Naistenpäivän kakku

22.3.2017



Naistenpäivän juhliminen on meillä aina ollut pakkomeininki. Juuret on varmasti saatu kotimaastani, jossa ”ennen vanhaa” uskonnollisia juhlia ei saatu virrallisesti juhlia. Sen sijaan kansainvälisiä juhlia olemme juhlineet oikein kovasti. Perinne on kulkenut mukana Suomeen. Ihanaa, että naistenpäivä saa enemmän ja enemmän huomiota täälläkin.

Vuodesta toiseen pyrimme järjestämään naistenpäivän kunniaksi illanvieton Haukivuoren Alic-ravintolassa ja tänä vuonna minä sain tehtäväksi väsätä kakun koko porukalle. Meitä olisi tulossa 20-30 hlöä (naisia) ja halusin tehdä jotain uutta ja erilaista juhlan kunniaksi. Haluisin oikein maukkaan, raikkaan ja ei kovin makean kakun.  Mustaherukka-karpalomousse ja sitruunamousse kuulostivat täydelliseltä yhdistelmältä. Varoitan vaan, että tämä ohje on oikein isolle, peltikokoiselle kakulle. Riittää yli 40 hlölle, joten jos haluat pienemmän kakun (esim. 24-28cm), kannattaa tehdä vain puolet tai kolmasosa täytteestä.

Paistoin kolme 6-munan kääretorttupohjaa uunipellillä kokoa 36x38cm.

Pohja (x3)

6 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja

Lämmitä uuni 200°. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää jauhot siivilän läpi ja sekoita nuolijalla varovasti nostellen. Kaada paperilla vuoratulle uunipellille ja paista 12 minuuttia.
Jos sinulla on 2 samanlaista uunipeltiä, voit vatkaa seuraavan pohjan saman tien kun ensimmäinen on uunissa. Vatkattua seosta on paistettava saman tien kun on taikina sekoitettu, muuten pohja läsähtää ja siitä tulee kovaa.

Mustaherukka-karpalohillo:

400 g mustaherukkaa
100 g karpaloa
½ pkt hillo-marmeladisokeria

Tee hillo pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä hyvin. Voit tehdä sen useitakin päiviä etukäteen, tai käytä jotain muuta hilloa.

Mustaherukka-karpalomousse:

200 maustamatonta tuorejuustoa
250 g mascarponea
2,5 dl vispikermaa
2,5 dl mustaherukka-karpalohilloa

Vatkaa vispikerma kovaksi vaahdoksi. Vatkaa juustot ja hillo tasaiseksi massaksi. Lisää vatkattu kerma nuolijalla ja sekoita varovasti niin, että seos tulee moussemaiseksi. 

Sitruunatahna (Lemon Curd):

2 dl sitruunanmehua, johon on sekoitettu kahden luomusitruunan kuoriraaste
1,5 dl hillosokeria
3 kananmunan keltuaista
75 g voita

Laita sitruunamehu ja raasteet, sokeri ja keltuaiset kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Jäähdytä hyvin. Lisää voi ja vatkaa vaahdoksi.


Sitruunamousse (Lemon Curd Mousse):

250 g mascarponea
5 dl vispikermaa
2 dl sitruunatahnaa

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa mascarpone ja sitruunatahna tasaiseksi massaksi. Lisää vatkattu kerma nuolijalla ja sekoita varovasti niin, että seos tule moussemaiseksi. 

Kostutus:

1 dl maitoa

Koristeeksi:

Erivärisiä sokerimassoja
2 dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
1 rkl tomusokeria
1 rkl vaniljatahnaa

Kakun kokoaminen:

Kostuta pohja kevyesti maidolla. Levitä vedellä ohennettu mustaherukka-karpalohillo ja sen päälle mustaherukka-karpalomousse.
Laita toinen pohja päälle, kostuta maidolla ja levitä päälle sitruunatahna ohueksi. Levitä päälle sitruunamousse. Peitä kolmannella pohjalla, kostuta kevyesti maidolla ja levitä mustaherukka-karpalohilloa päälle. Laita jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi.

Leikkaa kakun reunat siistiksi. Levitä kakun ympäri sitruunatahna.
Tee sokerimassakoristeet kakun päälle.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka, tomusokeri ja vanilja ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Pursota kakun reunat kauniiksi.







https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

4 kommenttia

  1. Onpa kivan näköinen kakku ja nuo täytteet, nam! Itse en välitä kauhean makeista kakuista, mielummin syön raikkaan makuisia...niitä kun voi syödä enemmän kuin sen yhden palan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin onkin :) Tästä aina jaksaa santsiplanen ottaa ;)

      Poista
  2. Ennen lapset lauloivat: " Lal lal lallal laa, Hanna ja Niilo ne yhteen soppii ja ne pannaan koiran koppii " , kun näkivät nuorten pussailevan toisiaan puiston penkillä. Nyt voisi laulaa, että Mustaherukka-karpalomousse ja Sitruunamousse ne yhteen soppii ja ne voi panna sammaan kaakkuun. Kiitos Sanja raikkaasta kakkureseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi Hanski, kun aina jaksat lukea meistä ja myös opetella Suomen perinnestä!

      Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.