Sunset & Love Cats

21.3.2014
"15v hääpäivä oli kesälomalla.
Kesälomakakun koristeeksi on muotoiltu matkamuisto "kitsitaulu" Sunset & Love Cats, joka muistuttaa vuosien varrella parhaita yhteishetkiä, jotka ovat aina olleet lomalla, etelämatkoilla, auringonlaskussa ja kahdestaan ♥ ♥ ♥"



Niinpä se oli suunniteltu ja niinhän se oli kirjoitettu alunperin leivontafoorumin haasteessa. Mutta ei aina mene ihan suunnitelmien mukaan. Hääpäiväjuhlat pidettiin kavereiden kanssa. Syötiin, juotiin,  jopa lammasta pyöritettiin (niin kuin tässä), mutta kakkua ei leivottu. En ehtinyt.  Pakkasin kuvan pahvilaatikkoon ja kiiruhdin hakemaan valmiita muffinsseja Lidlistä. Vatkasin kermaa ja koristelin muffinssit. Huijasin itseäni, että ne kelpaavat.  Totta puhuen, en vielä ole antanut itselleni anteeksi.

Niin kovasti halusin tehdä meille tuon kakun ja niin eri tavalla kuin mikä meidän hääkakku oli. 
Muistot ovat aina ihania. Meidän hääkakun teki kaverin äiti. Se oli persikkakakku, koristeltu aidoilla punaisilla ruusuilla. Päällä seisoi muovinen sulhanen ja sen sylissä hänen hieman pyöreä morsian. Iän myötä ei ole mitään muuttunut, paitsi että morsian on pyöristynyt hieman lisää.

No sitten kuitenkin tuli tilaisuus, johon tein kakun, eikä hetkeäkään harmittanut luovuttaa "meidän kakkukuva". Nimittäin jouluna, meille tuli käymään nuori aviopari Norjasta: veljen pokani ja hänen vaimonsa. Koristelin heidän kunniaksi tehdyn kakun "meidän kakkukuvalla" ja toivon, että meidän onni siirtyisi heillekin.




...ja herkuttelijoita on riittänyt :)...

Pohja x2 :
4 kananmunaa (rikoin lasin sisälle)
lasissa yhtä paljon sokeria kuin kananmunia
lasissa yhtä paljon vehnäjauhoja kuin kananmunia

Paistoin kaksi samanlaista pohjaa uunipellillä ja leikkasin molemmista kolmannen osan ja näin sain "kolmannen pohjan", samalla tavalla kuin täällä.

Täyte:
1 l kermaa
500 g mascarpone juustoa
1 pussi vaniljakastikejauhetta
1 l mansikoita
Vatkaa kerma, lisää mascarpone juusto ja vaniljakastikejauhe. Sekoita varovasti joukkoon pakastemansikat. Levitä kokonaisen pohjan päälle puolet, sitten laita kaksiosainenpohja ja sen päälle toinen puoli täytteestä. Päälimmäiseksi tulee taas kokonainen pohja.

Päälle:
6 dl kermaa
Vatkaa kerma ja kuorruta koko kakku. 

Koristeet:
sokerimassa
tomusokeri
musta elintarviketussi
pastavärit (sininen, keltainen, punainen, ruskea)
itsetehty muovailumassa
suklaalevite (simpukoiden värjäämiseen)
mielikuvitus


4 kommenttia

  1. Kaunis tuo maalaus ja simpukat ja kaikki, tosi hieno kakku! Ja ihanaa että sait hyvän tilaisuuden tehdä haluamasi kakkukuvan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minka (Minka on muuten yleinen bosnialaisen naisen nimi). Oli ilo tehdä tämän kakun rakkaille ihmisille.

      Poista
  2. Todella kaunis maalaus <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Peggy ♡ On pakko maalata kun en osa näperellä sormilla kuin sinä😜

      Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.