Kun kakussa on laulava sydän

29.1.2015


Viiden minuutin suklaakakku tulee tehtyä useasti. Sitä paitsi, että se on nopea ja helppotekoinen, se on myös tosi hyvän makuinen ja sitä voi tuunata monella tapaa  tai yksinkertaisesti siihen voit upottaa kaikki ylijäänet kakkuainekset ja suklaanpalaset.
Tästä nyt ei olisi tarvinnut tehdä postausta erikseen, ellei minulle taas kerran olisi mennyt hassusti ja minun on pakko kertoa siitä teillekin. 
Minä nimittäin en juo alkoholia melkein ollenkaan. Siihen ei ole mitään erikoista syytä kuin se, etten tykkää mausta ja varsinkaan en tykkää siitä olosta minkä alkoholi aiheuttaa. Käytän kuitenkin aina silloin tällöin alkoholia ruoan laittoon ja varsinkin leipomiseen. Ja jos joskus sattuu ottamaan jotain, se käy päähän tosi nopeasti.
Kaikista eniten tykkään tummasta rommista ja joka kesä tuon yhden pullon (0,5l) oikein aromaattista rommia Kroatiasta ja kaytän sitä leivontaan. Ja nyt kun olin tekemässä tätä nopeaa herkkua ja kun kerran lapset ovat koulussa ja minulla on kova makean himo, päätin lisätä siihen pienen lorauksen rommia. Ja ehkä myöhemmin voisin tehdä lapsille "tavallisen" version kakusta.... 

Pieni loraus minun kädestä helposti lipsahti reiluksi ja viiden minuutin päästä pöydällä oli ihanantuoksuinen leivos, josta alkoholi ei ehtinyt haihtua. En heti tajunnut sitä, vaan upotin  lusikkani kakkuun ja nautiskelin. Kakku ei maistunut alkoholilta vaan tuoksui rommille. Se itse asiassa maistui suklaalta. Ja oloni ei ollutkaan sitä mitä alkoholi yleensä aiheuttaa. Oli hieman outoa, mutta tuntui hyvältä. Erittäin hyvältä. Se sai minut laulamaan aamupäivällä. 

En olisi tarkemmin ajatellut asiaa, ellei mieheni, pienen naurun kanssa, huomannut: "Voit kyllä laulaa vielä kovempaa, jos haluat, kun vaan et anna sitä kakkua lapsille! "
Hetkeksi pysähdyin miettimään mitä hän halusi minulle viestittää ja kesti tovi ennen kuin tajusin :
Kakussani on laulava sydän!


Viiden minuutin suklaakakku 
(tai sen laulava versio)

2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 dl juoksevaa / sulatettua margariinia (minä käytin 2 dl sulatettua voita)
3 munaa
(pieni tai reilu) loraus tummaa rommia
200 g tummaa suklaata

Sekoita kuivat aineet. Lisää margariini,munat ja rommi, sekoita. Kaada vuokaan, ripottele päälle 200 g tummaa suklaata ja kypsennä mikrossa täydellä teholla (n. 700w) 4-5 minuutin ajan. 



9 kommenttia

  1. Mm,ihana kakku:) Rommi on minunkin suosikkini;ihastuin siihen Venezuelassa,jossa tehdään paljon hyvää rommia.,ja tykkäään käyttää sitä jälkkäreissä ja leivonnassa,kuten sinäkin.
    Naurava sydän,ihana!
    Ja onnea kaksivuotiaalle blogille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jael jatkuvasta tuesta ja ystävyydestä kahden vuoden ajan ❤

      Poista
  2. Ihana kirjoitus, laulava sydän !
    Tätä pitää kyllä testata <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä pitää! Tämä varmasti toimii lohdutus ruokana ☺

      Poista
  3. Jos rommikakku saa noin hyvän tuuliseksi, niin sitähän on sitten ihan pakko kokeilla :) Leivonta ei todellakaan tarvitse olla ryppyotsaista hommaa, saatikka sitten maistelu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun ei ole tottunut, niin pienikin tippaa riittää. Mutta hyvä olo on tarkein 😉

      Poista
  4. Ihana postaus ja hauska tarina =) varmasti hyvää ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan kyllä, että hyvää oli. Harmi kun en muista mitä tapahtui jälkeen :D

      Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.