Mustikka-Nutella-Carmelitas-neliöt

2.9.2015


Heti kun tein Nektariini-mustikka-kookoskakun tiesin, että ohjeen takasivun Carmelitas-neliöt näkisivät päivänvalon Sokerivaltakunta-blogissa. En vain tiennyt, minkä muutoksen niihin tekisin, vahingossa tai tahallani.

Kävi sitten niin, etten halunnut käytä kinuskia. Ei siihen mitään muuta syytä ole kuin se, etten oikein tykkää kinuskista, enkä todellakaan suklaan kanssa yhdistettynä. Karpalon kanssa se on hyvää, oikein mahtavaa ja se on tässä blogissa jo todettu. Nyt minulla oli mustikoita ja ne toimivat hyvin Nutellan kanssa, joten ongelma ratkaistu.



3 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
150 g voita
1 dl maitoa

Täyte
1 prk (noin 400 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa (noin 350 g) Nutellaa
100 g tummaa suklaata rouhittuna  mustikoita

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2. Mittaa jauhot, kaurahiutaleet, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen voi ja nypi aineet murumaiseksi seokseksi. Ota 1 ½ dl muruseoksesta syrjään ja jätä odottamaan. Lisää

maito loppuun muruseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Kaada taikina leivinpaperoituun neliön malliseen (20 x 20 cm) kakkuvuokaan ja painele jauhotetuin käsin tasaiseksi levyksi. Pistele pohja haarukalla. Paista kakkupohjaa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.

4. Lusikoi kondensoitu maito Nutella esipaistetun pohjan päälle pieninä nokareina. Ripottele päälle myös suklaa rouhe mustikka. Ripottele päällimmäiseksi syrjään ottamasi muruseos.

5. Paista kakkua uunin keskitasossa vielä noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa neliöiksi.



Huomasin myös, että eräässä lukemassani blogissa oli tehty saman Me Naiset -lehden ohjeen pohjalta gluteeniton versio samasta leivoksesta. Siinäkin muuten oli käytetty mustikoita. Ja kuvat ovat ihanat. Käy ihastelemassa:
http://www.beachhousekitchen.fi/makeata-mahan-taydelta/gluteenittomat-carmelitas-neliot/

3 kommenttia

  1. Nutella tuntuu olevan jonkin sortin muotiaine, sitä näkee paljon ainakin ulkomaisissa ohjeissa. Mustikkoiden lisääminen ohjeeseen kuulostaa oikein hyvältä, niitä kun tähän aikaan vuodesta tuntuu olevan muille jakaa. Näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Mainio idea maustaa neliöt nutellalla, sinunkin carmelitakset näyttävät oikein hyviltä! Kaunista syyskuun alkua!

    VastaaPoista
  3. Ihastuttavan kuuloisia herkkuja! Nutella ja mustikka yhdessä, ei varmaan parempaa makuparia olekaan? :D

    VastaaPoista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.