Keventäjän täytekakku

9.9.2016
Kaupallinen yhteistyö 40+ blogit / Valio


Lomalta paluu arkeen, varsinkin töihin, on aina haastavaa… Koulu alkaa, lasten harrastuksia tuntuu olevan joka päivä, töihin on taas mentävä, vaikka työhousuihin ei enää välttämättä loman jälkeen mahdukaan… Ja taas uusi lupaus, että nyt viimeistään, on aika aloittaa keventäminen, kun kerran ei ehditty kesäkuntoon.

Pieni lintu lauloi vinkin: Valion LUMO!

Olisiko minun pitänyt löytää sen jo kuukausia ennen lomaa? Kesäkunto, bikinikunto??? Ehkä haave toteutuisi? En osaa sanoa, mutta koetan nyt jo pikkuhiljaa aloittaa valmistelun ensi kesään. Kunhan kerran meillä on LUMO!

No mistä on kyse? Valio toi markkinoille ihanat proteiinirahkat, joissa ei ole lisättyä sokeria. Se sisältää luonnon hedelmäsokeria, runsaasti proteiinia ja se on lisäksi laktoositon. Sitä on saatavilla kolme lumoavaa makua: kuningatar, vanilja ja mandariini-juustokakku. Mukana tulee lusikka, joten Lumo on kätevä ottaa mukaan välipalaksi paikkaan kuin paikkaan.


Ja nyt parasta!!! Lumosta saa myös näyttäviä herkkuja ilman turhia kaloreita. Mielikuvitus on vain rajana.

Minä halusin tehdä kakun mikä olisi hyvä ja houkuttelevan näköinen, semmoinen, että sopiisi aurinkoisen päivän juhlaan, jonka takia kukaan ei olisi ruvennut laskemaan kaloreita ja mikä kaiken lisäksi olisi myös huipputerveellinen. Valion Lumo-rahkat ovat oikein sopivia kakun täytteeseen ihan sellaisenaan. Minä valitsin vaniljan makuisen rahkan omenan ja aronian seuraksi. Toimii kyllä!


Keventäjän täytekakku

(12 hengelle)

Pohja:

3 pientä omenaa
1,5 dl aroniaa
1 rkl agavesiirappia tai hunajaa
1 dl vettä
10 g liivatejauhetta + 3 rkl kylmää vettä

Laita liivatejauhe kylmään veteen likoaman. Puhdista ja pilko omenat ja laita kattilaan. Lisää aroniat ja vesi ja anna kiehua niin kauan, että aroniat rikkoutuvat (2-3 minuuttia). Lisää agavesiirappi ja liivate ja kaada kelmulla vuorattuun vuokaan. Anna jäähtyä kokonaan ja siirrä jääkaappiin hyytymään.
Tämä ohje on yhdelle 20 - senttiselle pohjalle. Tähän kakkuun tarvitset kolme pohjaa. Niitä on hyvää tehdä päivä tai pari etukäteen. Ne myös säilyvät hyvin jääkaapissa.

Täyte:

4 Valio Lumo-rahkaa, vaniljan makuista

Täytä kakun pohjat rahkalla. Käytin 2 purkkia per kerros. Jos on tarkoitus tarjoilla kakku heti, rahka sopii täytteeksi ihan sellaisenaan, suoraan purkista.

Jos on kuitenkin tarkoitus tarjoilla kakku seuraavana päivänä, suosittelen, että valutat rahkat yön yli jääkaapissa. Helpoiten se onnistuu niin, että laitat siivilän kahvisuodattimeen ja tyhjennät rahkat siihen. Laita kulho siivilän alle ja aamulla, kun hera kertyy kulhoon, lisää se aamupalasmoothieeseen. Valutetun rahkan voit nyt käyttää kakun täytteeksi, ilman huolta, että hera irtoaa ja rupeaa valumaan kesken juhlien.







VINKKI!

Tämä kakku on sopiva isommalle porukalle. Jos kuitenkin haluat nauttia sitä yksin, tai pienemmällä porukalla, voit tehdä ”torttuversion”:
Tee yksi pohja ja laita päälle yksi purkki rahkaa. Valmis nautittavaksi!

Tosi hyvän yhdistelmän saat tekemällä pohjan vaikka mustikoista ja laittamalla sen päälle Valio Lumo-kuningatarrahkaa. Silloin omenien ja aronian tilalle laita vaan 2 dl mustikoita.


Lisää hyviä vinkkejä löydät täältä:

Kiireisen päivän pelastaja ja selviytymisvinkit
Helppo rahkajäädyke
Lumo herkuttelua arjen kiireissä
Suomen Lumo


12 kommenttia

  1. Wau ihan mielettömän kakun leipaisti Lumoista, upea. <3 Mahtaa maistua ihan superhyvälle. Kivaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia. Mulla on työviikonloppu, joten toivon että mahtuisi myös jotain kivaa :). Ehkä kevyt kakun palanen? ;)

      Poista
  2. Upea kakku, Lumo taipuu moneen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Minä oikeasti ihastuin sinun tekemän jäädykeeseen

      Poista
  3. Aivan ihana kakku, olet kyllä taitava leipomaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi. Toivottavasti joskus pääset piipahtamaan ja maistamaan :)

      Poista
  4. Tämä on kyllä niin hyvän olon kakku, että saa ehkä toisenkin palan ottaa! Rahka on leivonnassa niin IN!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut! Ja varsinkin täytenä on niin hyvä. Tykkään myös kerros annoksina marjojen ja vaikka granolan kanssa. Sinun annos oli upea!

      Poista
  5. Wautsi :) <3 ... miten onkaan mahdollista, että koko kesän voi laittaa yhteen kakkuun ja nautiskella siitä lusikoimalla. Aivan uskomattoman upea kakku! Sanja on kyllä ihan oikea kakkutaikuri :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannu! Olet itse aivan upea ruokamestari!!!!!

      Poista
  6. Skyr käy tähän yhtä hyvin ja löytyy enemmän makuvaihtoehtojakin! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Itse kuitenkaan en tykkää Skyristä, varsinkin sen jälkimausta, mutta se onkin makuasia. Ja Lumo on kotimainen ;)

      Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.