...while you still have them....

17.11.2014


Isänpäivä oli vaikea minulle, sillä isäni lähti pois maailmalta kolme vuotta sitten. Yritin kuitenkin merkata sitä isännän ja lasten takia. Meillä oli kakku ja lasten tekemiä lahjoja isälle. Blogipostaus oli myös tehty ja meinasin julkaista sen. Mutta kävin ensin sairaalassa, äidin luona. Sitten tulin kotiin. Pian puhelin soi. Sairaalasta ilmoittivat, että äitini nukkui pois...
Sen jälkeen oli hiljaista... päässäni ja elämässäni, myös blogissani.

Olen huolehtinut sairaasta äidistäni kolme vuotta. Tein kaiken mikä oli mahdollista helpottamaan hänen elämäänsä. Tiedän etten voinnut tehdä mitään lisää. Silti tuntui, että olisin voinut ainakin halata häntä kerran vielä.

Ystäväni sanoi: "Tuli tyhjä paikka sydämeen, jonka voi täyttää ihanilla muistoilla !"
Juuri niin tein isän kohdalla ja juuri niin meinaan tehdä nytkin. Se vaan vie oman aikansa.

Haluaisin sanoa teille jotain:
Rakastakaa omia vanhempia ja vietä aikaa heidän kanssaan. Pidä kädestä kiinni, kuuntele, juttele, halaa, suutele... aina kun on mahdollista, koska tule aika kun et enää voi, vaikka kuinka haluaisit!


16 kommenttia

 1. Paljon voimaa sinulle kestää nämä vaikeat ajat. Muistele onnella aikoja vanhempiesi kanssa, hyviä muistoja ei voi kukaan viedä pois. Ja jos sinulla on lapsia, voisi olla mukava kirjoitella muistojasi vanhemmistasii vaikka jonnekin vihkoon. Nuo muistot pitävät vanhempasi elossa lastenkin mielissä ja heidän olisi mukava lukea niitä vielä vuosikymmentenkin päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon tuesta ja hyvästä vinkistä. Toivottavasti lapsilleni isovanhemmat jäävät muistiin. Nuorin on nyt 6v ja vielä muistaa isoisäni joka kuoli kolme vuotta sitten.

   Poista
 2. Voi Sanja,osanottoni ja paljon voimia sinulle. Muistot jäävät jäljelle,mutta ikävä,se kyllä säilyy.Molemmat vanhemapani kuolivat nuorina,ja vieläkin tuntuu.Olet mietteissäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael. Kyllä tiedän, että tuntuu pitkä. Isän kuolemasta on mennyt kolme vuotta, eikä tuntuu yhtä helpompaa :'(

   Poista
 3. Iso rutistus Sanja <3 Näissä tilanteissa kaikki sanat tuntuvat turhalta. Kovasti voimia sinulle ja perheellesi. Olette ajatuksissa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu. Vaikkei mitään sana voi tuoda helpotusta, silti ajatus, että ihmiset ovat tukena tuo lohdutusta ♡

   Poista
 4. Voimia Sanja. Lämmin osanotto <3

  VastaaPoista
 5. Voi Sanja, en löydä sanoja menetyksellesi <3 Oikein paljon voimia perheellenne ja lämmin osaanottoni.

  VastaaPoista
 6. Osanottoni ja paljon voimia koko perheellenne.<3

  VastaaPoista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.