Maistuisiko kokonainen karitsa???

10.8.2013


Monesti kuullaan valitusta, että lampaan liha haisee villalle. Niin minustakin...joskus. Varsinaisesti keitetty lammas ei ole minun suosikkilistalla, mutta vartaalla paistettu kokonainen karitsa voittaa kaiken.
Bosniassa on perinne vappuna käydä mökillä, joen rannallla tai vaikkapa omassa pihassa (niin kuin tänään meillä) ja paistaa porukalla kokonainen karitsa. Lisukkeena syödään vain vaaleaa leipää ja kevätsipulia. Ai miten ihanaa. Vielä paremmin juhla sujuu kun tietää, että meillä on toinenkin vappupäivä pyhänä, siis ehtii palauttamaan :-)
Tänään ei olekkaan mikään vappu, vaan suurempi juhla, Ramadan juhlan toinen päivä, jota porukalla juhlimme. Tässä nyt muutamia kuvia tästä menetelmästä. Tarkempaa ohjetta ei tarvitsekaan, sillä karitsa on maustettu pelkällä suolalla ja paistettu noin 4 tuntia.
Jos tommosta laitetta ei omista, pyöritä vartta käsin kavereiden ja perheen kanssa vuorotellen ja muista pitää hauskaa. Lihan maku tällä tavalla on mahtava ja kaiken vaivansa arvoinen!!!

Bosniassa tehdään myös näin:


5 kommenttia

 1. Onko tossa päässäkin jotain syötävää? Sitä ei oo tullu koskaan maistettua :D komeeta settiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Posket, kieli, aivot, jopa silmät (päitsi mustuainen). Etkö itsekin joskus laittanut sian poskia ja vannonnut niitä laatruoaksi? ;)
   http://laaxojnas.blogspot.fi/2013/02/viva-espanja-eli-possunposki-chorizopata.html

   Poista
 2. Oho, aikamoinen lihakimpale! maistuisi kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi lauantaina pyöritään uudelleen, tervetuloa ;)

   Poista
 3. On muuten yksi hauskimmista grillaushommista, mekin tehtiin tänä juhannuksena ensimmäistä kertaa:

  http://vastahanka.fi/kokonaisena-grillattu-karitsa/

  VastaaPoista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.