Vadelma-suklaamascarponetorttu

9.5.2015


Ne, ketkä seuraavat minun blogia Instagramissa ja Facebookissa, tietävät jo, että meillä perinteisesti vappuna grillataan karitsa vartaassa. Siitä on kirjoitettu, sitä on kommentoitu, arvosteltu, kritisoitu, kopioitu, matkitty, ihasteltu ja, mikä tärkeintä, myös maistettu (tänäkin vappuna tarjottu naapureille). Vaikka kuinka kriittinen ihminen olisi tämän asian suhteen ja vaikka kuinka ennakkoluuloinen, maistamisen jälkeen kaikki muuttuu. Vartaassa paistettu karitsa maistuu - eikä haise "villalle".

Tämän perinteen yritimme säilyttää täälläkin. Joka vuosi, kun tähän aikaan vuodesta olemme saaneet karitsan jostain hankittua, se on pyöritetty vartaassa. Näin tänäkin vuonna!

Jälkiruokaan minulla ei ollut paljon aikaa, vieraat olivat tulossa ja päätin tehdä nopean vadelma-suklaamascarponetortun. Kiirettä kun oli, nappasin pakastelokerosta valmiin  Myllyn Paras Pyöreä -suklaataikinan ja ulkomaisia vadelmia (muita ei ollut lähikauppassa).      
Murotaikinaa oli pakko maista heti ja raakana. Maistui kyllä! Oli täynnä pieniä suklaapaloja. Sopisi hyvin pikkuleipien tekoon. Tai jäätelön mausteeksi. Nyt on cookie dough -jäätelö muotia! Pitäisi kokeilla. Varmasti toimisi hitsin hyvin minun kotijäätelöni kanssa.

Mutta tällä kertaa tein tortun. Torttu oli hetkessä valmis ja keräsi paljon kehuja. Vadelmia saisi olla enemmänkin, mutta kun vain tämän verran ehjiä vadelmia sain koko pussista! Loput olivat murskaantuneet. Kannattaa ostaa kotimaisia!!!!!! Jos vaan kaupan hyllystä löytyy!

Pohja:

1 pkt Myllyn Paras Pyöreä  -suklaataikinaa

Täyte:

100 g tummaa suklaata 
250 g  Mascarpone-juustoa 
1 dl kermaa 
2 kananmunaa

- pakastevadelmia

Sulata suklaa ja sekoita Mascarpone-juuston kanssa. Lisää muut ainekset ja sekoita. Levitä pohjan päälle. Asettele jäiset vadelmat täytteen päälle ja painele sisään. 
Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia. Ei kommentteja

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.