Suklaisia ajatuksia elikkä... Kolmen suklaan kakku

21.4.2013


Helmikuussa tuli ruokahaastevoitto. Maaliskuun ruokahaasten emäntänä mietin teemaa. Oli kolme vaihtoehtoa: oudot ruoat, suklaa ja omena. Ajatelin, jos iskä kokkaa bloggaja osallistuisi, oudot ruoat olisi hyvä aihe. Mutta iskä ei tule mukaan :).
Sitten mietin suklaata. Suklaa on niin MINUN, että haluaisin ehdottomasti osallistua ja kun emäntänä en saisi, hylkäsin suklaankin. 
Ajattelin omenaa ja kaksi kertaa toiseksi tullut Chef Joneksea. Olin varma, että Chef Jones voittaa ja tiesin (arvasin;)), että huhtikuussa tulee teemaksi joko kunnon pihvi tai suklaa. Ja tuli suklaa... Yes! Pääsen osallistumaan huhtikuun ruokahaasteeseen.
Voitosta en haaveile, mutta olisin onnellinen jos voittaisin. Pääasia on nyt leipoa jotain suklaasta, syödä suklaata, tutustua muiden suklaakäyttövinkkeihin, kokeilla uutta, jännittää äänestysaikana ja tietysti, osallistua aina uudelleen ja uudelleen ja uudelleen... :)

-Mikä voittaisi suklaan? 
-Kaksi suklaata :)
No, täältä tullaan kolmella...




POHJA:

150g suklaamuroja 
100g voita
Jauhaa suklaamurot ja sekoita sulatetun voin kanssa. Laita irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin sillä aikaa, kun teet täytteet.

TÄYTTEET:

150g tummasuklaata 70%
200g maitosuklaata
200g valkosuklaata
500g mascarpone-juustoa
5dl kermaa



Ota kolme kulhoa ja kaada jokaiseen 0,5dl kermaa. Lisää jokaiseen kulhoon yksi laji paloiteltua suklaata ja sulata vesihauteessa. Jäähdytä seokset ja vatkaa hyvin (jokainen suklaaseos erikseen). Vatkaa loput kermaasta (3,5dl) ja lisää mascarpone-juusto. Jaa seos kolmeen osaan ja sekoita suklaan kanssa. Laita pohjan päälle ensin 70% suklaakerma juustotäyte, sitten laita maitosuklaakerma juustotäyte ja päällimäiseksi valkosuklaakerma juustotäyte.




Minusta, ei tarvitse koristella... eikä ehdi ;)

HUOM!!!

Kaikille niille, jotka ovat huolissaan tämän tyyppisistä  kaloripommeista, jotka ajattelevat bikinikuntoa, kenelle tulee syyllinen olo syömisen jälkeen (mutta herkuttelevat edelleen kaikesta huolimatta :D ), tarjoan mielialahelpotusta ja syyllisen olon vapaudesta:
Tähän kakkuun ei ole lisätty yhtään sokeria!!!


IN BOSNIAN
Trostruko cokoladna torta

Kora:

150 g cokoladnog cornflakesa
100 g maslaca
Cornflakes izmrviti i pomijesati sa istopljenim maslacem. Staviti u kalup za tortu i ostaviti u frizider.

Fil:

150 g tamne cokolade (70% kakaoa)
200 g mlijecne cokolade
200 g bijele cokolade
500 g mascarpone sira
5 dl slatkog vrhnja za slag

Uzeti tri zdjele i u svaku staviti po 0,5 dl vrhnja i po jednu vrstu izlomljene cokolade. Otopiti na pari (ili vrlo oprezno u mikrovalnoj), ohladiti i svaku smjesu posebno dobro izmutiti mikserom.
Umutiti preostala 3,5 dl slatkog vrhnja, dodati mascarpone sir, dobro izmutiti i podijeliti na tri jednaka dijela.
U prvi dio dodati smjesu od tamne cokolade, izmutiti i staviti na koru. Zatim u drugi dio dodati smjesu od mlijecne cokolade i staviti preko tamne smjese. U treci dio dodati smjesu od bijele cokolade i staviti preko smjese od mlijecne cokolade. Ostaviti u frizider da se stegne.


_________________________________________________________________________________

12 kommenttia

  1. Nami nami nami! Tuon on kyllä pakko olla hyvää:)

    VastaaPoista
  2. Hyvän makuiselta vaikuttaa. Ja Iskä osallistuu, jos tulee oudot ruuat. Tekee poikkeuksen.

    VastaaPoista
  3. Ihan oikeesti, tällaiset tarvitsisi lailla kieltää, juuri tulin juoksemasta ja hiukka yritän näitä välttää ja tällainen ihanuus tuli vastaan jota on tietysti ihan pakko kokeilla....kiitos kuitenkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile rohkeasti ja ajattele, että se on "kevyt": ilman lisättyä sokeria, vain suklaan oma sokeri :D :D :D

      Poista
  4. Ohje ilman liivatetta on enemmän kuin tervetullut. Siitä iso kiitos! Kertoisitko vielä, minkä kokoinen vuoka ja jähmetätkö jääkaapissa? Voisiko pakastaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuoan koko on 28 cm ja kakku hyvin jähmetty jääkaapissa. En ole kokeillut pakastaa, mutta uskalsin kyllä laita sen pakkaseen. Ei se varmaan muuttuu miksikään.

      Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.