Cheesecake roll (juustokakku-kääretorttu leivos)

14.9.2014
Bloggaaminen on hauskaa, mutta se on paljon muutakin. Se on joskus paljon töitä, paljon miettimistä, vähän murhetta ja vähän sitä kaikkea... Olen viihtynyt blogini parissa jo puolitoista vuotta ja se ei ole vaan yhtä hauskaa koko ajan. Se on hauskempaa ja ihanampaa koko ajan! Olen miettinyt, mikä on se asia, joka pitää minut koukussa blogiini. Vastaus on simppeli. Se on muut blogit ja muut bloggaajat, jotka ovat muuttaneet minun kanssa asumaan yhdessä tässä blogimaailmassa ja joista tuli mahdottoman hyvät virtuaaliystävät, jotka ovat aina täällä minua varten: ystävinä, tukena ja kilpailukumppanina (vaikka kilpailussa jokainen on omalla puolellaan).
Yksi niistä rakkaista blogiystävistä on nami-hiiren blogin pitäjä/kirjoittaja.
Nami-hiiri on yksi niistä, joka on ollut minun tukena ihan alusta asti. Nami-hiiren blogista löytyy kaikenlaista ihanaa ja tällä hetkellä nami-hiiren itsejärjestämät perinteiset kakkukisat. Tällä kertaa kisan teemana on:
Uskon, että tähän minun blogiin nyt "eksyy" paljon nami-hiiren lukijoita ja haluan toivottaa teidät kaikki tervetulleiksi tänne! Toivon, että viihdytte ja tulette joskus myös takaisin. Jos jätätte kommentin merkiksi, että kävitte täällä niin vielä parempi, sillä jokainen kommentti ilahduttaa minua. Jos teillä sattuu olemaan oma blogi, vinkkaa minulle linkkisi niin tulen käymään teidän kylässä ja tervehtimässä.
Minun omat lukijat, jotka eivät tunne nami-hiiren blogia  ovat varmaan jo lopettaneet lukemisen ja siirtyneet sinne. Mutta siellä ne taas varmaan muistaa minua, sillä sieltä löytyy minun osallistumisleivos kisassa:



CHEESECAKE ROLL

Pohja
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää jauhot siivilän läpi ja sekoita varovasti nostellen. Levitä paperilla vuoratulle uunipellille ja paista 220 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa toiselle leivinpaperille ja poistaa varovasti päällimmäinen paperi. Jäähdytä.

Kääretortun täyte
2 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
1 rkl vaniljakastike-jauhetta
4 rkl kuningatarhilloa
1 dl mustikoita
2-3 rkl vadelmahilloa

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaniljakastike-jauhe. Vatkaa juusto ja kuningatarhillo ja sekoita joukkoon kermavaahto ja mustikat. Levitä vadelmahillo kääretortulle ja levitä juustoseos päälle. Kääri rullaksi ja laita leipävuokaan tai johonkin sopivaan laatikkoon. Voit askarrella sen itse. Muista vaan vuorata se tuorekelmulla.

Täyte
2 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
60 g sokeria
2 keltuaista
1/2 dl vettä
1 liivatelehti

Vatkaa 1,5 dl kermaa vaahdoksi. Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan. Vatkaa 1/2 dl kermaa tuorejuuston kanssa. Keitä vesi ja sokeri 121 asteeseen. Vatkaa keltuaiset ja lisää kuuma sokerivesi. Lisää seokseen myös liivatelehti, josta olet puristanut vedet pois. Vatkaa seos juustoseoksen kanssa ja lisää siihen kermavaahto. Älä kuitenkaan vatkaa kermaa siihen,  vaan sekoita lusikalla varovasti.  Laita kääretortun päälle ja anna jäähtyä ja hyytyä jääkaapissa. 

Päälle
1/2 dl hyytelösokeria
1 dl vettä
mustikoita

Asettele mustikat kakun päälle. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri. Levitä liemi lusikalla mustikoiden päälle.




13 kommenttia

  1. Wau! Loistava idea. Pääsee ehdottomasti to-do-listalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahdollisuuksia on rajattomasti ja makumaailma on loputon. Voit yhdistellä omat lempi maut, mutta tätä päälimäistä juusto täytettä suosittelen lämpimästi. Se on poimittu Roy Faresin Sweets kirjasta ja on todella ihana (tässä muuten vain puolet ohjeesta)

      Poista
  2. Tulin kiittämään kiinnostuksesta pientä kisailua kohtaan ja peukuttamaan herkkua!
    ....ja mitä löytyikään, modernisoitu 'Ode An die Freude', jossa yhdistyvät leipomisen ilo ja makea blogiystävyys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ♡♥♡ Kun joku on aina tukemassa, kannustamassa, neuvomassa ja jopa kirjoitus virheitä korjaamassa, viihti loman aikana lähetä sähköpostia kun toisella netti ei toimi kunnolla jne..... voiko sitä unohda?

      Poista
  3. Tämä on tosi mielenkiintoinen idea! Hieno! Ajattelin itsekin ensin yhdistää juustokakun ja kääretortun, mutta en hoksannut tällaista idea ollenkaan. Lopulta päädyin porkkanakakkulinjalle.:) Onnea kisaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena-muori! Itse ihastuin sinun porkkanarollista, etten malta odottaa seuraavaa vapaa päivää, että pääsen sitä leipoa. Onnea kisaan sullekin :)

      Poista
  4. Nam,herkullisen näköistä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin paljon herkkuja tuli tehtyä viime aikoina, mutta tämä oli todella jotain erikoista. Kannattaa kokeilla!

      Poista
  5. Hauska ja erilainen idea! Onnea kisaan!

    VastaaPoista
  6. Ihan huippuidea! Eipä olis tällainen ratkaisu tullut itselle mieleen :) Näyttää samalla upealta, hauskalta ja superhyvältä! Onnea kisaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Onneli. Minusta sinun luomus olidi pitänyt voittaa!

      Poista
  7. hirmuisen hyvä idea!! ❤ iloa viikkoon!

    www.sokerinpolya.blogspot.fi

    VastaaPoista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.