Kahden juhlan kakku (gluteeniton)

22.5.2014


En ollut ihan juhla- ja leipomistuulella nyt kun kaikki ajatukseni ovat Bosniassa. Ei todellakaan tuntunut, että jaksaisin leipoa kakkua, mutta kun kuopuksella on perinteiset kansalaisopiston kevätsoittajaiset, jossa hän ylpeästi soittaa koko version Für Elisesta ja nuoremmalla on valmistujaisjuhlat (tyttöni valmistuu eskarista, todella iso juttu) ja molemmat juhlat alkavat klo 18, enkä mitenkään jakaa itseäni kahtia ja olla molemmissa yhtä aikaa, ajattelin, että vähintään mitä vosin tehhä tytöille olisi leipoa kakku ja tässä se on:

POHJA (18 cm) :
4 kananmunaa
2 dl sokeria
200 g hienoksi jauhettua saksanpähkinää

Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi,  lisää pähkinät varovasti nostellen.  Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia. Parasta olisi paistaa tämä pohja pienissä erissä (2 tai 3), koska tämä pähkinäpohja saattaa joskus olla haastava leikattavaksi. Ajan ja inspiraation puutteessa yritin päästä helpolla ja paistoin yhden paksun pohjan. Sanotaan miedosti, että olen tulokseen tyytymätö , vaikka makuun se ei vaikuta yhtään. Ulkonäöstä huolimatta maku on parempi kuin hyvä.

TÄYTE:
2 dl kermaa
2 dl creme fraiche
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
2 dl sokeria
5 soseutettua kiiviä
7 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma ja sokeri,  lisää creme fraiche ja tuorejuusto, lisää soseutettu kiivi. Kuumenna tilkka maitoa tai vettä, sulata liivatelehdet ja lisää täytteeseen ohuena nauhana koko ajan vatkaen. Kokoa kakku. Koristele kermalla (3-4 dl kermaa).Ei kommentteja

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.