FRANS & MICHELLE BISTRO: MAISTELUMENU BLINIKAUDELLA

19.1.2020
Kaupallinen yhteistyö: RaflaamoFrans & les Femmes, Pieni ideapuoti


Maistelumenu ja blinit samassa paketissa



Maistelumenu on yksi parhaista tuulahduksista Ranskan bistroista ja olen jo aiemminkin kirjoittanut, miten tärkeää se on minulle jolle ruoka on intohimo, jolle uusia kokeiluja ei ole koskaan liikaa ja joka aina ojentaa käden pöydän yli nappaamaan maistelupalan seuralaisten lautaselta.

Mikkelin Frans & Michelle Bistrossa blinikausi on parhaimmillaan ja uusi, talven maistelumenu tietenkin sisältä mm. blinin. 

Lähdimme Amran kanssa viettämään äiti-tytär laatuaikaa ja maistelemaan Mikkelin Frans & Michelle maistelumenua ja bliniä. Ilta oli enemmän kuin upea. Ruoka maistui, juttuja oli ja tästä jäi niin hyvä fiilis, että kohta toistan sen myös pienten kanssa ja ihan yksi lapsi kerrallaan. 


  • alkuruoka





Maistelumenun alkuruoka sisälsi aivan upean, ehkä jopa parhaan maistamani blinin kirjolohenmädillä, savuporomoussella ja tietenkin, ihan perinteisesti smetanalla ja sipulilla. En voinut kuin kehua sitä erinomaista bliniä ja sain tiedoksi, että blinejä Frans & Michelle Bistrossa tehdään alusta asti itse.

Blinin lisäksi nautimme ankkabriossia, pikkelöityjä kanttarelleja, marinoitua fenkolia ja aivan ihastuttavia friteerattuja vegenyyttejä, mitkä olivat minun tyttären suosikkeja koko maistelumenussa.

  • pääruoka 



Pääruoaksi maistuivat itämaistyyliset karitsanvartaat ja quinoalinssi-lisuke, sitrusjogurttikastikeella, panangkana, höyrystetyt kasvikset, ohrarieskat ja aivan samettisen pehmeä vastustamaton kasviscouscous, mikä kelpaisi ateriaksi jopa ihan itsekseen.


  • jälkiruoka



Jälkiruoka oli oikein runsas ja tuhti ja hetken luulimme, ettemme enää jaksa yhtä ainuttakaan palaa. Maut olivat kuitenkin niin kohdillaan, että helposti tuli jaettua tämäkin annos.

Uuniomenajäätelö oli hieman karkearakenteinen, mutta omena ja kaneli olivat niin tasapainossa, ettei rakenne hirveästi haitannut. Amran suosikki oli kuitenkin mantelikakku suklaamoussella, jossa mantelin maku oli niin ihanan voimakkaas, että tuli lapsuus mieleen, silloin kun olen itse poiminut juuri kypsyneitä manteleita puista Hvar-saarella Kroatiassa.

Minun vakio ja ehdoton suosikki on aina pannacotta ja voisin aina syödä sitä tarjoilulusikalla. Näin oli tälläkin kertaa. Limetinlehti- ja passionhedelmäkastikke olivat ihana lisä minun lempiherkkuun.

  • juoma

Koko illallisen ajaksi meille maistui erinomainen Torres Natureo Muscat 2018 0,0%  37,5 cl 16,70 €


Blinikausi

Bliniperinne saapui Suomeen jo 1800-luvulla venäläisten ruhtinaiden matkassa. Blinien suosio kasvaa vuosi vuodelta. Blinikauden 2020 avajaiset olen tänä vuonna viettänyt Helsingissä, Kappeli-ravintolassa, josta olen kirjoittanut tässä!

Perinteisesti blinejä nautitaan laskiaiseen asti ja sen jälkeen alkaa paasto. Suuren suosion takia, perinteet ovat sivuutettu ja blinejä nautitaan pitkin koko talven.

Mikkelin Frans & Michelle tarjoa Venäläisten perinteiden herkkuja aina 7.4.2020 saakka.






Maistelumenu


MAISTELUMENU (PÄ) S-Etukortilla 39,00 € (norm. 43,00 €)
Valmistetaan vähintään kahdelle


  • Blini kirjolohenmädillä ja savuporomoussella, friteeratut vegenyytit, marinoitua fenkolia
  • ja ankkabriossia

  • Karitsavartaat ja sitrusjogurttia, Panang maalaiskananpoikaa ja kasviscouscous

  • Mantelikakkua ja uuniomenajäätelöä sekä limenlehti-pannacotta


Blinit


  • Blini L S-Etukortilla 6 € (norm. 7 €)
Punasipulia, smetanaa, metsähunajaa ja suolakurkkua

  • Lisäblini L 4 €

Valitse lisäksi mieleisesi täytteet:
  • Siianmätiä L, G 7 €
  • Kirjolohenmätiä L, G 6 €
  • Katkarapuskagen L, G 6 €
  • Savuporomoussea L, G 6 €
  • Kylmäsavulohitartaria L, G 6 €
  • Pikkelöityjä kantarelleja G, vegaaninen 5 €

L laktoositon, G gluteeniton
Alk. 7,00 EUR

Alk. 6,00 EUR

2 kommenttia

  1. Näyttääpä herkulliselta! Teillä on ollut varmasti maittava illallinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli aivan ihana. Blinit ovat niin hyviä täällä ja minun avec maailman ihanin ❤️❤️❤️

      Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.