Luumu-unelma (gluteeniton) + ARVONTA!

19.5.2016


Taas kerran lähdin innolla tuunamaan tuotetta oman maun mukaan. Joka kerta ruoka.fi yllättää positiivisesti uudella haastella. Näin nytkin! Suomen paras ruokakeksintö: riisipiirakka, tällä kertaa vaan gluteenittomana. Ja mikä parasta! Sain luvan syödä sen muutenkin kuin munavoin kanssa. Ihana! Tartuin haasteeseen heti!

Ja te voitte varmasti arvata, etten pystynyt lähtemään kauas jälkiruoasta, joten minun riisipiirakkani syödään jälkiruokana. Ei tarvitse edes sano teille, että ensimmäinen ajatus oli Nutella. Ja samalla nyt myönnän, että olen joskus syönyt riisipiirakoita Nutellan kanssa. Guilty as charged!

Kuitenkin, haastetta varten olen tehnyt hieman hienostuneemman jälkiruoan, käyttämällä hyvälaatuista vuohenjuustoa (hyvällä tuurilla löysin viikunalla maustettua), maukkaita keltaisia luumuja (voit käyttää myös sinisiä ) ja balsamietikkaa (minä käytin valmista viikunabalsamikastiketta).

Luumuissa on niin ihana ja voimakas tuoksu (varsinkin keltaisissa). En muistan milloin viimeksi otin uunista jotain mikä tuoksuu niin ihanalta (vaikka just eilen paistoin mutakakun vadelmilla ja nokkospeltileipää). Enkä muista milloin viimeksi söin niin suurella ruokahalulla jälkiruokaa johon en ole lisännyt yhtään sokeria tai suklaata.


Tässä teillekin tosi helppo ja nopea resepti maukkaaseen jälkiruokaan, miksei myös välipalalle, sillä Moilasen riisipiirakat ovat jättikokoisia ja yksinkertaisesti ihania joka muodossa.

Pakkauksessa löytyy 5 kappaletta ja voit hyvin suunnitella, että yksi kappale riittää per syöjä, vaikka itse jaksaisin syödä kaikki viisi, pääruokana.

1 Moilas gluteenittomia riisipiirakoita
1 pkt vuohenjuustoa (viikunamausteinen, jos mahdollista)
4-5 luumuja (keltaisilla on voimakkaampi tuoksu, vaikka sinisillä on taas maku voikkaampi, joten tee oma valinta)
5 rkl balsamiviinietikkaa tai valmista balsamikastiketta (viikunabalsamikastike sopii eritäin hyvin)

Ohjeen mukaan piirakat pitäisi sulattaa ja sitten paistaa 5-7 minuuttia 250 asteessa. Täytetyt piirakat minä tein hieman eri tavalla, eli:

Laita piirakat uunipellille sulamaan siksi aikaa kun uuni lämpiää 250 asteeseen. Levitä piirakoiden päälle vuohenjuustoa. Viipaloi luumut ja laita viipaleet juuston päälle. Paina kevyesti, että luumut uppoavat. Paista uunissa 10–12 minuuttia.

Pirskottele päälle balsamietikkaa ja nauti makean valkoviinin kanssa.



 ARVONTA!

Moilas Oy ja Ruoka.fi haastoivat bloggaajat tutustumaan gluteenittomiin riisipiirakoihin ja valmistamaan piirakkaherkun. Äänestä nyt parasta tuunausta.
Äänestä omaa suosikkiasi 9.6.2016 mennessä ja voit voittaa 100€ arvoisen S- tai K-ryhmän lahjakortin valintasi mukaan. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan kolme palkintoa.
Haasteen ja arvonnan voittajat julkaistaan 10.6. Ruoka.fi:n sivuilla.

Sivu aukeaa klikkaamala alla olevaa kuvaa.




6 kommenttia

  1. Kiitos glut. ohjeesta, tuota vois kokeilla ,kun on vähän erikoisempi.
    Osallistu kastehelmi arvontaan.
    Hyvää lauantaita sulle,

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Tämä lähtee niin käyttöön!

    Mahtavaa päivää!

    VastaaPoista
  3. Tätä aion testata ��
    Terveisin n-h

    VastaaPoista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.