Herkkutatti enchiladas Airfryerissa ja 800€ lahjakorttiarvonta

14.9.2023


Kaupallinen yhteistyö Sortter oy kanssa 


Tein tänään metsäretken mieheni kanssa. Sienestäjät ovat kehuneet, että tänä vuonna on erinomainen sienikausi, joten hampaankolot huutavat sieniä. Koko perhe on hulluna sieniin ja kun kerran sellainen syksy, että niitä on, kannattaa käydä metsässä. Olen itse sopivasti vapaalla, että aikaakin riittää. Sitä paitsi 14e hintaiset kantarellit eivät houkuttele ostamaan. 


Me emme ole kokeneitä sienestäjä, mutta jotain onnistuimme löytämään. Mieheni tietää paikkoja, joista metsän aarteita löytyy. Lupasi minulle, että jos kukaan ei ole käynyt ennen meitä, niin kantarellit ovat vähintään mieheni kämmen kokoisia. 


Kyllä lupauksen piti! Hetkessä meillä oli ämpäri täynnä kantarellia.




Tällä kertaa kantarellien lisäksi bongasimme jonkin verran herkkutatteja. Niitä kuitenkin oli vain vähän, että neljälle ei riittäisi, ellen keksisi jotain. Oli pakko keksiä jotain hyvää, koska niin arvokkaat ja maukkaat sienet on pakko jakaa meille kaikille. 



Enchiladas ovat meidän nuorten suosikki ruoka, niin olen miettinyt voisiko se olla ratkaisu sieni pulmaan. Se olisi hyvä vaihtelu perinteisen piirakkaan tai muhennokseen, jolla yleensä täytän uuniperunoita. 


Herkkutatti enchiladas Airfryerissa! Nyt meillä on suunnitelma! Ja täydellinen semmonen! 


Tämän reseptin voi tehdä myös uunissa, mutta itse mielelläni sähkön säästämisen merkeissä teen mahdollisimman paljon ruokaa airfryerissa. 


Onko sinulla airfryer tai haaveiletko sellaisesta? Tämä haave (ja monet muutkin) voit toteuttaa 800€ lahjakortilla jonka voit voittaa Sortter Oy: n sivuilla

Arvontaan pääset tästä


*Arvonnan suorittaa Sortter Oy.

Sortter on suomalainen lainojen vertailupalvelu. 

Sortter ei itse myönnä lainaa, vaan se vertailee sekä kilpailuttaa lainat asiakkaan puolesta. Sivusto ei siis toimi pankin tai rahoituslaitoksen tavoin, vaan asiakas voi kilpailuttaa palvelun kautta lainahakemuksen jopa 20 eri pankin sekä lainapalvelun avulla. Palvelun avulla asiakas voi säästää huomattavasti aikaa sekä rahaa, sillä useiden hakemuksien sijaan Sortterille riittää yksi hakemus jonka avulla se etsii edullisen lainan pienellä korolla.


Sortter ei siis käytännössä tee lopullista päätöstä siitä voiko asiakkaalle myöntää lainaa, vaan hakemus lähetetään pankeille sekä rahoituslaitoksille arvioitavaksi. Kuitenkin Sortter lupaa tarjota parhaan koron takuun kaikille lainatarjouksille jotka on kilpailutettu kyseisen sivuston kautta. 


Oletko sinä ikinä vertailut ja kilpailuttanut lainoja? Haluaisin kuulla teidän kokemuksia ja vinkkejä. 


Sillä ajalla kun odotamme teidän vinkkejä, käydään sienimetsässä ja herkutellaan! 




Herkkutatti enchiladas Airfryerissa


8 tortillaa


Täyte:


1-2 l herkkutatteja 

50 g voita 

1 tl yrttisuolaa

150 g smetanaa


Kastike :


2 dl paserattu tomaattia

½ tl yrttisuolaa 

1 tl mustapippurirouhetta

1 tl chiliä

2 dl juustoraastetta (mieluiten joku vahvempi juusto kuten esimerkiksi mustaleima tai emmental) 


Päälle:


1 punasipuli 

1 kourallinen persiljaa


Tee näin:



  • Puhdista ja pilko sienet. Laita ne kuumalle paistinpannulle yhdessä voin kanssa ja kuullota hetken. Mausta yrttisuolalla, lisää smetana ja hauduta vain sen verran, että kastike sakenee. Jäähdytä hetken. 

  • Laita kattilaan paseerattu tomaatti ja mausteet ja kiehauta seosta. Kaada se uunivuoan pohjalle. 

  • Täytä tortillat sienikastikkeella ja laita vuokaan. 

  • Ripottele päälle juustoraaste ja paista airfryerissa (tai esilämmitetyssä uunissa) 180 asteessa noin 20 minuuttia. 

  • Pilko sipuli pieneksi ja hienonna persilja. 

  • Ripottele ne valmiin enchiladojen päälle. 

  • Tarjolle tuore vihreän salaatin kanssa! 


Ei kommentteja

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.