaista ruoasta. Se lämmittää minun mieltä. Kiitos!
   Filotaikina vaatii vähän harjoitelua, mutta selvisi hyvin. Kohta innostut tekemään sitä itse ; )

   Poista
 5. Nokkospiiras on edelleen saanut kiitosta, ja se onkin tosihyvää. Filotaikinan tekoon minulla taitaa vielä olla vähän matkaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla :-)
   Uskon että kokeilet pian ;)

   Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.