Tule joulu vaaleanpunainen

10.11.2015


Viime lauantaina Kenkäverossa järjestettiin kakkutapahtuma.


Tapahtumassa oli muffinssien koristelunäytös sekä kakkukilpailu, jossa Esedun opiskelijat kilpailivat sokerimassakakuillaan. Oli tosi kiva nähdä entistä opettajaani Patrick Laffitea tapahtumassa, uusien opiskelijoiden kanssa. Niin kuin aina, Patrickilla oli miljoona uutta ideaa, ajatuksia ja vinkkejä, vaikka  aina sanookin, ettei tällä alalla enää voi keksiä mitään uutta. Kaikki on jo keksitty!  Ranskalaisen leipuriperheen lapsena tämä suklaa-ja konditoriamestari jatkaa perheen traditiota täällä Suomessakin ja tällä hetkellä  opettaa konditorian salaisuuksia Mikkelin ammattikoulussa. Hänen tunneillaan olen oppinut todella paljon.Kohokohta tapahtumassa oli Emma Iivanaisen kakunkoristeluesitys.


Oli oikein ihmeellistä nähdä niin paljon ihmisiä, ketkä tulivat katsomaan Emman kakunkoristelunäytöksiä. Kenkäveron tupa oli täynnä ihmisiä, eikä paljon enemmän olisi mahtunutkaan. Tosi erikoista, sillä mikkeliläiset ovat laiska yleisö, eikä paljon kiinnostuneita mistään. Olin silminnäkijänä Kirkkopuiston konsertissa tänä syksynä, missä esiintyjinä olivat Diandra ja Uniikki.  Keikka oli ilmainen ja katsojia oli ehkä sata. Mikkeli on ainoa kaupunki, missä vielä saa lippuja Cheekin konserttiin ja minä uskon, että niitä saa vielä oveltakin.

Mutta Emma sai Kenkäveron tuvan täyteen. Hyvä Emma!

Ja paikallaolo palkitsi katsojat. Taidokkaasti kuten aina, Emma koristeli kaksi vaaleanpunaista kakkua, ensi jouluun ideaksi. Ja vinkkasi myös, että joulun väri tänä vuonna on vaaleanpunainen. Ihanaa! Tässä blogissa ei ole koskaan ollutkaan perinteistä joulua, vaan pinkkiä, violettia ja tuhannen ja yhden yön joulua. Voitte kuvitella miten ilahduin, kun Emma kertoi tulevan  joulun trendistä.

Oli tosi erikoinen mahdollisuus seurata Emman työskentelyä puolen metrin etäisyydellä ja tarkasti nähdä jokainen pieni työvaihe. Ja oli mahtava katsoa, miten Emman taitavissa käsissä vajassa puolessa tunnissa syntyivät  upeat kakut, joiden tekoon itseltäni olisi mennyt tuntikausia, eikä lopputulos olisi ollut edes lähellä. Nyt sain niin hyviä vinkkejä, että uskallan kohta kokeilla jotain uutta itsekin. 

Nyt, muutama päivä tapahtuman jälkeen, hyvä fiilis lämmittää sydäntäni vieläkin, sillä seurustelu Emman kanssa oli tosi kivaa. Menin avoimella sydämellä auttamaan Emmaa näytöksen järjestelyissä ja toiselta puolelta  löysin samanlaisen ystävällisen sydämen. 
Ja sain lahjaksi itselleni omistetun Emman uuden kirjan, mitä voin lämpimästi suositella kaikille.


 Kirja on täynnä toinen toistaan maukkaampia ohjeita, eritysruokavalio on  otettu hyvin huomioon ja mikä parasta kaikki ohjeet on sovellettu niin, että onnistuvat helposti kotikeittiössä ilman ammattilaisen työvälineitä.
Emman fiilikset tapahtumasta voit lukea PaintedByCakes blogista, mistä myös voit tilata itsellesi jommankumman Emman ihanista kirjoista. Ja keväällä on tulossa uusi.....2 kommenttia

  1. Voi taivas miten hienoja kakkuja <3

    VastaaPoista
  2. Hienoja kakkuja!
    Kaunis ja hymyileväinen sinä:)
    Yks haaveeni ois oppia tekemään kauniita ja maistuvia kakkuja, sitä ootellessa ihailen blogistasi niitä!

    VastaaPoista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.