Mansikkaiset macarons-leivokset

29.4.2015


Macarons-leivokset ovat olleet "to do" listalla jo kauan. Olen tosin kerran tehnyt niitä koulussa, ranskalaisen suklaa- ja konditoriamestarin ohjeella ja opastuksella. Pitäisikö sanoa, että hyvin meni? Sain jopa kehuja Patrickilta: Olet samanlainen kuin minä! (Wow, samanlainen kuin ranskalainen suklaa- ja konditoriamestari, ajattelin ylpeästi) => liian hätäinen, eikä kärsivällisyys riitä! , jatkoi Patrick suuttuneena. Sekin kelpasi minulle. 
Tässä on suklaatyö ihmiseltä kenen kärsivällisyys ei  riitä:

made by Patrick Laffitte
made by Patrick Laffitte

Ja vaikka itse olinkin niin hätäinen, lopputulos oli näin hyvä:


Kotona taas ei koskaan huvittanut. Pyysin Sly-pariani, siis Wiivuskaa, haastamaan ja "pakottamaan" minut tekemään niitä. Hän teki kaikkensa, lähetti ohjeita, tarvikkeita, macarons-kirjan, jopa valmis macarons-mixin... 
Jotenkin en uskaltanut. Mutta nyt päätin: tarjoan macarons-leivoksia Ajlan synttäreillä! 
Nostin hihat ja rupesin tekemään. Keräsin raaka-aineita pöydälle kun muistin: valmis mix! Taas kerran pääsin helpolla. Ohje oli selkeä ja maku kohdillaan. Ei ehkä kovin hyvin pursotettu, mutta käden jälki saa näkyä. Maultaan (omasta mielestäni) ne ovat olleet parhaat macaronsit mitä olen syönyt. 

Sanoinko jo, että tarkoitus oli tarjoa niitä Ajlan synttärillä? 
No sitten tämä tarina jatkuu........


8 kommenttia

 1. Mmm,ihanat macaronsit:) Minullakin ne on ollut listassa vaikka kuinka kauan mutten ole tehnyt paitsi pari vuotta sitten eräässä workshopissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka kuinka simppeli, niissä on kuitenkin niin monta työvaihettä ettei jotenkin tule tehtyä.

   Poista
 2. Herkullisen näköisiä ja ihania kuvia =) Itse kerran tehnyt ja onnistuivat ihan ok =) Jos jaksais lomalla kokeilla uudestaan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva on otettu ilta auringossa. Se paistoi ruokapöydälle ehkä puoli minuuttia. Hyvä kun ehtisin ottaa kuva :-)

   Poista
 3. Upeita ja varmasti herkullisia... =) nyt ehkä itsekin uskallan kokeilla valmiista massasta =D Olet ihana <3 tänää nappasin leivotaan-lehdenkin mukaan kaupasta =)
  Auringon täyteistä loppu viikkoa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos parini. Kiva kun "pakottit" minua tekemään niitä.
   Äläkä usko kaiken mitä lehdessä lukee :D :p

   Poista
 4. Ai että!, kyllä munkin pitää joskus uskaltautua kokeilemaan näiden tekoa ihan itse. Taas ostin vaan Ranskan reissulta Laduréetä mukaan ison rasiallisen :)

  VastaaPoista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.