Maistuisiko Latte Macchiato leivoksena?

16.9.2017


On jälleen Tähtiherkku-kisan aika järjestetty by Starbox.fi. Tänä vuonna osallistujien tuli luoda ja valmistaa resepti, jossa on käytetty ainesosana kahvia.
Minä lähdin kehittelemään leivosta oman lempierikoiskahvin pohjana: Latte Macchiato.


Jos tykkäsit leivoksestani, käy antamassa äänesi Starboxin Facebook sivuilla: KLIK!



Latte Macchiato leivos
Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl tummaa kaakaota
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää jauhot siivilän läpi ja sekoita samalla lastalla varovasti nostellen. Levitä seosta paperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa 15 minuuttia.
Kumoa paistettu pohja toiselle leivinpaperille ja poista paperi pohjasta varovasti.
Halkaise jäähtynyt pohja.


Täyte:
2 prk mascarponea
2,5 dl vispi kermaa
200 g valkosuklaata
1 rkl pikakahvijauhetta (espressoa)
Laita pilkottu valkosuklaa mikroon sulamaan (30 sekunnin erissä, välillä sekoittaen). Notkista mascarpone ja lisä sulatettu suklaa. Sekoita hyvin. Lisää kerma ja vatkaa koko seos vaahdoksi.
Ota 1 kolmasosa seosta sivulle. Lisää 2/3:n pikakahvijauhe ja vatkaa niin pitkään, että kahvi sulaa. Jos ei kaikki sula hetkessä, älä huolehdi. Sulaahan se myöhemmin ja antaa kauniit pilkut täytteelle.
Levitä puolet täytteestä puolikkaan pohjan päälle. Laita hetkeksi pakkaseen (5 min). Levitä päälle varovasti valkoinen täyte. Anna seisoa pakkasessa seuraavat 5 min. Laita päälle loput kahvitäytteestä ja peitä toisella pohjapuoliskolla.


Ganache:
100 g tummaa suklaata
0,5 dl kermaa
2 rkl vahvaa kahvia (esim. espressoa)
Kuumenna kerma kiehuvaksi ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita varovasti ja kun kaikki suklaa on sulanut, lisää kahvi.
Kaada ganache leivoksen päälle.
Anna leivoksen seisoa jääkaapissa muutama tunti, mieluiten yön yli. Leikkaa ruuduiksi ja tarjoile laadukkaan kahvin kanssa (esim. Lehmus Roasteryn, www.lehmusroastery.com, jotta voit voitta äänestämällä tästä!)
Anna äänesi suosikkireseptillesi tykkäämällä reseptikuvista tässä albumissa30.9.2017 mennessä, ja osallistut samalla arvontaan, jossa voit voittaa Lehmus Roasteryn Maistelupakin.



Ei kommentteja

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.