Syötkö sinä kuin lintu?

15.1.2015


Minun on pakko myöntää, että joskus syön kuin lintu, monella eri tavalla!

Joulun aikana kun olin Sveitsissä, söin kuin lintu. Totta! Mutta ei mikä tahansa lintu, vaan kuten sinitiainen, joka syö kolme kertaa oman painonsa verran. Aivan kamalaa miten ihminen voi olla niin ahne maistamaan kaikkea uutta, sekä syömään vanhaa lempiruokaansa. Niistä synneistä on tulossa oma postausksensa myöhemmin. 

Mutta aina, jos on tiedossa joku tilaisuus, missä haluaisin näytä hyvältä tai parempi sanoa paremmalta, niin alan heti syödä kuin lintu määrällisesti. Saan yleensä nopeasti pudotettua muutaman kilon. Mutta tilaisuuden jälkeen syömistavat taas palautuvat entiselle herkuttelulinjalle ja paino nousee.
Nyt tammikuussa ei ole tiedossa mitään erityisen tärkeitä menoja, mutta silti aloin syödä kuin lintu. Tällä kertaa kirjaimellisesti. Syön oikeasti siemeniä - ja siitä voin kiittää Redrosea , joka lähetti minulle ihanan sly paketin  täynnä siemeniä ja  tamän ihanan ohjeen leivälle, jonka haluan nyt jakaa SLY rinkiin  ja kaikille lukijoilleni. Se oli tosi maukasta ja hyvää ihan sellaisenaan naposteltavaksikin. Vein työpaikkalle maistiaisia ja kaikki tykkäsivät. Sielläkin ohje on jo jaettu.

Siemenleipä, G, L
(pellillinen)


3 suurta munaa
10 rkl seesaminsiemeniä
10 rkl auringonkukansiemeniä
3 rkl pellavansiemeniä
6 rkl kaurahiutaleita (jos haluat leiväsi gluteenitommana, käytä gluteenitommia kaurahiutaleita)
2 tl merisuolaa
4 rkl jauhettua mantelia


Sekoita ainekset pehmeäksi taikinaksi. Ei kuivaksi eikä juoksevaksi, vaan helpohkosti pellille levitettävän pehmeäksi. Lisää mantelijauhoa, jos taikina on liian juokseva, ja muna, jos liian tönköä. Levitä taikina ohueksi mutta tiiviiksi levyksi pellille leivinpaperin päälle. Paista 150-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia. Leikkaa levy heti uunisata nostettuasi palasiksi. Anna jäähtyä ritilän päällä.





18 kommenttia

  1. Ihanaa että kokeilit =) Nyt uskallan kokeilla itsekkin ;) NAM :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muut ovat vielä kokematta, mutta yritän ehtiä. Myös näkkileipä. Mutta tämä on niin hyvää ja tosi hyvin pitää nälästä.

      Poista
  2. Oi oi, pitää kokeilla, olen ihan siemenhullu. Toiset ostaa meillä lauantaina karkkipäiväkarkkeja ja minä mitä milloinkin siemeniä ja pähkinöitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän Amra (13v), aikoina, kun oli 2-3v valitsi lauantaisin kauppasta suolakurkkuja herkuksi. Ohikulkijat nauroivat kun näkisi niin pientä lasta syömäässä kokonaisia suolakurkkuja kauppasta ulos menossa.

      Poista
  3. Ihanan helppo ja nopea tekoinen leipä =)

    VastaaPoista
  4. Hauska postaus Sanja :)
    pitänee kokeilla ohjetta, meillä voisi olla yksi 10 vee tyttö joka tykkäisi!
    Minun blogissa on muuten arvonta, saa ehdottaa uutta blogin nimeä!

    VastaaPoista
  5. Pitääpä kokeilla tätä, kunhan ehdin! :) Pitäisi kyllä muuten alkaa syömään siemeniä yms enemmän, kun on tuo elämäntaparemonttikin alkutaipaleella.. :D Kirjoittelen kyllä illan aikana ylös tämän. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elämäntapa remontti on taas kerran tälläkin ajankohtainen. Katsotaan ksuanko se mulla kestää :)

      Poista
  6. Hih, menin lankaan :) Täälläkin yksi siemenhullu - ja huomaan, että se on myös jo ehtinyt periytyä eteenpäin. Olen tehnyt vastaavaa siemennäkkäriä ja se oli aivan valtavan hyvää. Täytyykin testata tämä sinunkin versiosi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä Bosniassa aika paljon naposteltavaksi syödään paahdettuja kurpitsan- ja aurinkokukansiemeniä.

      Poista
  7. Ihana postaus!
    Saat minutkin miettimään terveellisiä siemeniä....josko korvaisi yhden suklaapalan päivässä
    tai puoli kourallista pähkinöitä .....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alunperin tämä postaus kuulosti hieman erilaista, mutta kyllä sinä sen tiedät ;)

      Poista
  8. Siemenet ja pähkinät ovat hyviä:) mutta onko pakko luopua terveyttä ylläpitävästä lakritsasta tai salmiakista tai ennen kaikkea suklaasta, joissa kaikissa sopivasti nautittuna terveysvaikutuksia? Ja hyvältä vaikuttava ohje. Anne Sly 1/29

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ainakaan voi luopua kaikkista, ei ainakaan pysyvästi ;)
      Herkutellaan kyllä. .....

      Poista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.